Turkin kurdeille on avautunut varma keino saada turvapaikka Suomesta

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005998336.html

Tarvitsee vain kirjoittaa Facebookiin suopeita kommentteja kurdijärjestö PKK::sta.

*

Prosessi etenee turvapaikkaa hakeneen kurdin kertomuksen mukaan seuraavasti:

 1. Mies on kolme kuukautta pidätettynä terrorismiepäilyn vuoksi
 2. Mies tuomitaan kahdeksaksi vuodeksi vankilaan
 3. Hänet vapautetaan pian jostakin syystä
 4. Vapauduttuaan hän lähti Turkista kohti Suomea salakuljettajan avulla

Tulikohan nyt kuitenkin ymmärrettyä tapahtumaketju jotenkin väärin?

”Mies haki Suomesta turvaa sen jälkeen, kun hän oli ollut kolme kuukautta pidätettynä terrorismiepäilyn vuoksi. Vapauduttuaan hän lähti Turkista kohti Suomea salakuljettajan avulla. Toinen syy pakoon oli, ettei hän halunnut suorittaa asepalvelusta Turkin armeijassa”

*

https://theworldnews.net/fi-news/facebook-kirjoitusten-takia-turkissa-vankeuteen-tuomitun-kurdin-tulee-saada-turvapaikka-suomesta-linjaa-kho

12.2.2019 / Susanna Reinboth HS

Facebook-kirjoitusten takia Turkissa vankeuteen tuomitun kurdin tulee saada turvapaikka Suomesta, linjaa KHO

KHO: Kohtuuton tuomio oli vainoa, koska mies ei yllyttänyt väkivaltaan tai ihannoinut sitä.

Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) mukaan Suomen on myönnettävä turvapaikka Turkin kansalaiselle, joka oli joutunut kotimaassaan vainotuksi mielipiteidensä vuoksi. Kurdimies oli tuomittu yli kahdeksi vuodeksi vankeuteen Facebookissa julkaisemistaan kommenteista ja kurdijärjestö PKK:n ”propagandan” levittämisestä.

Mies haki Suomesta turvaa sen jälkeen, kun hän oli ollut kolme kuukautta pidätettynä terrorismiepäilyn vuoksi. Vapauduttuaan hän lähti Turkista kohti Suomea salakuljettajan avulla. Toinen syy pakoon oli, ettei hän halunnut suorittaa asepalvelusta Turkin armeijassa.

 

9 Replies to “Turkin kurdeille on avautunut varma keino saada turvapaikka Suomesta”

  1. Vailla HS:n digioikeutta vailla olevat voivat lukea tapauksesta Ilta-Sanomista.

   Pakolaisuuteen on aina liittynyt raaka bisnes, jossa rahalähteenä ovat valtioiden [tark. veronmaksajien ] varat. Tässä tapauksessa Harry Harkimo ja Fryckmanin eivät onnistuneet.

   ***
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005999550.html
   13.2.2019

   HS: Peter Fryckman junaili erikoista diiliä irakilaisten palauttamiseksi – olisi maksanut Suomelle 100 miljoonaa euroa
   Harry Harkimo toimi Fryckmanin yhteyshenkilönä ministeriöihin.
   Liikemies Peter Fryckman ja irakilainen kenraali Saad al-Obaidi ovat yrittäneet tehdä Suomen viranomaisten kanssa sopimusta, jonka avulla kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita irakilaisia pystyttäisiin palauttamaan kotimaahansa, kertoo Helsingin Sanomat.

   HS:n tiedot perustuvat useisiin lähteisiin ja lehden näkemiin asiakirjoihin.

   Suomen viranomaisille tehdyssä ehdotuksessa Irakin valtio hankkisi ruotsalaisyritys Defense Equipment Swedeniltä terrorismin torjuntaan tarkoitettuja turvakontteja, jotka maksaisi Suomen valtio. Vastineeksi Irak ottaisi kansalaisensa takaisin.

   Fryckman ja al-Obaidi pyysivät vuonna 2017 kansanedustaja Harry Harkimoajärjestämään asian tiimoilta tapaamisia ministeriöiden kanssa.
   *
   Ulkoministeriö ohjasi asian sisäministeriöön, mutta sisäministeri Paula Risikko (kok.) piti ajatusta erikoisena eikä vastannut yhteydenottopyyntöihin. Nykyinen sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on ollut kiinnostunut ottamaan tietoa vastaan, mutta ehdotettu diili ei ole toteutunut.

   HS:n mukaan järjestely olisi maksanut Suomelle yli 100 miljoonaa euroa.

