EU-parlamentin ympäristövaliokunta – EU:ssa on tehtävä suunnitelma ydinvoimasta luopumiseksi

Jopa vihreissä ollaan tajuamassa mitä ydinvoimasta luopuminen merkitsee.

Myös vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö pitää ”harmillisena”, että ydinvoiman vastainen kappale lisättiin EU:n ilmastotavoitteiden listalle.

*

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a05ed640-c88b-45c2-92d3-a71521841f40

EU-parlamentin ympäristövaliokunnan päätösesityksen mukaan ydinvoima ei ole turvallista, ja unionissa on tehtävä suunnitelma ydinvoimasta luopumiseksi.

Kokoomusmeppi Petri Sarvamaa kritisoi linjausta, jonka takana olivat saksalaiset demarimepit (S&D). Esitystä tukivat ympäristövaliokunnassa myös vasemmisto (GUE-ryhmä) ja vihreät.

– Tällaiset esitykset ovat erittäin vastuutonta ilmastopolitiikkaa ja vaarantavat vastuullisten ratkaisukeinojen, kuten ydinvoiman, toiminnan tulevaisuudessa. Ydinvoiman poistaminen lisää kasvihuonekaasuja niiden vähentämisen sijaan, Sarvamaa sanoo.

Myös vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö pitää ”harmillisena”, että ydinvoiman vastainen kappale lisättiin EU:n ilmastotavoitteiden listalle.

 

3 vastausta artikkeliin “EU-parlamentin ympäristövaliokunta – EU:ssa on tehtävä suunnitelma ydinvoimasta luopumiseksi”

  1. Virheet ovat osittain heräämässä, mutta Niinistökin aikoo äänestää tyhjää – pelle, mikä pelle,

  2. Paljon puhuu myös vihreiden ja vasemmiston asenne uutta komissiota kohtaan. Kritiikin syy on että komissio ei tee tarpeeksi ilmastonmuutosta vastaan.

    He tosin allekirjoittavat että komissio tekee enemmän kuin koskaan ja ilman tukea homma kaatuu niin että ympäristön eteen ei tehdä mitään.

    Mutta silti äänestetään vastaan – ympäristönsuojelua vastaan siis. Vihreää on meno.

    1. Virheille ja vasureille tyypillinen iodeologinen tekopaskanjauhanta loistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *