Kansallinen ilmastorahasto, jossa pohjana on valtion omaisuus – kansalaisetkin voivat halutessaan sijoittaa

” .. kansalaisille tarjotaan mahdollisuus sijoittaa”

Voiko kansalaiset odottaa tuottoja sijoituksilleen?

Onko pelättävissä, että muutaman vuoden kuluttua pohjana oleva kansallinen omaisuus onkin hävinnyt jonnekin? – esimerkiksi Kulmunin kavereille..

***

https://www.aamulehti.fi/a/e3fb1c2f-6ba0-4726-8a93-276dace8b096

Keskusta esittää kansallista ilmastorahastoa, jossa pohjana on valtion omaisuus – kansalaisetkin voivat halutessaan sijoittaa

Keskustan vaihtoehto ilmastopolitiikkaan on ”Vihreän teollisuuden ohjelma”.

– Valtion tulee olla osarahoittajana kaikissa niissä merkittävissä investoinneissa, joilla saadaan tehokkaasti vähennettyä päästöjä Suomessa ja edistettyä uuden teknologian käyttöönottoa täällä, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi puheessaan puoluevaltuustossa Kalajoella lauantaina.

Kulmunin mukaan Suomi tarvitsee seuraavana vuosikymmenenä miljardien investoinnit, jotta vähähiilisyyden ja päästöttömyyden tavoitteet saavutetaan.

– Tähän työhön voidaan luoda ”kansallinen ilmastorahasto”, jonka pohjana toimii valtion omaisuus [tarkoittaen –veromaksajien .] ja johon myös kansalaisille tarjotaan mahdollisuus sijoittaa.

 

7 vastausta artikkeliin “Kansallinen ilmastorahasto, jossa pohjana on valtion omaisuus – kansalaisetkin voivat halutessaan sijoittaa”

  1. Sijoittaa voivat muttei nille sijoituksille pidä maksella osinkoja jos jollain on rahaa voivat lahjoittaa valtiolle terv tepivaari

  2. Eiköhän meneillään olevan Postin omistajaohjaus toimi varoittavana esimerkkinä valtion puuhailuun sijoittamiselle.

  3. jk , jatkaa nimittelyään ja huomaa vain toisten virheet.

    Korjataan virhe:

    Onko pelättävissä, että muutaman vuoden kuluttua pohjana oleva kansallinen omaisuus onkin hävinnyt jonnekin? – esimerkiksi Sipilän tai Bernerin kavereille..

  4. Kulmuni : ” ..ja johon myös kansalaisille tarjotaan mahdollisuus sijoittaa.”

    Kulmurin puhe sijoittamisesta ollee harhautusta. Yleensä sijoituksesta on ainakin tarkoitus odottaa osinkoa. Sijoitus pitäisi myös voida myydä. Olisi varmasti rehellisyyden nimissä parasta puhua kansalaisten lahjoituksista.

  5. ”Kulmunin mukaan Suomi tarvitsee seuraavana vuosikymmenenä miljardien investoinnit, jotta vähähiilisyyden ja päästöttömyyden tavoitteet saavutetaan.”

    Kulmurin ei pitäisi liittyä panikoijien ryhmään. Suomi on jo nyt hoitaneet ilmastoon liittyvät asiat paremmin kuin monet suuret ja asian kannalta merkittävät maat – esimerkiksi Kiina, Intia, Thaimaa. Australia, Brasilia ..

    Toiseksi – Kulmunin esitys heijastelee samaa kaava kuin Antti Rinteen eläkeratkaisut, tehdäänpä tyhjästä rahaa ..

  6. Kulmuni kalastelee kepulle virheiden ääniä, mutta epäonnistuu siinä aika todennäköisesti.
    Kepuli on auringonlaskun puolue, mutta valitettavasti kepuleista osa on livahtanut virheisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *