Trumpin Yhdysvallat jättää Euroopan yksin

Elämme aikaa jossa oma napa on tärkein, Trump siirtää pelinappuloitaan pois shakkilaudalta sitä mukaan kun Venäjä tekee seuraavan siirtonsa, Eurooppa tulee jäämään yksin ja se maksaa verta kun Venäjä taas seuraavan kerran hyökkää Eurooppaa päin,,,voi aloittaa sen vaikka ei Nato maasta eli Suomesta…

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006302747.html

”Saksa juhli Berliinin muurin murtumisen 30-vuotis­päivää – liitto­presidentti haikaili Yhdysvaltoja, joka aiemmin puolusti demokratiaa ja vapautta”

18 Replies to “Trumpin Yhdysvallat jättää Euroopan yksin”

 1. 1. ”Trump siirtää pelinappuloitaan pois shakkilaudalta sitä mukaan kun Venäjä tekee seuraavan siirtonsa, ”

  Onneksi Venäjän taloudelliset resurrsit siirtojensa tukemiseen ovat rajalliset.

  2. ”liitto­presidentti haikaili Yhdysvaltoja, joka aiemmin puolusti demokratiaa ja vapautta”
  Olisi Saksan syytä itse ryhdistäytyä ja lopettaa kulttuurimarxistinen hyssyttely ja sananvapauden rajoittaminen.

 2. Maalla on oltava uskottava puolustus on ollut meidän mottomme, mikä Saksan ja monien muiden eu-maiden motto on ollut?

 3. Ikävää, mutta toisaalta olisi korkea aika että Eurooppa alkaisi olemaan hieman itsenäisempi ja kyvykkäämpi. Onko se EU, onko se itsenäisten valtioiden yhteistyö, en ota kantaa, mutta niin puolustuksessa, kuin kaupassa, kuin teknologiassakin meidän olisi korkea aika olla vähän vahvempia ja itsenäisempiä jotta pärjäämme maailmassa.

 4. Eu on monessa mielessä resurssien ja rahan haaskaaja eikä kykene hoitamaan asioita terveellä järjellä poliittisen eduntavoittelun sijaan.

 5. Ranskan presidentti Macron sanoi NATO:n olevan aivokuollut, koska USA:han ei voi luottaa. Samaan aikaan NATO maa Turkki puuhailee mitä sattuu.

 6. EU voisi olla enemmän, mutta ei tällä hetkellä ole. Eniten minua potuttaa se että EU on lähinnä sylikoira milloin jenkeille, milloin venäjälle, milloin natolle – eikä koskaan oma itsensä.

  EU on täysin epäonnistunut rauhanprojektina, mutta se on tehnyt talouspuolella myös hyviä asioita. Huonojakin, mutta myös hyviä. Se pystyisi paljon parempaan.

 7. EU tulee hajoamaan ennemmin, tai myöhemmin!
  Taas perustan kommenttini Raamattuun, niinkuin varmasti arvasittekin.
  N. 2600 vuotta sitten profeetta Hesekiel kirjoitti aikansa kielellä, koska nykykieltä ei vielä ollut profetian tulevaisuudesta, joka tapahtuu pitkien aikojen perästä.
  Hes.38:8 Pitkien aikojen perästä sinä saat määräyksen, vuotten lopulla sinun on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä, koottu monien kansain seasta, – mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa olivat olleet rauniomaana; se on tuotu pois kansojen seasta, ja he asuvat turvallisina kaikki tyynni.
  Kirjassa puhutaan mm. Googista, siis nykyisestä Venäjästä, joka on suoraan pohjoisessa Israelista katsottuna. Mukana on myös Toogarman heimo, Turkki, Sen aikainen Goomer, Saksa, Persia, Iran, yms. Irankin oli vielä 40v. sitten Israelin ystävä, mutta ei enää. Turkki styylaa Venäjän kanssa, vaikka on Nato-maa!

  https://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kaannos=fi-38&kokoluku=1&hakuehto=hes+38

 8. Eemeli, EU-maat eivät ole perinteisessä sodassa keskenään, se on totta, mutta Euroopassa ei ole ollut rauha, eikä EU ole onnistunut naapureitaan tässä, ei edes silloin kun se on ollut pelissä osapuolena.

