MEDECINS SANS FRONTIERES’n porukat toivovat laillista reittiä pakolaisille Libyasta ja Tunisiasta EU-alueelle

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006100927.html

10.5.2019

Kymmeniä siirtolaisia hukkunut Tunisian rannikolla

AINAKIN 70 Eurooppaa pyrkinyttä siirtolaista hukkui perjantaina Tunisian rannikolla. Tunisian rannikkovartiosto onnistui pelastamaan 16 ihmistä, valtiollinen uutistoimistotoimisto TAP kertoi Reutersin mukaan. Uppoamisaikaan alus oli kansainvälisillä vesille.

Välimereen hukkuu jatkuvasti siirtolaisia, jotka yrittävät Afrikasta meren yli Eurooppaan. Laivat ovat usein huonokuntoisia ja ne on lastattu täyteen.

*

”Laivat ovat usein huonokuntoisia ja ne on lastattu täyteen.”

Hukkumistapaukset sattuvat lähellä Tunisian tai Libyan rannikkoa. Ihmissalakuljettajien tehtävänä on kuljettaa eu-alueelle pyrkivät ihmiset merialueen rajalla odottaviin hyväntekeväisyysaluksiin. Ihmisalakuljettajien ’laivat’ ovat hyväkuntoisia kumilauttoja, joka ovat ylilastattuja – tuotto pitää saada maksimoitua.

*

Kymmeniä siirtolaisia hukkunut Tunisian rannikolla

Dozens of immigrants drowned on the Tunisian coast

https://www.youtube.com/watch?v=oX6couoxXwk

MEDECINS SANS FRONTIERES

https://www.msf.org/mediterranean-migration

http://searchandrescue.msf.org/

Joka vuosi tuhannet ihmiset pakenevat kotimaastaan sotaa, vainosta ja köyhyyttä ja yrittävät vaarallista matkaa Välimeren yli. Lukemattomia henkiä menetetään matkalla.

[Sodat ia köyhyyden aikaansaa maiden talouden kasvua nopeampi väestön lisääntyminen.
Matkasta yli Välimeren on osa vaarallista – salakuljettajien kumiveneillä hoitama matka rannikolta hyväntekeväisyyslaivalle (50 km), esimerkiksi MEDECINS SANS FRONTIERES’n laivalle.]

Turvallisten ja laillisten reittien sulkeminen pakolaisilta Eurooppaan saa heidät turvautumaan  ihmissalakuljettajien verkostoihin. Libyassa maahanmuuttajien [?] ja pakolaisten vangitseminen on kukoistavaa toimintaa sieppauksineen ja kiristyksissä.

[ MEDECINS SANS FRONTIERES’n porukat toivovat laillista reittiä pakolaisille Libyasta ja Tunisiasta EU-alueelle,]

MSF on työskennellyt etsintä- ja pelastustoiminnassa Välimeren keskiosassa. Tarjoamme myös apua Libyan pidätyskeskuksissa ja Euroopassa saapuville ihmisille.

*

Every year, thousands of people fleeing war, persecution and poverty at home attempt the treacherous journey across the Mediterranean. Countless lives are lost on the way.

Closing safe and legal options for people to reach Europe pushes them further into people smugglers’ networks. In Libya, the detention of migrants and refugees is a thriving enterprise of kidnapping and extortion.

MSF has worked in Search and Rescue in the Central Mediterranean. We also provide assistance to people in Libyan detention centres and those arriving in Europe.

*

MSF eli MEDECINS SANS FRONTIERES

https://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4rit_ilman_rajoja

Järjestöön on suhtauduttu myönteisesti, mutta Euroopan pakolaiskriisin myötä sitä on alettu kritisoida, koska sen on huhuttu toimivan ihmissalakuljettajien ja muiden järjestöjen kanssa yhteistyössä turvapaikanhakijoiden tuomiseksi Eurooppaan, erityisesti Italiaan. Järjestö kiistää huhut ja toteaa, että se toimii itsenäisesti, kun se kuljettaa omalla 500–600 hengen aluksellaan turvapaikanhakijoita Libyan rannikon tuntumasta Italiaan. [ Alkumatkan, 50km, hoitavat ihmisalakuljettajat ]

 

 

4 Replies to “MEDECINS SANS FRONTIERES’n porukat toivovat laillista reittiä pakolaisille Libyasta ja Tunisiasta EU-alueelle”

  1. Laillinen reitti on täysin olemassa. Anoo omaan oikeaan voimassa olevaan passiinsa viisumin – ja jos sen saa, niin siitä vaan matkustamaan laillisesti ja turvallisesti.

    Sen sijaan niitä ”paperittomia” ei saa mielestäni tuoda ollenkaan EUn alueelle, vaan pitää palauttaa saman tien sinne mitä tulivatkin, eli esimerkiksi Libyaan.

    1. Siinä video. Katsokaa kuinka KOKOOMUS haluaa lisää maahanmuuttajia Suomeen. Orpo puhuu. Ei ole fiktiota vaan faktaa. Ei tämä puolue ole muuttunut pätkääkään. Siksi mm tulevassa oppositiossa ei PS katsele moisia luopioita pitkään.

Kommentoi