Suvaitsevaisuuden syövereistä – 2

Itse suvaitsevaisuuden apostolille, HS:n toimittaja Saska Saarikoskelle,  on jäänyt päähänpinttymiksi kaksi poliitikkoa, joita hän ei suvaitse:
D. Trump ja J. Halla-aho. Artikkelisarjan toinen osa käsittelee tri Halla-ahoa.

Päivän paperi-Hesarissa on Saarikosken kolumni: Halla-aholla on tilaisuus tehdä iso palvelus.  Siinä Saarikoski ei kuitenkaan osaa kertoa, mikä tuo palvelus olisi. Oletan kuitenkin, että Saarikosken käsitys siitä eroaa siitä, mitä Halla-ahoa tai persuja äänestäneet ajattelevat.

Niinpä nettiversiossa se on korjattu muotoon:
Halla-ahon kirjoitukset ovat niin poikkeuksellisia, että niistä on pakko puhua, mutta samalla niiden poikkeuksellisuus on tehnyt niistä puhumisen vaikeaksi

Saarikoski todellakin pahoittelee, että media ei ennen vaaleja nostanut esille Halla-ahon Scripta-blogeja, vaikka ne ovat vaivanneet Saarikoskea yli kymmenen vuoden ajan. Vasta, kun Antti Rinne käytti niitä sulkeakseen PS:n hallituksen ulkopuolelle, on niistä jälleen lupa kirjoittaa. Ikävä kyllä vaalit oli ja meni, eikä media pystynyt torpedoimaan PS:n vaalivoittoa.

Saarikoski väittää, että nyt Halla-aho on reagoinut ja vetänyt takaisin kaikkein ”julkeimpia” juttujaan. Sikäli kuin itse ymmärsin, Halla-aho on pahoitellut joitakin käyttämiään ”brutaaleja” ilmaisuja, mutta itse asiasisällöstä ei ole tinkinyt. Ja hyvä näin.

19 vastausta artikkeliin “Suvaitsevaisuuden syövereistä – 2”

  1. Eemeli : ”Siellä Saarikoski sanoo selvin sanoin mikä se palvelus olisi,jos osaa lukea.”

    Jos kerran olet noin tavattoman fiksu, niin mikset kerro missä kohtaa tekstiä asia kerrotaan?

  2. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006086429.html

    Chromessa Ctrl+ Shift+N

    Saska Saarikoski : ”Halla-aholla olisi nyt tilaisuus katkaista kierre omalta kohdaltaan. Se tarkoittaisi, että hän peruisi selvin sanoin kirjoituksensa ja auttaisi ihmisiä ymmärtämään, mikä sai hänet aikanaan kirjoittamaan sellaisia asioita – ja mikä on saanut hänet myöhemmin muuttamaan mieltään. Se olisi iso palvelus.”
    *

    Kierre on Saska Saarikosken knupissa ja yleensä hesarin toimituksessa.

    *

    https://yle.fi/uutiset/3-10749395
    20.4.2019

    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei irtisanoudu vanhoissa blogikirjoituksissaan esittämistään muotoiluista. Halla-aho kirjoittaa asiasta Facebookissa.
    – Osa on ollut tyhmiä ja harkitsemattomia kommentteja. Osa on ollut sellaisia kommentteja, joita voi sanoa tavallisena tallaajana mutta ei poliitikkona. Ja osa on sellaisia juttuja, jotka kontekstistaan irrotettuna kuulostavat hurjilta mutta joissa on ollut ja on edelleen pointti, Halla-aho kirjoittaa.

  3. Tässä pelissä on häviäjiä.

    Halla-aho ei jousta, Hesari ei jousta, riita jatkuu vielä ensi eduskuntavaaleissakin, veikkaan. Silloin toki Halla-aho ei ole enää persujen puoluejohtaja, mutta kyllä häntä silti tästä muistutetaan.

    Vaan entäpä jos Halla-aho pyytäisi anteeksi kaikkea kirjoittamaansa? Noh, häntä silti muistutettaisiin vanhoista kirjoituksista eikä se muuttaisi Hesarin silmissä mitään. Tämä ei ole debattia, vaan pyhää sotaa. Se on itsessään oma polttoaineensa.

  4. Mistä tulee se Homma- Forumin Scripta tuonne yläpalkkiin näissä Harrin kirjoituksissa?

  5. Hesarilla, Rinteellä ja Sauli Niinistöllä on vain suuri tarve nöyryyttää Halla-ahoa. Jussi tekee oikein, kun ei suostu julkiseen ruoskintaan. Hän on jo sanonut asiasta sen mikä on oleellista ja se riittäköön. Korkein oikeus langetti tuomion ja pienen sakkorangaistuksen. Ei Hesari eikä kukaan mukaan voi tuomita Jussia uudelleen samasta ”rikoksesta”. Vaalitulos kertoo,mitä mieltä kansa on. Eniten koskaan ääniä sanut Halla-aho yli 30.000 ääntä.
    Saska ja muut paskat vaietkoon.

  6. HS kolumnisti tänään=HS kolumnisti tänään=

    Eduskuntavaalien alla Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta (MTS) kokosi puolueiden puheenjohtajat perinteiseen

    turvallisuus¬poliittiseen paneeli¬keskusteluun.

    Juontaja oli jakanut osanottajille kynät ja paperit ja pyysi heitä kirjoittamaan paperille yhdellä sanalla, kuka tai mikä Suomea oikein uhkaa.

