Tamperelaiskauppa myi Espanjasta varastettuja autoja

Eikö ammattimaisesti myyntiä tekevä liike ole vastuussa myymänsä tuotteen vioista? Jos liikkeen myymä tuote on joltakin varastettu, niin eikö tuote ole silloin erittäin viallinen?

*

Ote:

”Virossa on käytössä automaattinen rekisteröintikyselyjärjestelmä, joka välittömästi hälyttää, jos auton lähtömaan viranomaistiedoissa on jotain hämärää, eli jos auto on vaikka ilmoitettu varastetuksi.”

TraFi miettii, miettii – jo ainakin yli vuoden ajan ..

****

https://www.aamulehti.fi/a/201467254

19.2.2019

Tamperelaiskauppa myi Espanjasta varastettuja autoja – suomalaiset ostajat menettivät autonsa espanjalaisille vakuutusyhtiöille ilman korvauksia

Suomalaiset ostajat voivat yrittää periä rahojaan myyjiltä, joita syytetään rikoksista.

 

Tamperelaisesta liikkeestä varastetun auton ostaneet henkilöt kärsivät lain mukaan tappion nahoissaan, elleivät saa perittyä korvauksia myyjiltä.

Kihlakunnansyyttäjä nosti viime viikolla syytteen törkeästä rahanpesusta, törkeistä petoksista ja rekisterimerkintärikoksista jutussa, jossa tamperelaisen autokaupan epäillään myyneen varastettuja autoja.

Suomessa varastetun auton ostaja ei nauti niin sanottua vilpittömän mielen suojaa, vaikka hän olisi ostanut auton hyvässä uskossa.

Esitutkinnassa selvisi, että 17. heinäkuuta 2017 ja 8. maaliskuuta 2018 välisenä aikana tamperelainen autokauppa myi kuusi Saksasta tuotua autoa, jotka oli varastettu oikeilta omistajiltaan Espanjassa.

Jutussa on yhteensä neljä vastaajaa, joista yhtä kuitenkin syytetään ainoastaan törkeästä petoksesta.

Myydyt autot olivat uudehkoja. Ne tuotiin Suomeen ja syötettiin ajoneuvorekisteriin. Myöhemmin kävi ilmi, että ne oli varastettu oikeilta omistajiltaan Espanjassa toukokuun ja joulukuun välisenä aikana vuonna 2017.

Kihlakunnansyyttäjä Pasi Vainio kertoo, että autojen omistajat saivat aikoinaan korvauksen vakuutusyhtiöltä. Autot kuuluvat nyt siis vakuutusyhtiöille. Suomalaiset ostajat eivät saa pitää autojaan ja kärsivät taloudellisen tappion, vaikka olisivat ostaneet autot hyvässä uskossa.

Rikoksesta epäiltyjen omaisuutta on asetettu vakuustakavarikkoon mahdollisten tulevien korvausten maksamiseksi. Vainion mukaan ostajille on maksettu jonkin verran korvauksia, mutta omiaan he eivät ole saaneet takaisin.

Kiistävät tietoisuuden

Törkeää petosta koskevat syytteet koskevat syyttäjän mukaan autojen myyntiä Suomessa. Syyttäjä siis lähtee siitä, että myyjät tiesivät autojen olevan varastettuja.

Esitutkinnassa epäillyt kiistivät tienneensä, että autot ovat varastettuja. He kiistivät kaikki rikosepäilyt.

Syyttäjän mukaan myytyjen autojen arvo oli yhteensä vähän vajaat 250 000 euroa.