 1. Kurdien pitäisi päästä Israeliin. Ainakin ovat juutalaisten heimoveljiä. Israeliin on muuttanut paljon väkeä maailman eri kolkilta tuoden sinne omaat kulttuurilliset erityispiirteensä. Voi olla vaarana, että sekoitus mossahtaisi, mutta on sillä seudulla mossahtanut ennenkin.

  1. Meikämanne ei meinaa Israeliin muuttaa, vaikka vanhassa mummoni äidin hautajaiskuvassa arkun äärellä oleva perhe tuo ulkonäöltään mieleen juutalaiset. Tarttis tehdä geenitesti, mutta Heritage -firmaankin voi jäädä koukkuun.

 2. Tukin oikeuslaitoksen antamiin selvityksiin tuskin Suomen viranomaiset uskovat – entä pakolaisen antamiin kertomuksiin?

  ’ on tuomittu yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen’

  Hmm.. karkasiko mies vankilasta? – siis turkkilaisesta vankilasta. Voi noita KHO:n juttuja. Toinen madollinen selitys voisi olla, että hän istui yli kahden vuoden rangaistuksensa ja oli saamassa uuden tuomion. Niin tai näin – miten pääsi vapaaksi ja pakenemaan Suomeen?

  KHO:2019:23 : ”A on myöhemmin toimittanut selvitystä, jonka mukaan syyte on johtanut siihen, että hänet on tuomittu yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen terroristijärjestön propagandan levittämisestä. Kysymys oli A:n Facebook-tilillään julkaisemista kuvista sekä PKK:lle myönteisistä kommenteista.”

  https://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1549878971253.html

  Korkein hallinto-oikeus
  KHO:2019:23

  Ote alusta:
  Turkin kansalainen A oli hakenut kansainvälistä suojelua muun ohessa sillä perusteella, että häneen on kohdistettu kotimaassaan kohtuuton syytteeseen paneminen, mikä merkitsee vainoa. A:n mukaan häntä on syytetty terroristijärjestön jäsenyysrikoksesta ja terroristijärjestön propagandan levittämisestä. Hän ei ole PKK:n jäsen, mutta kannattaa PKK:ta ja tukee kurdiasian edistämistä. Maahanmuuttovirasto hyväksyi A:n esittämät keskeiset tosiseikat. Se kuitenkin arvioi, että A ei tulisi saamaan kohtuutonta rangaistusta syytteeseensä muun ohessa koska hänen poliittinen toimintansa ei ollut ollut merkittävää. Hallinto-oikeus hylkäsi A:n valituksen.

  A on myöhemmin toimittanut selvitystä, jonka mukaan syyte on johtanut siihen, että hänet on tuomittu yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen terroristijärjestön propagandan levittämisestä. Kysymys oli A:n Facebook-tilillään julkaisemista kuvista sekä PKK:lle myönteisistä kommenteista.

 3. Samantapaisia tapauksia on varmaa ollut aikaisemminkin. Nyt kun tieto tapauksista leviää kurdiyhteisöihin, niin niiden määrä varmaan kasvaa. Myönteisesti PKK:sta Facebook-tilillään julkeisevia kurdeja alkaa virrata Suomeen.
  *
  https://yle.fi/uutiset/osasto/news/finnish_court_blocks_deportation_of_kurdish_men_facing_turkish_prison/9923690
  9.11.2017

  Finnish court blocks deportation of Kurdish men facing Turkish prison
  Finland’s Supreme Administrative Court has stayed enforcement of a deportation order for two Kurdish men facing prison sentences for alleged terrorist crimes committed in Turkey. The men were tried in Turkish courts for terrorist crimes, but Finnish experts say the men had merely been engaging in normal political activity.

 4. Kyllä syytä onkin paeta, jos on kurdi ja meinaa joutua Turkin armeijaan. Turkki lukee terroristeiksi kaikki kurdit, jotka vaativat jotain oikeuksia. Samaan aikaan Turkki itse tukee ääri-islamilaista Hamasia, joka yrittää tehdä terrori-iskuja Israeliin. Hamas kun on samaa puuta Erdoganin kanssa. Kurdit ovat harvoja alueen täysjärkisiä, jotka eivät riehu islamin nimessä vaikka muslimeja suurelta osin ovatkin. PKK on kurdeille suunnilleen samaa kuin jääkärit aikoinaan Suomelle. Jääkäritkin heitettiin tyrmään jos kiinni jäivät ja samaan aikaan suomalaisia sorrettiin ja venäläistettiin niin kuin Turkki sortaa kurdeja.

Kommentoi