Blogiartikkelien lukuystävällisyydestä

Jotkut runoilevat tai copy/pasteavat tänne pitkiäkin juttuja. No mikäs siinä, kun palvelimessa tilaa riittää.

Mutta hankaluus tulee, kun käyttää Kaikki blogaukset -lukutoimintoa. Seuraavaan blogiin päästääkseen saa kelata ja kelata alaspäin.

Olisi erittäin huomaavaista kirjoittaa lyhyt yhteenveto tai muutoin muutaman kappaleen jälkeen blogieditorin tarjoamaa [more]-toimintoa. Graafisessa muodossa rivillä näkyy katkoviivat.  Sitä painamalla tai shift-Alt-T  tulee alla näkyvä teksti Jatka lukemista.  Sen jälkeinen sisältö näkyy sitten, kun klikkaa sitä tai  blogin otsikkoa alkaakseen lukee sitä.  Itse käytän sitä myös liittäessäni suurehkoja kuvia tai yksityiskoht. tietoja, taulukoita tai liitteitä. Ks. alla lisää:

……….
Jatko tänne

4 Replies to “Blogiartikkelien lukuystävällisyydestä”

  1. Juu. Ja jos copy pastee tänne 10 sivua pitkän ”jutun” niin voin sanoa että ei sitä kukaan jaksa lukea…

  2. Saxopohonen avaus, kuin minun suullanni puhuttu, ei vaan luontaista höveliyttäni ole tullut kirjoitetuksi. Toivottavasti ei kenkään nokkaansa ota vaan opikseen.

  3. Nuo Harrin neuvot johtivat joron jäljille, minä ainakin palasin kiiruusti takaisin. Eihän blogien tarkoitus kaiketikaan palvele mitään tieteellistä tutkimusta, vaan kohtalaisen nopeata keskustelua.

  4. Kiitos vinkistä, Harri.

    Ja ylläpidon muistutus: olen pari juttua poistanut, koska ne ovat sisältäneet vain kopion lehtijutusta. Sitaatti muun tahon tekemästä sisällöstä voi olla pieni osa juttua, ei koko juttu.

Kommentoi