Suomeen taas pyrkyä – Itärajan takaa

Tätä se mun uneni tiesi:

Venäjän rajavartiosto varoittaa: Suomeen pyritään sorkkarautojen kanssa

Laittomien rajanylitysyritysten kerrotaan lisääntyneen jopa viisin- tai seitsenkertaisesti huhti-toukokuun aikana, kun kiinni jääneiden määrää verrataan alkuvuoden määriin.

Venäjän rajavartiosto uskoo, että turvapaikanhakijoiden aktivoitumisen taustalla on lumien sulaminen, mutta liikehdinnässä on myös joitakin järjestäytyneen ihmisvirran merkkejä.

Ilta-Sanomat Raja

6 Replies to “Suomeen taas pyrkyä – Itärajan takaa”

 1. Mihinkäs niitä sorkkarautoja tarvitaan? Putkisen kommenttiin; olisiko entinen Itä-Saksa rajavartioinnin osalta ihannevaltio? Tämmöiset miinakentät ovat jo kansainvälisten sopimusten mukaisesti kiellettyjä.

 2. Tyypillistä, Venäjä masinoi kesäksi ”turvapaikka turisteja” Suomeen, tarkoitus taas kiristää jollain asialla ja saada kaaosta.

 3. Näin uumoiltiin PerusSuomalaisten Suomen Uutisissa kolme vuotta sitten…

  NÄKÖKULMA | Venäjän raja vuotaa. Keskustelu maahanmuutosta on kärjistynyt. ”Suvaitsevaisten” ja ”kriittisten” leireihin ryhmittymisellä saattaa olla yllättävä vaikutus – päättämättömyys, koska poliittinen johto ei halua asettua kummankaan puolelle.

  Suomen ja Venäjän välinen raja on pysynyt tiiviinä vuosikymmeniä. Tilanne on muuttunut. Raja-asemille on ilmestynyt sadoittain Venäjältä pyrkiviä ihmisiä hakemaan turvapaikkaa. Heillä ei ole viisumeita. Tämä on erikoista. Venäjän rajavartiolaitos toimii sisäisen turvallisuuspalvelun sotilaallisesti organisoidun FSB:n alaisuudessa. Se ei tee vahingossa mitään.

  Lähettääkö Venäjä Suomelle hienovaraisia viestejä? Vai vähemmän hienovaraisia?

  Tällaisiako: ”Purkakaa pakotteenne. Krim on meidän. Täällä olisi 200.000 afgaania. Laitetaanko aluksi heidät tulemaan?

  1. Paitsi mm Kokkareet ja Kepulit haluaa tätä haittamaahanmuuttoa, jokohan Mykkänen (KOK) on jo Moskovassa saamassa ohjeita, Risikko (KOK), sai Moskovan ohjeet tammikuussa

Kommentoi