Etninen kirjavuus syö yhteiskunnan luottamusta

Tuore tanskalaistutkimus osoittaa, että monikulttuurisuus ei olekaan voimavara. Tutkimuksen mukaan etninen monimuotoisuus vaikuttaa yhteiskuntaan negatiivisesti, koska se vähentää ihmisten luottamusta toisiinsa.

Merkel totesi jo aiemmin, että monikulttuurin edistäminen oli virhe.

Merkelin vierasMerkelin vieras

Kööpenhaminan ja Aarhusin yliopistojen tutkijoiden vertaisarvioitu tutkimus käsittelee etnisen monimuotoisuuden vaikutusta sosiaaliseen luottamukseen. Tutkijat lähtivät hakemaan vastausta siihen, millainen vaikutus jatkuvalla maahanmuutolla ja siitä seuraavalla etnisen monimuotoisuuden kasvulla on yhteiskunnan eheyteen. Tutkimuksen tulos oli, että vaikutus on negatiivinen.

Tutkijoiden mukaan kaikki heidän analysoimansa 87 aiempaa tutkimusta aiheeseen liittyen osoittivat, että etnisen monimuotoisuuden ja sosiaalisen luottamuksen välillä vallitsee tilastollisesti merkittävä negatiivinen suhde. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että mitä kirjavampi yhteisö on etnisesti, sitä harvempi luottaa omaan naapuriinsa. Tutkimuksen tulos oli sama, vaikka sosioekonomiset tekijät (kuten koulutus ja tulotaso) vakioitiin.

 

15 Replies to “Etninen kirjavuus syö yhteiskunnan luottamusta”

     1. Kyllä esim. Taskaan mennä saa, ei ”rajojen sulkeminen” sitä estä, pitää vaan olla henkilöpaperit mukana.

      Ei rajavalvonta nyt mikään uusi ja mullistava keksintö ole.

      1. Siinäpä se.
       Tahallisesti annetaan kuvaa, että hallitsemattoman maahantunkeutumisen estäminen tarkoittaisi sitä, että Suomen sellunvienti tyssää.
       Ja Petteri Orpo uhkaili, että Mersujen valmistus Uudessakaupungissa päättyy, jos ei ”koneinsinöörejä” salakuljeteta Somaliasta.

 1. Tutkimuksen tulos ei liene yllätys kenellekään. Kenties pahimmat mamuttajat ovat hieman näreissään, että moisia tutkimuksia edes tehdään. Pilvilinnat romahtavat.

  Mitä sitten kysyy kanssablogisti. Sitä sitten, että aletaan varjelemaan Suomen yhteiskunnan eheyttä jo rajoilla.

  Ja jos yli tulevat, niin Ahvenanmaan ja Turun saaristossa sekä ruotsinkielisellä rannikolla riittää kyllä autioita saaria.

  1. Väärin; Ahvenanmaan saaristo on yksi tarkimmin vartioitu kokonaisuus. Saat kyllä nopeasti seuraa, jos yrität majoittua sinne. Sitä valvovat yksityisomistajat ja viranomaiset.

   1. Juuri oli uutinen, että laivalla oli tullut maahantunkeutuja Tukholmasta Maarianhaminaan. Ahvenanmaan viranomainen kiireesti hankki heille jatkopiletin Turkuun.

 2. EU:n heikkous rajavalvonta Suomi mukaan lukien kuten aikanaan sisäministeri löysät housuissa? Oikeisto haluaa sitä ilmaistyövoimaa mutta ei kerro kuka maksaa palkan kun samaan aikaan vaativat veroja alas jo saatujen etujen lisäksi.

Kommentoi