Kihlakunnansyyttäjä vaatii kaikille vastaajille vankeusrangaistuksia. Jutulle ei ole vielä määrätty käsittelypäivää Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

*

Eräs netistä pullahtanut tapaus – ei liity tietävästi mitenkään yllä estettyyn tapaukseen.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/13696311/mt-autofix-tampere

MT AUTOFIX TAMPERE

Kaverini ajoi Vaasasta Tampereelle,menimme katsomaan tähtinokkaa kyseiseen liikkeeseen.Myyjä oli todella ylimielinen,kaverillani Mercedes-Benz 320 -07,238tkm ajettu.Myyjä kehu etteihän tonikäset mersut maksa enään Saksassa mitään.Kaverini kehu ettei toi teidänkään autonne Saksassa kovin arvokas,myyjä totesi että nyt ollaankin Suomessa??Kauppias ei sitten tullut edes katsoon kaverini autoa,kehu vaan että kyllä niitä on nähty.No VEHO teki kaupat,ei tarvinnut turhaan ajella 500km matkaa.KIITOS MT AUTOFIX,kävimme 2kertaa ensimmäisen ja viimesen!

****

Auton myynyt liike suostuu purkuun – Eikö ammattimaisesti myyntiä tekevä liike ole vastuussa myymänsä tuotteen vioista? Jos liikkeen myymä tuote on joltakin varastettu, niin eikö tuote ole silloin erittäin viallinen?

Ote:

Pian Ilta-Sanomissa julkaistun uutisen jälkeen Pii sai tiedon, että liike suostuu kaupan purkuun. Asianajaja allekirjoitti hänen puolestaan kaupan purkua koskevan sovintosopimuksen saman tien. Sovittu kauppahinnan palautus ja kulukorvaukset ovat jo asianajotoimiston pankkitilillä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005468665.html

29.11.2017

Autoalan ammattilaiset tietävät, että Virossa maahan tuotavien käytettyjen autojen viranomaisseula on paljon tarkempi kuin Suomessa.

Pallaspuron mukaan Virossa on käytössä automaattinen rekisteröintikyselyjärjestelmä, joka välittömästi hälyttää, jos auton lähtömaan viranomaistiedoissa on jotain hämärää, eli jos auto on vaikka ilmoitettu varastetuksi.

– Suomessa tätä järjestelmää ei vielä ole, mutta se on meillekin tulossa.

 

5 vastausta artikkeliin “Tamperelaiskauppa myi Espanjasta varastettuja autoja”

  1. Luultavasti tuotu myyntiin ja yksityisesti en lähtisi sieltä ostamaan autoa. Merkkiliikkeet eivät halusta ota edes vaihdossa tuontiautoa.

    1. Myyjä oli tamperelainen liike, ei yksityinen

      ”Tamperelaiskauppa myi Espanjasta varastettuja autoja – suomalaiset ostajat menettivät autonsa espanjalaisille vakuutusyhtiöille ilman korvauksia.”

  2. Aiemmin oli esillä tuontiautojen mittarilukemien rukkailu ja ehkäpä voidaan sitten tehdä papereita alkuperän muuttamiseksi. Joku pulvaani voi kerätä autot tuontia harjoittavalle joten välikäsiä saattaa olla jo ennen Tamperetta.

  3. Remonttifirma jota käytimme taloyhtiössä kärähti varastettujen tavaroiden myynnistä. He kuittasivat asian vaihtamalla kännykkäliittymät ja sähköpostiosoitteet ja katoamalla siten maan pinnalta.

    Montakohan yritysnimeä heillä on sittemmin ollut…

  4. Yleinen käytäntö on, että jos kaupan myymä tuote on kelvoton, niin kauppa on vastuussa. Se joko palauttaa ostajan maksaman summan tai toimittaa uuden kelvollisen tuotteen.

    Laki on niin kuin se luetaan. Lainmukaisuus ei aina tarkoita oikeudenmukaisuutta.
    *
    Liikemies Jari Komulainen sai kokea mitä tarkoitetaan myyjän vastuulla – rankimman mukaan.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201705262200156530
    27.05.2017
    Liikemies Jari Komulainen on tuomittu maksamaan miljoonakorvaukset Klaukkalan tuhoisasta rivitalopalosta.
    • Oikeus päätti, että palon sytytti Komulaisen maahantuoman pyörän akku.
    • Vastaavaa syttymissyytä ei tiedetä mistään muualta maailmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *