Turkki ei ole ottanut yhteyttä sen hallussa olevien vierastaistelijoiden palauttamiseksi, kertoo ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr)

Luulisi Suomen ulkoministerillä olevan tärkeämpääkin pohdittavaa kuin ISIS’n vierastaistelijoiden kohtalo –olivat he minkä maalaisia tahansa. ISIS’n porukat eivät paljokaan välittäneet haltuunsa ottamiensa alueiden ihmisten kohtalosta – pitäisikö täällä kaukana pohjolassa miettiä hirmutekoja tehneiden ihmisten kohtaloa. Vaikka kaikki heistä eivät mahdollisesti ole surmanneet yhtään ihmistä, niin jokainen heistä, ryhmän jäsenenä, ovat vastuussa ryhmän hirmuteoista.

***

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006302530.html

9.11.2019

 

Haaviston tietojen mukaan kaikki pidätetyt ovat nimenomaan taistelijoita eikä joukossa ole heidän perheenjäseniään.

 

TURKKI ei ole ottanut Suomeen yhteyttä sen hallussa olevien vierastaistelijoiden palauttamiseksi, kertoo ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) STT:lle. Hänen mukaansa Turkki ei ole myöskään kertonut, onko pidätettyjen Isis-taistelijoiden joukossa suomalaisia.

– Olemme vielä julkisen tiedon varassa, Haavisto kertoo.

7 Replies to “Turkki ei ole ottanut yhteyttä sen hallussa olevien vierastaistelijoiden palauttamiseksi, kertoo ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr)”

 1. Olen kyllä murheissani siitä miten tärkeää tuntuu olevan joukkomurhaajien asioista huolehtiminen.

  Toisaalta, olen myös huolissani miten nopeasti tämän keskustelu lähtee täysin outoihin sfääreihin ja miten mielikuvitus korvaa vähätkin faktat hetkessä.

  Onko meillä joku kansallinen, tai peräti geneettinen erityispiirre vihata eri mieltä olevia?

 2. Mitä ihmeellistä tuossa Haaviston repliukissä on? Turkki on alkanut palauttaa Isis terroristeja lähtömaihinsa. Haavistohan vain ilmoittaa, ettei Turkki ole kertonut sellaisia tulevan Suomeen. Miksi sitä ei olisi saanut sanoa?

 3. Ulkoministeri Pekka Haavistolla (vihr) on toki oikeus sanoa mitä lystää – pakkoakan ei tässä tapauksessa varmaan ollut, olettaisin.
  *
  Luulisi Suomen ulkoministerillä olevan tärkeämpääkin pohdittavaa kuin ISIS’n vierastaistelijoiden kohtalo

Kommentoi