    Yleisesti ottaen osanottajat eivät juontajaa totelleet, vaan kyhäilivät paperille toinen toistaan diplomaattisempia, ympäripyöreitä sanamuotoja. Asiantunteva yleisö ei niitä tavaillessaan oikein tiennyt, olisiko pitänyt itkeä vaiko nauraa.

    Oli kuitenkin yksi poikkeus: perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon paperissa luki yksi sana ja se sana oli ”Venäjä”.

    Olen varma, että tästä meni tieto Tehtaankadulle. Mutta ilmeisesti paikalla työtehtävissä olleet toimittajat eivät pitäneet asiaa tähdellisenä, koska tieto ei näytä kantautuneen asioita yleensä tarkasti seuraaville ”politologeille”.

    Uutistoimisto Ria oli nimittäin pyytänyt yhtä, dosentti Johan Bäckmania arvioimaan käytyä vaalikampanjaa Venäjän kannalta. Hän antoi suomalaisille poliitikoille täyden synninpäästön: kampanjoiden aikana kukaan ei hänen mukaansa puhunut sanaakaan mistään uhasta.

  7. Lasse Lehtinen Iltasanomissa =

    Omissa siiloissa hymistellään samanmielisten kanssa ja vahvistetaan omaa ehdottoman oikeaksi uskottua maailmankuvaa, kirjoittaa Lasse Lehtinen.
    Some on yhä arkipäiväisempi väline. Sen pitäisi myös olla vuorovaikutuksessa yhä käyttökelpoisempi. Kansalaisten ja päättäjien välillä sitä voisi hyödyntää vaikkapa uusien ideoiden kehittelemisessä ja niistä keskustelemisessa. Mutta onko näin?

    Keskustelun sijaan syyllistytään ohipuhumiseen. Omissa siiloissa hymistellään samanmielisten kanssa ja vahvistetaan omaa ehdottoman oikeaksi uskottua maailmankuvaa. Jos sivuille eksyy epäilevä, häneltä ammutaan oksa alta kovin nopeasti.

  8. Iltasanomat=

    Lasse Lehtisen kolumni: Nettikirjoitukset ovat uuden ajan vessakirjoituksia, joita ei muualle kehtaisi ripustaa

  9. Eemeli : ”HS kolumnisti tänään=HS kolumnisti tänään=”

    Eemeli : ”Lasse Lehtisen kolumni: Nettikirjoitukset ovat uuden ajan vessakirjoituksia, joita ei muualle kehtaisi ripustaa”

    Eipä ripusteta Lassenkaan juttuja edes vessan seinälle.

  10. Eemeli – totuus ei pala tulessakaan. Suomentumisen aikaan ei pidä palata

    Ainoastaan yksi kansa laajensi alueitaan viimesotien aikana – venäläiset (Osia Suomesta, Viro, Latvia Liettua, Kuriilien saaret (Japanilta). Lisäksi miehitti Puolan, Unkarin ja Tšekkoslovakian.

    Nyt n.s. rauhan aikana venäläiset ovat vallanneet Krimin niemimaan ja osia Georgiasta.

    Niin, tottahan meidän pitää hoitaa suhteita venäläisiin vaikka ei oltaisikaan kaikissa asioissa sama mieltä.

    Niinistö on hoitanut mallikkaasti suhteita Putiniin, vaikka onkin selväsanaisesti tuominnut Krimin valtauksen.

    *****
    ’Juontaja oli jakanut osanottajille kynät ja paperit ja pyysi heitä kirjoittamaan paperille yhdellä sanalla, kuka tai mikä Suomea oikein uhkaa.
    Oli kuitenkin yksi poikkeus: perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon paperissa luki yksi sana ja se sana oli ”Venäjä”.’

  11. Piispa Teemu Laajasalo kutsui vieraakseen Jussi Halla-ahon – juhlapuhujat peruivat tulonsa, kirkkoaktiivit vaativat tapahtuman perumista

    Niin, että tällaista on kirkkoaktiivien suvaitsevaisuus. Mikä mahtaa olla kirkkoaktiivien vastaus kirkosta eroamisen vähentämiseksi?

    ***
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6f74cc1f-a5f5-4279-9cfb-2c09b9e48eab?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=aamulehti.fi
    29.4.2019

    Kirkkoaktiivit vastustavat perussuomalaisten puheenjohtajan osallistumista Jyväskylän Kirkkopäiville 18. toukokuuta.

    Helsingin piispa Teemu Laajasalo haastattelee koomikko Joonas Nordmania ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa Kirkkopäivillä 18. toukokuuta teemalla Mistä saa puhua, mille saa nauraa?
    – Kysymykset sananvapaudesta, poliittisesta korrektiudesta ja turvallisista tiloista koskettavat sekä politiikkaa, komediaa että kirkkoa.

    Esimerkiksi Kirkko ja kaupunki uutisoi perjantaina, että Suomen Kirkon Seurakuntatoiminnan Keskusliitto 100 vuotta -juhlaseminaarin puhujat, Itä-Suomen yliopiston teologian osaston professori Ilkka Huhta ja Diakonia-ammattikorkeakoulun yliopettaja Mikko Malkavaara ovat ilmoittaneet jäävänsä pois seminaarista protestina Halla-ahon kutsumiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *