Britit vetoavat brexitin perumista

Kiirettä pitää ..

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006043402.html

Mikäli erosopimuksesta ei päästä yhteisymmärrykseen ensi viikolla, Britannia jättää Euroopan unionin ilman sopimusta 29. maaliskuuta kello 23 paikallista aikaa (30. maaliskuuta kello 1 Suomen aikaa).

*

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d771d663-8e12-4c17-af24-a24ca189e874

21.3.2019

Yli miljoona brittiä vaatii kansalaisaloitesivustolla brexitin perumista – allekirjoituksia satelee yli 100 000 tunnissa

Vetoomukseen tulee parhaillaan noin 2 000 allekirjoitusta joka minuutti.

Brittiparlamentin virallisella vetoomussivustolla on reilusti yli miljoona allekirjoitusta vetoomuksessa, joka vaatii Britannian EU-eron perumista ja unionissa pysymistä. Torstaina kello 20 Suomen aikaa allekirjoittajien määrä oli jo 1,2 miljoonaa.

*

https://petition.parliament.uk/petitions/241584

21.3.2019 23.40

1,753,194 signatures

Petition Revoke Article 50 and remain in the EU.

The government repeatedly claims exiting the EU is ’the will of the people’. We need to put a stop to this claim by proving the strength of public support now, for remaining in the EU. A People’s Vote may not happen – so vote now.

Adressi Peruttaan 50 artikla ja pysytään EU: ssa.

Hallitus väittää toistuvasti, että EU: sta poistuminen on ”kansan tahto”. Meidän on lopetettava tämä väite osoittamalla, että julkinen tuki EU:ssa pysymiseen on nyt vahvaa. Kansan äänestys ei välttämättä tapahdu – niin että äänestä nyt.

11 vastausta artikkeliin “Britit vetoavat brexitin perumista”

  1. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006043531.html
    21.3.2109

    Brysseliin kokoontuneiden EU-johtajien vastaus Maylle on kaksiosainen. May saa lykkäyksen 22. toukokuuta asti mutta vain siinä tapauksessa, että erosopimus hyväksytään brittiparlamentissa ensi viikolla. Jos sopimusta ei hyväksytä, Britannialla on 12. huhtikuuta asti aikaa kertoa, aikooko se erota ilman sopimusta vai järjestääkö se eurovaalit.

    Näin ollen äkkieron uhka siirtyi reilulla kahdella viikolla eteenpäin.

    Käytännössä tämä tarkoittaa, että Britannialla on yhä kaikki vaihtoehdot auki 12. huhtikuuta asti, sanoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskhttps://www.hs.fi/haku/?query=donald+tusk tiedotustilaisuudessa. Vaihtoehtoja ovat Tuskin mukaan brexit erosopimuksen kanssa, ero ilman sopimusta, eron lykkääminen pitemmälle tulevaisuuteen tai eron peruminen.

    *****
    Tämäkö erimielisyyden ydin?

    May toivoi, että sopimukseen sisällytettäisiin viime viikolla komission puheenjohtajan kanssa sovitut lisäpöytäkirjat backstopin ehdoista. Tähän EU-johtajat suostuivat.

    Erosopimukseen kirjattu backstop eli vakuusmalli takaa, että Irlannin saaren raja pysyy avoimena, vaikka EU ja Britannia epäonnistuisivat kauppaneuvotteluissa. Tämä tarkoittaisi, että Britannia jää silloin EU:n kanssa tulliliittoon. Mayn toive on ollut, että vakuusmallillekin olisi takaraja. Tätä EU ei ole luvannut.

    *****
    https://tulli.fi/tietoa-tullista/tullin-toiminta/tullialueet
    EFTA –maita ovtat Norja ja Sveitsi. Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti (Yhdistynyt kuningaskunta). Puola ja Romania ovat EUn tullialueeseen kuuluvia maita, jotka eivät kuulu veroalueeseen.
    *
    *
    Ilmeisesti Britannian parlamentin enemmistö ei hyväksy EFTA – liittoa – miksi ei?

  2. Jospa annamme brittien päättää omista asioista – tuskin ovat yhtään muita eurooppalaisia tyhmempiä.

    Niin, päättäkäämme mekin omista asioistamme, jos EU:n direktiivit suinkin sallivat.

    1. Annamme toki brittien päättää omista asioistaan – ilman iltalypsyjä – kunhan edes päättävät tehdä, mitä päättivät.

  3. On pakko myöntää, ettei minulla ole kovinkaan hyvää käsitystä mitä Britannian parlamentin enemmistö haluaa. May hyväsyy EU:n kanssa neuvotellun erosopimuksen. Myös Britannian parlamentin vähemmistö hyväksyisi sopimuksen.

    Haluavatko Britannian parlamentin edustajat paremman sopimuksen kuin mitä Norjalla on EU:n kanssa?

    Pitänee vain odottaa ..

    1. Sisämarkkinat kiinnostaa mutta ihmisten vapaa liikkuvuus ja direktiivit on syitä miksi haluan erota EU:sta.

      Voi olla että päädytään kovaan Brexitiin mielummin kuin lykätään pitkälle tulevaisuuteen.

  4. Britit kuvittelivat saavansa massiiviset säästöt ja korkean elintason eroamalla.
    Totuus on kirveltävä asia ja nyt siellä hilluvat parempia etuja vaativat omaa uraansa edistämään pyrkivät nurkkakuntapoliitikot, jotka edelleen kuvittelevat brittien olevan niin tärkeitä EU:lle, että se antaa periksi.
    Ei tule tapahtumaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *