Veli pakotti Sara Mohammadin aseella uhaten naimisiin

Onko HS avautumassa tiedottamaan ’toisenlaisiin’ kulttuureihin ja uskontoihin liittyvistä ongelmista?

****

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006224512.html

2.9.2019

Veli pakotti Sara Mohammadin aseella uhaten naimisiin, nyt tämä neuvoo Ruotsista käsin Suomea: ”Rasismi­korttia ei pidä hyväksyä”

Suomessa ollaan vähitellen heräämässä kunniaan liittyvän väkivallan torjuntaan, josta Ruotsissa on vuosien kokemus. Sara Mohammad kehottaa panostamaan ennen muuta tietoisuuden lisäämiseen.

SINUN murhaamisesi on yhtä helppoa kuin juoda lasillinen vettä. Niin Sara Mohammad muistelee veljensä sanoneen.

Oli vuosi 1988 ja Mohammadin hääpäivä. Hän oli 17-vuotias ja mies yli 40-vuotias. Veli oli järjestänyt avioliiton, eikä Mohammad ollut koskaan tavannut sulhasta.

Veli painoi asetta hänen päätään vasten ja vaati suostumaan liittoon. Se sai Mohammadin pakenemaan kotoaan Irakin Kurdistanista.

Taustalla oli jo tätä ennen vuosia kunniaan liittyvää kontrollointia ja väkivaltaa kotona. Mohammad kertoo, kuinka hänen sukuelimensä silvottiin äidin pakottamana kuusivuotiaana ja kuinka arki oli rajoitettua. Äiti valvoi tiukasti hänen liikkeitään ja pukeutumistaan, jottei hän vetoaisi miehiin kehittyvän vartalonsa kurveilla.

 

2 vastausta artikkeliin “Veli pakotti Sara Mohammadin aseella uhaten naimisiin”

  1. Aluksi ongelmasta ei puhuttu. Sitten puhuttiin siitä miten se on ongelma länsimaisissa kulttuureissa ja muut ovat poikkeustapauksia. Nyt jopa myönnetään kulttuurikytkös mutta korostetaan ettei se ole oikeaa islamia.

    Vähä kerrallaan lähestymme sitä hetkeä että puhumme asiasta oikealla nimellä. Sen hetken saavuttua voimme vihdoin lähteä auttamaan uhreja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *