Kutsumattomia vieraita

Kun keli muuttuu kylmemmäksi ja kosteammaksi, niin ”sisälle” pyrkii yhä enemmän hiiriä, rottia, hämähäkkejä, ryssiä, neekereitä, islamisteja, jne.

Suosittelen tukkimaan kaikenlaisia rakoja, etteivät ne kutsumattomat vieraat pääse taloksi.

9 Replies to “Kutsumattomia vieraita”

 1. Hiiriä kyllä tulee enemmän, kuin omiksi tarpeiksi. Noista muista tulijoista en kyllä mitään tiedä.

  Meillä on yritetty taistella niitä hiiriä vastaan monellakin keinolla, mikään vaan ei ole täysin pätevä. Ulkopuolelta kannatta pitää kivijalka puhtaana ruohoista ja kaikista muista rojuista. Kaikki mahdolliset reijät tilkittävä, hiiri menee siitä mistä sen pää mahtuu. Meillä on vintillä sähköinen pelotin, sen tehosta en tiedä mitään. Muutama hiiribaari ja vanhanaikainen kräpsä. Viime syksynä ei niitä hiiriä isommin näkynyt, syytä en tiedä
  Niitä hiirimyrkkyjähän ei enää myydä muille, kuin ammattilaisille.Siis tavalliset ihmiset saavat yrittää pyydystää niitä juoksemalla, tai jollain muulla sopivalla keinolla.

  1. Vanhaan hyvään aikaan Ratakkia hiiret söivät mielellään, vaan sitäkään ei enää saa.

   Sitten laitoin vanhanaikaisen peltisen hiirenloukun. Sillä sain joitakin hiiriä, mutta sitten ilmeisesti hiiret oppivat tekemään ryhmätyötä. Toinen esti liipasinlevyä painumasta ja toinen söi siltä levyltä herkut.

   Seuraavaksi ostin muovisen Giljotiinin ja sain taas muutaman hiiren. Sitten se ei enää kiinnostanut hiiriä.

 2. Kyllä minä mielestäni jossain kaupassa muutama viikko sitten noita ”hiiribaareja” hyllyllä näin.

 3. Sinänsä todella iso ongelma syntyy silloin, jos rottia alkaa kulkea tontilla.
  Niitä ei loukuilla juurikaan saa ja ainoa keino olisi tuo myrkky.
  Tuollaisen ammattimyrkyttäjän hinta lienee aika kova eikä sellaista kyllä viitsi kustantaa.
  Mahtaakohan Virosta saada noita myrkkyjä?

 4. Lapsuuden kodissani oli rottaongelmaa. Vanhan talon aikana likavedet ym. jätteet heitettiin tunkiolle metsään hieman tontin ulkopuolelle. Kun uusi moderni talo valmistui siihen viereen, niin rotat hoksasivat tulla talvella vintille lämmittemään. Rottia vähensivät niin myrkky, loukut kuin kissakin. Myrkytettyjä rottia hoippui joskus pihapiirissä. Isäni möyri vintillä villojen päällä ja vei sinne loukkuja. Kerran oli kissa teurastanut yhden pihan leikkimökissä. Rotta on kyllä sellainen, mitä ei nurkkiinsa halua. Siksi ei mitään avokompostia ainakaan kannata pitää ja lintujen ruokinnassa kannattaa käyttää järkeä.

 5. Rotta on älykäs ja älykkäämmäksi vaan tulee vanhetessaan. Isäni kertoi minulle kerran kellarirotasta joka oli hänen lapsuuden kotitalossa Viipurissa. Osasi avata hännällään tiukkaankin ruuvatun hillopurkin kannen. Iso-isäni kokeili sen nimistä rotanmyrkkyä, kuin : Morte. Sen jälkeen rotasta ei enää kuulunut, mutta sen ruumista ei kuitenkaan löytynyt.

 6. Jotain öttiäisiä tuntuu lentelevän sisään aika herkästi – vaikka on aukot tilkitty. Mene ja tiedä.

  En ole kysynyt niiden uskontoa, tyydyn myrkyttämään.

Kommentoi