Vaalit lähestyvät

Nyt kansanedustajien pitää löytää jokin teema, jolla tuoda itseään esiin.

Kokoomuksen Saara-Sofia Sirén, Sari Multala, Mari-Leena Talvitie ja Pauli Kiuru , mitä arvelette tapahuvan kesällä, kun on satanut kaatamalla? Mereen laskettava hulevesi sisältää varmasti samat saasteet kuin mereen kipattava lumi.

****

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005998079.html

11.2.2019

Kokoomuksen kansanedustajat vaativat: Lunta ei saa kipata mereen Helsingissä

Kokoomuksen kansanedustajat ja ympäristövaliokunnan jäsenet Saara-Sofia Sirén, Sari Multala, Mari-Leena Talvitie ja Pauli Kiuru ehdottavat kieltoa lumien kippaamiselle mereen Helsingissä.

****

https://yle.fi/uutiset/3-5691590

23.12.2010

Lumenkaato mereen jatkuu Helsingissä vielä pitkään

Mikään lainsäädäntö ei kiellä lumenkaatoa mereen.

– Pitäisi todistaa että lumi on täysin kelvotonta mereen, mutta kun haitta-ainepitoisuuksia kun on tutkittu, niin siellä on vain jonkin verran päästöjä, kertoo ympäristötarkastaja Paula Nurmi.

6 Replies to “Vaalit lähestyvät”

 1. Väärinhän se onkin, ei siihen pitäisi vaalien mitään vaikuttaa. Minä olen sitä jo pitkään ihmtellyt, kaupunkivihreät saivat aikaiseksi lain, jonka mukaan täällä haja- asutusalueella kaikki jätteet pitää puhdistaa. Mummo asuu mökissään keskellä ei mitään, mutta hänen pissansa pitää puhdistaa, ettei Itämeri saastu. Samat kuskataan kaupungissa suoraan mereen, on sitten pissat , tai kakat lumen joukossa. Helsingin kaupunkilumissa saattaa olla kaikenlaista, jopa huumeneuloja, jos ne ruiskut kelluvat saattavat seilata Pihlajasaaren uimarannoille lasten ihmeteltäviksi. Näin tapahtuu oli sitten vaalit, tai ei.

 2. ”Mummo asuu mökissään keskellä ei mitään, mutta hänen pissansa pitää puhdistaa, ettei Itämeri saastu.”

  Näinhän Suomessa toimitaan. Kuulostaa ihan vihreitten aikaansaannokselta. Itse asiassa takana olivat Keskusta ja Kokoomus.

  https://www.verkkouutiset.fi/jatevesiasetus-olikin-jaatteenmaen-hallituksen-ainoa-paatos-26424/
  06.10.2014

  Kokoomuksessa ja keskustassa kerrataan surullisenkuuluisan jätevesiasetuksen historiaa.

  Alun perin haja-asutusalueen jätevesiasetuksen sääti nimenomaan keskustan pääministeri Anneli Jäätteenmäen hallitus (2003). Se olikin yksi ainoita Jäätteenmäen hallituksen päätöksiä, mitä se hallitus ehti ennen kaatumistaan tehdä, Timo Heinonen toteaa.

 3. 16 vuotta kohta kulunut kun ?? (24.6.2003)
  Toki kaikki muistaa sen kuin eilisen päivän ??
  Kuuteentoista vuoteen ei ole ollut ketään muuttamassa mitään ??

  Mun mielestä joku on jo tehnyt muutoksia alkuperäiseen, vai kuinka on ??

 4. Esimerkiksi Venäjältä menee edelleen puhdistamattomia jätevesiä mereen, siellä on kuset, paskat, ja mitä hyvänsä.

  Pitäisi olla joku mekanismi, jolla saastuttajia saataisiin kuriin tyyliin merkittävimmät ensin. Eikä suomalaisen veronmaksajan kustannuksella.

 5. Aseisiin kyllä Venäjällä riittää varioja.

  https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074070640/Venaja+ei+luvannut+lisata+omaa+rahoitusosuutta+ymparistohankkeissa
  23.9.2005

  Venäjä ei luvannut lisätä omaa rahoitusosuutta ympäristöhankkeissa

  Pietarin kuvernöörin Valentina Matvienkon napinpainallus käynnisti Pietarin lounaisen jätevedenpuhdistamon toiminnan. Toimitusta seurasivat hymyssä suin Ruotsin pääministeri Göran Persson, presidentti Tarja Halonen ja presidentti Vladimir Putin.
  *
  Putin vakuutti, että Suomen, Ruotsin ja Euroopan unionin rahat eivät ole menneet hukkaan. Pelkän lahjarahan osuus 200 miljoonan euron hankkeessa on 50 miljoonaa, josta Suomen osuus on 10 miljoonaa euroa.

Kommentoi