  Ei EU toki sotia ole aloittanut, enkä sitä voi sotaisaksi sanoa, mutta on täyttä itsepetosta puhua siitä onnistuneena rauhanprojektina.

 9. EU:ta rauhanprojektina arvioitaessa tuppaa aina unohtumaan se, etteivät demokratiat sodi muutenkaan keskenään.

 10. Verbaalista ’sodankäyntiä’ rintamalla Italia – Ranska

  ***
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ranska-kutsuu-kotiin-suurlahettilaansa-italiasta-perusteena-italian-ennennakemattomat-verbaaliset-hyokkaykset/7273624#gs.g01t99

  07.02.2019

  Ranska kutsuu kotiin suurlähettiläänsä Italiasta – perusteena Italian ”ennennäkemättömät” verbaaliset hyökkäykset

  Ranska kutsuu kotiin suurlähettiläänsä Italiasta. Ranskan ulkoministeriön mukaan syynä ovat Italian ”ennennäkemättömät” verbaaliset hyökkäykset ja syytökset Ranskaa vastaan.

  Ministeriö toteaa lausunnossaan, että Italia on viime kuukausien aikana kohdistanut Ranskaan lukuisia perättömiä syytöksiä ja väitteitä, jonka kaltaisia ei ole nähty sitten toisen maailmansodan päättymisen.

 11. Onko Saksa Demokraattinen maa?
  Onko Puola Demokraattinen maa?

  Oli miten oli, niin vain toinen näistä on syytettyjen penkillä.

  ***
  EU- Bryssel –porukat katsovat, että oikeuslaitoksen on toimittava riippumattomana poliittisesta vallasta.

  ***
  https://www.aamulehti.fi/a/2952a4da-7a86-463c-aa68-bc03001cadf0?c=1522737894164
  11.11.2019

  EU-tuomioistuin kuitenkin katsoi, että on olemassa vaara, että oikeusministeri tai siihen rinnastettava elin antaa suoraan tai välillisesti määräyksiä syyttäjälle, joka tekee päätöstä eurooppalaisen pidätysmääräyksen antamisesta.

  Tämän takia tuomioistuin katsoi, että saksalainen syyttäjäviranomainen ei ole riippumaton oikeusviranomainen. Vastaava päätös tehtiin lokakuussa Itävallan syyttäjäviranomaisista.

  ***
  https://www.satakunnankansa.fi/a/29186df8-f04b-4085-8de5-e4d5f6705717

  Eurooppaministeri Tuppurainen: Oikeusvaltioperiaatteen kytkeminen EU-rahoitukseen näyttää onnistuvan – EU-rikkurit Puola ja Unkari kuriin rahalla

  Suomi on nostanut oikeusvaltioperiaatteen yhdeksi EU-puheenjohtajakauden kärkiteemoistaan. Periaate tarkoittaa sitä, että jäsenmaan toiminnan on perustuttava kauttaaltaan lakiin ja oikeuslaitoksen on toimittava riippumattomana poliittisesta vallasta.

 12. Epäilen, että kulloinenkin poliittinen diskurssi vaikuttaa oikeuslaitokseen, täysi riippumattomuus on harhaa. Meilläkin paraikaa tutkitaan saako homoseksuaalista toimintaa sanoa synniksi. Se on ajan poliittisen ilmapiirin tuote. 1930-luvulla olisi tutkittu ihan eri asioita.

 13. Lähes joka viikko törmään uuteen maltilliseen, liberaaliin, sateenkaarimyönteiseen oppineeseen ihmiseen, joka pitää nykyistä poliittista diskurssia aivan liian överinä ja haitallisena. Joka viikko törmään vahvaan naisasianaiseen joka kiroaa nykyfeministit.

  Näiden määrä kasvaa – tuleeko tästä keskitien kapina?

 14. Tunnen homoja jotka on järkeviä, kuten Tynkkynen, Milo ja Napolitano, mutta en tiedä sateenkaarityyppiä jonka mielestä tasa-arvo on mennyt liian pitkälle.

Kommentoi