Jarruja vegehuijaukselle – ”vegenakki” poistuu kaupoista

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006059397.html

”EU-parlamentin maatalousvaliokunta päätti tällä viikolla esittää, että kasvisruokien tuottajat eivät saa jatkossa käyttää vegeruokien nimissä sanoja, jotka yleisesti yhdistetään liharuokiin. ”
”– Mielestämme pihvin täytyy säilyä oikean lihapihvin nimenä. Ihmisten täytyy saada tietää, mitä he syövät. Joten ihmiset, jotka haluavat syödä vähemmän lihaa tietävät myös, mitä he syövät.”

Pitkästä aikaa järkevä päätös EU:ssa.

Vegeuskovaiset haluavat sekoittaa tosiasiat edistääkseen agendaansa, minkä tämä voimaan tullessaan estää.

10 vastausta artikkeliin “Jarruja vegehuijaukselle – ”vegenakki” poistuu kaupoista”

  1. Soijapullia kerran maistatti veljentyttäreni minulle…No ei ollut varsinaisesti kulinaristinen nautinto. Pysyttelen edelleen oikeassa lihassa. lauantaina aion pitää grillikauden avajaiset ja ajattelin hakea kunnon porsaankyljyksiä kauppahallista.

  2. Minustakin on oikein, että nimikkeillä ei petetä ihmisiä.

    Sana nakki tuo automaattisesti mieleen lihaa sisältävän makkaran. Keksiköön uudet nimet kasvismössölleen.

    Montakohan kertaa on tullut tänään syötyä lihaa?

    Aamupalaksi oli kaurapuuroa, siinä ei ollut lihaa, mutta oli täysmaitoa.

    Välipalaksi oli tavallinen metvursti-sipuli-kermajuusto lämmin voileipä.

    Lounaaksi oli runsaasti sikanautajauhelihaa ja riisiä, yms. sisältävä pataruoka.

    Välipalaksi metvursti-kermajuustovoileipä.

    Päivälliseksi runsaassa voissa ruskistetuista lenkkimakkarapaloista, perunasta ja sipulista makkarakeitto.

    Kun peruna ei pidä minulla nälkää, niin ylimääräisenä välipalana söin kermajuusto-näkkileipää (näkkileipä tuplana, voita välissä).

    Iltapalana taas metvursti-kermajuustovoileipä.

    Kaikissa tapauksissa leipä oli täysjyväruista.

  3. Yksi päivä tässä söimme kotosalla punajuuria, lanttua, porkkanaa, sipulaa ja muutamia muita juureksia. Vähän toki öljyä oli käytetty ja rauhassa haudutettu. Oli hemmetin hyvää ja äärimmäisen perinteistä suomalaista ruokaa.

    Kyllä minä vihanneksia mieluusti syön, joinain päivinä pelkästään. Mutta ei niitä tarvitse naamioida miksikään. Porkkana on porkkana ja lanttu on lanttu.

    1. Joskus lapsena tuli kaavittua lusikalla naurista. Ei ollut silloin hassumpaa, kun ei tainnut olla muutakaan syötävää.

      Niin, en ole kotoisin rikkaasta kodista, vaan päinvastoin.

  4. Mä olen tänään syönyt vain makaronilaatikkoa ja ananasjugurttia. Illalliseksi teen vielä pari voileipää. Lämmitän reissumiehiä vähän uunissa. Voita , emmentalia, sipulia ja meetvurstia niiden päälle.

  5. Koskaan oikein ymmärtänyt näitä lihalähtöisillä nimikkeillä ja ulkomuodoilla varustettuja kasvisvalmisteita. Monesti melko puisevan makuista, siinä missä omista lähtökohdistaan valmistettu kasvissapuska on monesti ihan maistuvaa purtavaa. Kukaan yritä porkkanastakaan vääntää lihaversiota.

    1. Jotkut maistuvat ensi kerroilla hyviltä, mutta tuntuma saattaa muuttua. Ehkä elimistö mukautuu hitaasti ja alkaa ihmetellä uuden muonan koostumusta. Mahabakteerienkin vaihdos on hidasta.

  6. Muistakaa juoda vihreää teetä! Se ei kestä yhtä pitkää säilytystä kuin musta tee, mutta on antoisampaa aineistaan.

    Kollegani tarjosi armaalleen vihreää teetä ja kysyi, miltä maistui. Armas vastasi, että tämähän maistuu ihan paskalta. Kollegani joutui pyytämään tarkennusta, koska ei ollut koskaan paskaa maistanut…

    Minun mielestäni vihreä tee maistuu hyvältä.

  7. Nykyään nauris on kallista ehkä sen harvinaisuuden takia. Meillä syötiin lapsena muinaista suomalaista keksintöä eli lanttua raastettuna.

    Karjaan tulleitten haavojen parantamiseen käytettiin koverretussa lantussa kypsennettyä terva- ja rasvaseosta, joka näytti tepsivän paremmin kuin apteekin valmisteet.

    Wiki:
    ”Luonnonvarakeskuksen mukaan Lanttu on syntynyt todennäköisesti useammin kuin kerran Pohjois-Euroopassa muutamia vuosisatoja sitten. Tähän asti on arveltu, että lanttu olisi nimenomaan ruotsalaista alkuperää. MTT:n tutkimusten mukaan lanttu on ilmeisesti kehittynyt itsekseen myös Suomessa nauriin ja kaalin siemenviljelyn yhteydessä. Silloin se olisi ainut täällä syntynyt viljelykasvi.[5]

    Lantun merkitys Suomen vanhassa maataloudessa oli vähäisempi kuin nauriin. Lantun nimi johdetaan ruotsin kielen sanasta planta eli taimi, koska sen kasvuaika on pitkä ja taimet yleensä esikasvatetaan.”

  8. Lanttu on todella herkullinen täyte lanttukukkoon; lihan kanssa tai ilman. Haudukkeena lanttu on melkein nauriin veroista. Molemmat ovat uskomattoman maukkaita juureksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *