Kuinka pitkään Vasemmisto jaksaa uskoa ilmastohypetykseen?

EDIT: 13.12.2019 – Lisatty kuva: Kuuluisuudet arvostetun Time-lehden kannessa
EDIT:  klo 23.30 – Lisatty kuva: Greta ja vanhemmat kommaripaidat päällään
Antifa family
Thunberg Antifa family – kommaripaidat

Tosiasiahan on, että ilmaston ja makrosäätilojen muutokset noudattavat pääasiassa luonnon omia syklejä, joissa kehitys ei ole koskaan lineaarista, vaan muistuttaa karkeasti matematiikasta (lisää sitä kouluihin!) tuttua sini-käyrää.: Jos on lämmennyt, sitä on aina seurannut kylmeneminen. Ihmisen osuus muutostekijöissä on myös kerrottua vähäisempi. Tarkastelemme. Kahdessa asiassa yleinen ilmastomielipide on tavallista(kin) enemmän väärässä: Hiilidioksidin vaikutus lämpenemiseen, ihmisen […]

via Kuinka pitkään Vasemmisto jaksaa uskoa ilmastohypetykseen? — Uutisia Hauskasti ja Kiinnostavasti

37 Replies to “Kuinka pitkään Vasemmisto jaksaa uskoa ilmastohypetykseen?”

 1. Olen tässä luotaillut sometuttujeni mielipiteitä tässä ilmastoasiassa.
  Ilmastovouhotusta kannattavia Gretan todistajia on valtaosa humanistisen koulutuksen saaneissa. Kun taas luonnontieteelisen tai teknis-tieteellisen taustan omaavat pyrkivät valamaan järjen ääntä kiihkon laineille. Mistähän johtuu?

 2. Eiköhän setä Rautiainenkin tiedä sisällään että Greta on oikeassa. Ei kaikkia ilmastotutkijoita ja tiedenaisia/miehiä voida mitenkään yhteisesti manipuloida vasemmiston taholta.

  Lapsellista myös rinnastaa valtaosa humanisteista vasemmistolaisiksi, oikeastaan hemmetin typerää.

  Suomessakin on paljon oikeistohumanisteja, keskustahumanisteja, jopa persuhumanisteja jotka jakavat tiedeyhteisön arvot ja varoituksen ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta.

  Setiä vaan niin vituttaa nuoret, jotka puhuvat asiat niin kuin ne ovat.

  1. Potaskaa Gretasta.
   Greta ei todellakaan tiedä muuta kuin hypetyksen jankkaukset ja ilmastoalarmistien valheet.
   Tuolla iällä ei mitenkään ole ollut mahdollista opiskella ilmastoasioita ja tieteitä yli kymmentä vuotta ja seurata sekä alarmistien että skeptikkojen tieteellisiä tutkimuksia niin, että todella tietäisi jotain.
   Ilmastotutkijat ja IPCC:n alarmistit ovat kaksi eri joukkoa, mikä ei alarmisteille näytä olevan mitenkään tiedossa.
   Tiedemiehiä on todennäköisesti aika vaikea manipuloida, mutta alarmistien valheet ja tieteellinen vääristely on aivan oma massiivinen manipulaationsa, mikä on monta kertaa todistettu.
   Alarmistien väitteet tiedeyhteisön yksimielisyydestäkin on moneen kertaan osoitettu valheeksi, millä on koitettu manipuloida – ja valitettavasti tyhmempien suhteen onnistuttukin – erityisesti poliitikkoja uskomaan tieteelisesti kyseenalaisiin väitteisiin ehdottomasta totuudesta ja rahastuksen avulla estettävästä katastrofista.
   Ihan tiedoksi vaan – skeptikot eivät kiistä ilmastonmuutoksen olemassaoloa, koska se on ollut olemassa koko sen ajan, kun maapallolla on ollut ilmasto.
   Skeptikot kiistävät alarmistien tieteeseen perustumattomat valheet ja väitteet, mitkä perustuvat epämääräisiin ilmastomalleihin, mistä yksikään ei osoita samaa, mitä todellisuuden osoittavat tieteelliset mittaukset näyttävät.

   1. ”Tuolla iällä ei mitenkään ole ollut mahdollista opiskella ilmastoasioita ja…”

    Gretan vanhemmat ovat kiihkeitä vasemmistolaisia. Koko perhe esiintyi valokuvassa Ahtifa-T-paidat päällä, mutta kun asiasta nousi kohu, kuva hävisi nopeasti netistä. Kos vielä löydän sen, postaan sen blogin kuvitukseen.

  2. Hmm…kyllä itseäni hieman ihmetyttää se miten keskenkasvuisesta lapsesta on tullut ”ilmastoasiantuntija”, no ehkä asian tuntija, kuvaa paremmin Gretan roolia ja ajoittain aika huvittavaa ulosantia, joka sekin vaikuttaa olevan kyllä melkolailla käsikirjoitettua.

   P.s. Aspergerin syndrooma on erittäin tuttu, joten jotain siitäkin ymmärrän.

  3. ”Lapsellista myös rinnastaa valtaosa humanisteista vasemmistolaisiksi,..”

   Tapio itse teit tuon rinnastuksen. Totesin vain, että Gretan tukijoissa on huomattava osa tuntemiani humanisteja. Heidän poliittisesta orientoituneisuudestaan en tiedä enkä siis rinnasta.

 3. Sedät ovat kiihdyksissä, no Mikalle pisteet maltista taas, kiitos.

  Teiskolaisen juhakin raivo ei sen sijaan ihmeemmin vakuuta, menneen maailman turhaa jankkaamista. Setää vituttaa Greta, joka aivan ilmeisesti on oikeassa.

  Juhakkia näyttää myös harmittavan Greta Thunbergin nuoruus, mikä on hemmetin noloa. Missä itse olit 16-vuotiaana, juhak? Et ehkä YK:ssa puhumassa maailmasta joka jää nuorille, ei sedille.

  Tämä maapallo jää nuorille Gretoille, ei vanhoille pieruille jotka haluavat polttaa hiiltä ja öljyä.

  1. Henkilökohtaisesti en ole ihan vakuuttunut siitä, että olisi positiivista jos maailma jäisi nuorillle Gretoille, fanaattisella yksioikoisuudella kun ei ole koskaan saavutettu mitään kovin kestävää.

   Ymmärrän toki sen miten hyvin harjoitettu esiintyminen ajankohtaisessa paniikinlevityksessä uppoaa otollisiin kuulijoihin, mutta samaan aikaan luotan järjen ääneen, joka toimii vastavoimana tälle lähes uskonnolliselle hypetykselle.

 4. Nykyinen nuori sukupolvi osallistuu fossiilisten polttoaineiden käyttämiseen sinä kuin koko väestö.

  Esimerkiksi , ketkä kiihkeimmin seuraavat F1 – ajoja –nuoret.

  Ketkä ajavat pil**rallia kaupunkien kaduilla? – nuoret

  Ketkä ostavat eniten krääsää Kiinasta? – nuoret ( Kiinan teollisuus pyörii pääosin kivihiilen voimalla.

 5. Greta voi olla oikeassa sikäli, että ilmastomme lämpenee ja siitä seuraa ikäviä asioita, kuten äärimmäisiä sääilmiöitä, kuivuutta, meren pinnan nousua, joidenkin lajien katoamista yms. Greta ei kuitenkaan ole oikeassa siksi, että hän sen olisi itse tutkinut, hänhän vetosikin kuulijoihinsa, jotta nämä uskoisivat tiedettä. Tiedemiesten selvä enemmistö käsittääkseni jakaa sen käsityksen, että maapallon ilmasto lämpenee ja sen syynä ovat ihmisten aiheuttamat päästöt.

  Greta itse on erikoinen tapaus; kahdeksanvuotiaana hän kuuli ilmastonmuutoksesta ja järkytyyi niin, että lakkasi syömästä ja alkoi vain vaikertaa. Olisi ”ehkä hieman” mietittävä sitä, miten lapsille ja nuorille puhutaan asioista. Jotkut ahdistuvat helposti ja paljon ja joutuvat sen takia myös kiusatuiksi. Se ei kuitenkaan sano mitään siitä, onko itse ilmastonmuutos totta vai ei. Kyllä monet ahdistuivat 1980-luvulla ydisnsodan uhastakin ja se uhka oli todellinen.

  Ns. ilmastoalarmistit yms. tekevät kyllä asialleen hallaa sillä että pelottelevat milloin milläkin yliampuvasti. Säätila on aina ”todiste ilmastonmuutoksesta” olipa kylmä tai kuuma, mutta jos säästä yrittää hieman kuittailla toiseen suuntaan niin silloin kyllä saatila ja ilmasto osataan välitömästi erottaa. Lihan- ja maitotuotteiden kulutus halutaan jopa lopettaa osin virheellisin laskelmin ja korvat jollain soijanakeilla ja palmuöljymaidolla, joiden tuottaminen on kyseenalaisempaa kuin suomalainen maatalous. Amazonin metsäplaot olivat toki huolestumisen arvoisia, mutta ei siinä mitkään ”maapallon keuhkot” palaneet. ja maapallon metsäpinta-ala on sitäpaitsi lisääntynyt yli koko Amazonin verran varsin lyhyessä ajassa 2000 -luvun alusta. Maailmanlopun uutiset kuitenkin myyvät ja palvelevat joidenkin agendaa. Jotkut sitten luulevat pelastavansa maailman juomalla palmuöljyä ja olemalla tekemättä lapsia.

 6. ”Tiedemiesten selvä enemmistö käsittääkseni jakaa sen käsityksen, että maapallon ilmasto lämpenee ja sen syynä ovat ihmisten aiheuttamat päästöt. ”
  Ei pidä paikkaansa.
  Tiedemiesten selvä enemmistö käsittääkseni jakaa sen käsityksen, että maapallon ilmasto lämpenee, mutta loppu on soopaa.
  Tuo ns. ”konsensus” osoitettiin jo aikaa sitten huijaukseksi, missä kysymys esitettii ennalta valitulle alarmistijoukolle ja skeptikot sivuutettiin täysin.
  Lämpenemiselle on perusteet siinä, että maapallo on palautumassa pienen jääkauden kylmästä normaalimpaan lämpötilaan ja tätä lämpimämpää oli esim. keskiajan alkupuolen lämpökaudella, mistä on osoituksena mm. se, että Grönlannissa sulavan jäätikön alta paljastuu koko ajan sekä asutusten jäännöksiä että tukkipuiden kantoja.
  Sama ilmiö on havaittu myös Alaskassa.
  Toki ihmisen toiminta vaikuttaa ilmastoon jotain, mutta ei määräävällä tavalla.
  Merkittävin tekijä on vesihöyry ja sen aikaansaamat pilvet, mitä ei esim. IPCCn satumaisissa ja tieteellisistä lämpötilamittauksista täysin poikkeavissa ilmastomalleissa ole kyetty mitenkään ottamaan huomioon.
  Ilmaston väitetään lämpiävän CO2:n seurauksena, mutta eräiden tieteellisesti vertaisarvioitujen laajojen tutkimusten mukaan asia on päinvastoin eli CO2 lisääntyy lämpiämisen tuloksena.
  Samoin keskiajan lämpimällä kaudella CO2-pitoisuus oli pienempi kuin esiteollisen kauden alettua ja se oli korkeampi pienellä jääkaudella.
  Tieteellisesti on myös osoitettu lämpenemisen ja kylmenemisen seuraavan lähes yksi yhteen auringonpilkkujen esiintymistä, mihin ihminen ei todellakaan voi vaikuttaa.

 7. Tätäkin keskustelua voi käydä menemättä kanssablogistien henkilöön – yllätys yllätys.

  En lähde poistamaan viestejä vielä, käytin vähän pohdiskelua ja referenssejä, tässä ei nyt mennä moderointirajan yli. Huonoa käytöstä tässä kylläkin on ja asianomaiset voivat pohtia kannattaako.

  Gretasta voi olla montaa mieltä ja olisi huolestuttavaa jos hänestä ei oltaisi montaa mieltä. ”Vääriä” mielipiteitä ei kuitenkaan ole laajalti katsoen.

  1. Tapio_KK meni henkilökohtaisuukseien puolelle, mutta minäkin blogin aloittajana antaisin kommenttien toistaiseksi olla. ’Sedittely’ nyt ei ole vielä varsinaista vihapuhetta.

 8. Jos ns. luonnollisen( ei ihmisen aiheuttaman) ilmastonmuutoksen syklit osaa tiede laskea ja ennustaa, loppu jää sitten ihmisten kontolle. Ja, eikö sekin ole sitten helppoa laskea= mikä se ihmisen osuus on ?

  Tosiasia on se, että ihminen itse saastuttaa kaikin keinoin maapalloa kaiken maailman krääsän tuotannollaan, epäpuhtailla tuotantomekanismeillaan, olemattomine jätteiden käsittelyineen, Amzonin polttamisineen. ahneuksineen jne. Syö paskaruokaa, tuottaa ne tänne suomeenkin maapallon toiselta puolelta jne, jne.

  Kukaan ei ole väittänyt , että Greta olisi nämä asiat tutkinut vaan perehtynyt oireyhtymänsä antamalla pieteetillä asiaan. Vanhempansa avustaneet. Ja siinä se.
  Ei tässä tarvitse osoitella sormella vasemmistolaista tai vihreistöä, se vasta typerää on. Oikeistohan rahahanat pitää käsissään ja ahnetii halvan tuotannon hedelmien rahat ja saasteet omiin taskuihinsa.

  1. Lasse Lehtisen kolumni: Ilmastosodan söpö soturi
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006213598.html

   ”PAHEKSUMME lapsisotilaiden käyttöä sodissa ja kriiseissä. Ilmastopelolla säikyteltyjä lapsia ja muita haavoittuvia ihmisryhmiä käytetään nyt yhteiskuntaa vastaan ja hyödynnetään myös ihmiskilpinä. Jos joku loukkaantuisi tai menettäisi peräti henkensä, liike saisi marttyyrin ja lisää toivottua näkyvyyttä.

   Tyttönen Greta ei voi olla kovin hyvin perillä ilmastotieteen monista ristiriitaisistakin väittämistä, mutta lopun uskossa hän epäilemättä on. Maailman sivu lahkojen johtajat ovat käyttäneet keskenkasvuisia tarkoituksiinsa.”

   1. Harri, etä osannut vastat tuohon kommenttiini, vaan kiersit kuin kissa kuuma puuroa.
    Eihän Greta voi olla ??? Kyllä hän osaa lukea ja kirjoittaa ja puhuakin, kun on saanut siihen ”valmennusta”, Ei varmasti ymmärrä kaikkien asioiden riippuvuuksia keskenään, mutta so what ? On saanut ainakin porukan kinaamaan maailmanlaajuisesti.

    1. Ja mitähän hyötyä missään mielessä on siitä, että kakarat hysterisoivat maailmanlaajuisesti, mutta samalla törkykuluttavat kaikkea sitä, mitä ovat vastustavinaan?

 9. https://www.theguardian.com/environment/2019/sep/02/greta-thunberg-responds-to-aspergers-critics-its-a-superpower

  Greta Thunberg has spoken about her Asperger’s syndrome diagnosis after she was criticised over the condition, saying it makes her a “different”, but that she considers it a “superpower”.

  Thunberg, the public face of the school climate strike movement said on Twitter that before she started her climate action campaign she had “no energy, no friends and I didn’t speak to anyone. I just sat alone at home, with an eating disorder.”

  She said she had not been open about her diagnosis of being on the autism spectrum in order to “hide” behind it, but because she knew “many ignorant people still see it as an ‘illness’, or something negative”.

  “When haters go after your looks and differences, it means they have nowhere left to go. And then you know you’re winning!” she wrote, using the hashtag #aspiepower.

  While acknowledging that her diagnosis has limited her before, she said it “sometimes makes me a bit different from the norm” and she sees being different as a “superpower”.

    1. Itsestään selvää.

     Kun nyt käyrin osataan muka näyttää, mikä on se luonnon aiheuttama ilmastonmuutos, johon ihminen ei voi vaikuttaa. Missä se näyttö on ?

     Siitä päästään sitten niihin lukuihin, mikä on se ihmisen aiheuttama- lukuja please ?

     1. Voisitko esittää sen mieleisesi näytön siitä, miten ihminen vaikuttaa ilmastoon?
      Kommenttiesi perusteella tiedät ja osaat sen…

   1. “She said she had not been open..

    Thunberg’n oma kertoma itsestään – eikö kiinnosta, vai etkö jaksa/ osaa lukea?

 10. “She said she had not been open..

  Thunberg’n oma kertoma itsestään – eikö kiinnosta, vai etkö jaksa/ osaa lukea?

  *
  Nii’n – jotkut pitävät omasta päästään vedettyjä juttuja parempina.

  *
  Jotkut jaksavat opastaa toisia kommentoijia

 11. Henkilökohtaisuuksiin meneminen kertoo siitä, että kun argumentit eivät riitä henkilön esittämän asian kumoamiseen/kyseenalaistamiseen, käydään henkilön kimppuun. Sinänsä murheellista mutta ei mitenkään harvinaista.

 12. Kyllä ne [nuoret] ovat jo nyt panet tuulemaan.

  Nykyinen nuori sukupolvi osallistuu fossiilisten polttoaineiden käyttämiseen sinä kuin koko väestö.

  Esimerkiksi ,

  Ketkä kiihkeimmin seuraavat F1 – ajoja –nuoret.

  Ketkä ajavat pil**rallia kaupunkien kaduilla? – nuoret

  Ketkä ostavat eniten krääsää Kiinasta? – nuoret ( Kiinan teollisuus pyörii pääosin kivihiilen voimalla.

  Ketkä kiihkeimmin seuraavat muodin oikkuja? – niin vaatetuksessa kuin elektroniikassa – nuoret

 13. Kyllä nuoret tavalliset taavit monetkin. Mutta Gretan tapaisissa on toivo. Kun siirtyvät politiikkaan aikanaan alkaa vissiin tapahtua.

 14. Joukko aikuisia laittaa sanat nuorelle Aspergeniselle tytölle – siitäkö maailman ilmasto lähtee parantumaan?

  *
  Greta Thunberg on puhunut Aspergerin oireyhtymästään sen jälkeen, kun häntä kritisoitiin sairauden suhteen, sanoen, että se tekee hänestä ”erilaisen”, mutta että hän pitää sitä ”supervoimana”.
  .
  Thunberg, koulun ilmastolakkojen julkinen kasvot, kertoi Twitterissä, että ennen ilmastotoimintakampanjansa aloittamista hänellä ei ollut ”energiaa, ystäviä ja enkä puhunut kenellekään. Istuin vain yksin kotona, syömishäiriöllisenä. ”
  .
  Hänen mukaansa hän ei ollut ollut avoin diagnoosistaan autismista ”piiloutuakseen” sen taakse, vaan koska hän tiesi, että monet tietämättömät ihmiset näkevät sen edelleen sairautena tai jotenkin negatiivisena.

 15. Nuoret ovat rohkeita kun maailma tuntuu ahdistelevan heräävää tuskaa tulevaisuuden uskosta sen jatkuvuuteen _rauhanomaisesti maapallolla.
  Herää todellinen mielenkiinto esim.politiikkaan kuin siihen vaikuttamiseen jollain tasolla.

  -60 luvulla oli jopa kylmän sodan pelko Itä, Länsi akselilla ja Vietnamin sota !

  Nyt esim.tämä ilmasto !

Kommentoi