”Varallisuus ei saa tulla esteeksi ilmastotalkoille”

Otsikko on tämän päivän AL:ssä sivulla A12.

Paperilehdessä ollut juttu löytyy lyhennettynä netistä. ( linkki alla )

*

Moni on varmaan silloin tällöin todennut, että varojen puute saattaa muodostua esteeksi jollekin hankinalle.

Vasemmistoliitolle ei tietenkään varojen puute valtion kirstussa ole mikään ongelma – lääkkeeksi sopii heille verojen korotukset ja lainan otto ulkomailta.

*

Vasemmistoliitto ajaa suomalaisia ilmastotalkoihin. Samaan aikaan saksalaiset rakentavat lisää ruskohiilivoimaloita, jotka ovat toiminnassa seuraavat kolmekymmentä vuotta.

*

Vasemmistoliitto : ”Lisäksi nostamme Suomen raiteille.”

Jaaha – pian ei sitten tarvitse Martti Paunun ajaa mökiltään kotiin 2,71 promillen humalassa, kun pääsee käyttämään raideliikennettä. (viite AL 31.1 sivu A8)

*

 

https://www.aamulehti.fi/a/201432684

30.1.2019

Ote:

Ilmastonmuutoksen torjunnastakaan ei saa tehdä Suomea eriarvoistavaa kysymystä, vaan kaikilla pitää olla mahdollisuus osallistua ilmastotalkoisiin.

–Varallisuus ei saa muodostua esteeksi ilmastotalkoisiin osallistumiselle. Kaikilla pitää olla mahdollisuus osallistua ilmastonmuutoksen hillintään, kansanedustaja Hanna Sarkkinen lisäsi.

Puolueen tavoitteena muun muassa on, että maaseudulla asuvat pienituloiset pystyvät vaihtamaan öljylämmitteisen talonsa ilmalämpöpumpulla tai maalämmöllä lämpiäväksi.

Lisäksi nostamme Suomen raiteille.

 

 

8 vastausta artikkeliin “”Varallisuus ei saa tulla esteeksi ilmastotalkoille””

 1. Suomi on osallistunut ilmastohölmöilyyn jo ihan liian paljon – esimerkiksi rakentamalla idioottimaista sattumavoimaa tuulivoima. Sen tukiaisiin on pumpattu ja pumpataan verorahaa miljardeja euroja.

 2. ”Puolueen tavoitteena muun muassa on, että maaseudulla asuvat pienituloiset pystyvät vaihtamaan öljylämmitteisen talonsa ilmalämpöpumpulla tai maalämmöllä lämpiäväksi”
  Mistähän ne pienituloiset ne kymppitonnit maalämpöpumppuun rensseleineen kaivavat?
  Jakavatko virheet ne sieltä seinästä revityistä seteleistä?
  Tavallisen talon lämmitykseen taas ei se ilmalämpöumppu yksin riitä, joten halkometsään mars, mars – ai niin, eihän puuta saisi käyttää lämmitykseenkään…

 3. Suomeen pitää rakentaa lisää ydinvoimaa, meidän pitää pitää myös polttomoottoriautot liikenteessä mahdollisimman pitkään, pystymme varmasti valmistamaan vielä hyvää biopolttoainetta, siitä sitten kun tekniikka kehittyy sähköautotkin yleistyy ja hinnat on kohtuulliset niitä voi silloin tuoda jo muista maista, kukaan järkevä ei osta uutta riisikippoa 30 000€.

  Meillä on kaukolämpö ja mökillä kaasu ja tulipesät, tulkoon joku viherpiipertäjä sinne tallaamaan niin sotken sen suohon. Nämä ei selviä edes lumisateesta saatikka kävelystä ei valaistulla polulla.

  Suomen ei pidä mennä mihinkään ilmastovouhotus touhuun ensimmäisenä vaan viimeisenä, katsotaan mitä virheitä muut tamppoonit ensin tekee…

  Sanoihan joku vihreä tai vastaava ettei pidä hankkia niitä hävittäjiäkään koska CO-päästöt,,,,se on niin kun rajan yli tulee rautaa ryssälästä niin päästöillä ei ole mitään merkitystä, nämähän elää utopiassa.

 4. Joo’o – Suomessa pitäisi metsittää peltoja ja lisätä ruoan ostamista ulkomailta, jossa metsäsää hakataan surutta.

  ****

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005983920.html
  31.1.2019

  Uusi tutkimus hiili¬nielusta: Turve¬maat tulisi jättää rauhaan ja puita pitäisi istuttaa aiempaa enemmän pelloille
  SUOMEN PITÄISI varoa metsien raivaamista turvemailla. Näin siksi, että paljon hiiltä nielleiden turvemaiden puuston säilyttäminen on huomattavasti ilmaston kannalta hyödyllisempää kuin esimerkiksi peltojen metsittäminen.

  Silti myös peltoja pitää metsittää. Etenkin heikkoja, ruuantuotannon kannalta merkityksettömiä ja sijainniltaan syrjäisiä peltoja voisi metsittää.

  ****
  Sipilän toivoton esitys
  https://yle.fi/uutiset/3-10513112
  17.11.2018

  Lännen Media: Hallitus kaavailee mittavia lisämetsityksiä hiilinielujen lisäämiseksi

  Pääministeri Juha Sipilän mukaan metsitykseen sopisivat esimerkiksi käytöstä poistetut turvesuot ja vajaakäyttöiset pellot.

  ***

  Suomen metsien varastoiman hiilen (C) määrä on noin 240 miljoonaa tonnia

  https://www.co2.earth/global-co2-emissions

  Global carbon (C) emissions from fossil fuel use were 9.795 gigatonnes (Gt) in 2014 (or 35.9 GtCO2 of carbon dioxide). Fossil fuel emissions were 0.6% above emissions in 2013 and 60% above emissions in 1990 (the reference year in the Kyoto Protocol).

  Based on a 2015 GDP forecast of 3.1% by the International Monetary Fund, the Global Carbon Project projects a 2015 decline of 0.6% in global emissions.
  [ gigaton = tuhat miljoonaa tonnia ]

  Fossiilisten polttoaineiden maailmanlaajuiset hiilipäästöt (C) olivat vuonna 2014 9,795 gigatonnia (gt)

  Eli noin 10 000 miljoonaa tonnia vuodessa – mikä on yhtä kuin 43 kerta suomen metsien sisältämä hiilimäärä.

 5. ”Oikeastaan ei ole varmuutta mikä aiheuttaa ilmastomuutoksia”

  Niinpä ..

  Ovatkohan saksalaisetkin päätyneet samaan kysymykseen lisätessään ruskohiilen käyttöä sähkön tuotannossaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *