Turvallisuusviranomaisten uusissa virkamerkeissä kirjoitus ruotsiksi liian pienellä

”Oikeusasiamies on pyytänyt sisäministeriötä ja valtiovarainministeriötä sekä Väestörekisterikeskusta ilmoittamaan vuoden loppuun mennessä toimenpiteistään OA:n päätöksen johdosta.”

.

Kortit ovat olleet jo lähes vuoden käytössä ilman ongelmia. Nyt Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen heräsi asian tiimoilta.

*

Ehdotan, sisäministeriö ja valtiovarainministeriö sekä Väestörekisterikeskus vastaisi Petri Jääskeläiselle : ’Vedähän vanha V päähäsi’

***********************************************************************************************

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f6c9c124-1396-44ca-afa5-cb19c3de73fa

19.11.2019

Eduskunnan oikeusasiamies jyrähtää: turvallisuusviranomaisten uusissa virkamerkeissä kirjoitus ruotsiksi liian pienellä

Korteissa viranomaisen ja kortin nimi ovat ruotsiksi huomattavasti pienemmällä kirjaisinkoolla kuin suomeksi. Aiemmin kieli kohdeltiin korteissa yhdenvertaisesti.

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen mukaan poliisin, tullin, rajavartiolaitoksen ja pelastusviranomaisten viime vuoden joulukuussa käyttöön ottamat henkilökunnan virkamerkit ja henkilökortit eivät ole viranomaisten kielellisten velvoitteiden mukaisia.

Oikeusasiamies kertoo asiasta tiedotteessa.

Jääskeläisen mukaan korttien ongelmana on, että viranomaisen ja kortin nimi ovat ruotsiksi huomattavasti pienemmällä kirjasinkoolla kuin suomeksi. Toinen kansalliskielistä on rinnastettu vieraaseen kieleen eli englantiin. Aiemmin kansalliskieliä suomea ja ruotsia kohdeltiin korteissa yhdenvertaisesti.

 

 

2 Replies to “Turvallisuusviranomaisten uusissa virkamerkeissä kirjoitus ruotsiksi liian pienellä”

  1. Ei ihme, että eri virkamiespiireissä valitetaan väen vähyyttä, kun henkilökunnan aika menee epäasiallisuuksien hoitamiseen.

  2. Jaa, vajaan 5% väen pitää joka paikassa näkyä yhtä suuresti kuin yli 95% enemmistön – etuoikeuksiensa lisäksi…

Kommentoi