Hyysäri vihreiden Pekka Haaviston yrittää kiillottaa kilpeään

Mikset puhu mitään Ruotsista Tornion kautta tulleesta pakolaisvirrasta? Esititkö tulijoiden pääsyn estämistä, kun asia 2015 oli ajankohtainen? Pakolaiset, suurin osa elintasopakolaisia, tulivat turvallisesta maasta, Ruotsista.

***

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006058695.html

4.4.2019

Vihreiden Haaviston mukaan vastaaviin tapauksiin kannattaa suhtautua kuin ihmiskauppaan, eli ”pistää poikki”.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto perusteli tänään torstaina IS:n vaaligrillissä kantaansa siihen, miksi itärajan rajanylityspaikkoja olisi hänen mukaansa täytynyt ryhtyä sulkemaan saman tien, kun maahan alkoi saapua Venäjältä pakolaisia vuonna 2015.

*

Suomen valtionjohto toimi tässä hieman hitaasti, mutta sitten toimittiin hyvin.

Haavisto ei näe, että nopeampi ratkaisu oli ollut ongelmallinen Geneven pakolaissopimuksen valossa

*

[ Suomen rajavartiosto ei muuttanut mitenkään toimintaansa. Asian hoiti presidentti Niinistö –  onnistui sopimaan asian Putinin kanssa.]

4 Replies to “Hyysäri vihreiden Pekka Haaviston yrittää kiillottaa kilpeään”

  1. Venäjällä ihmiset jotka on eri mieltä maan ”hallituksen” kanssa katoaa tai ”sairastuu” kuolettavasti, joutuu ”onnettomuuteen” sekä homoja jahdataan siinä kuin uskovaisia , se ei vihreiden mielestä ole ongelma, pakolaiset tulevat siellä sitten paremmin toimeen kuin Ruotsissa…

    Eli Vihreiden mielestä pakolaiset voi palauttaa turvalliseen Venäjään, ei voi palauttaa Ruotsiin, koska se ei ole turvallinen.

    Kysymys: kumpaan maahan muuttaisit jos pitäisi valita 🙂

  2. Haavisto myös keksi, miten muka EU oli saanut turvapaikanhakijoiden tulon hallintaan Välimerellä. Todellisuudessa asian hoiti pääasiassa Italian oikeisto-populistinen hallitus, joka katkaisi liikenteen. Samalla hukkuneiden määrä laski kun ihmiskauppiaden ei enää kannattanut kipata uusia tulijoita mereen.

Kommentoi