Eikö ees pientä tason nostoa?

Kirkko ei vieläkhään nouata maallisia lakeja niinko paavi 1520 sano, kuninkhaat ei kirkkoa määräile, ja Suomessaki evlut kirkolla on vieläki omat lait ja sanktiot omile työntekijöille?

Muutenki ko aattelen vaikka tuota Mika Waltarin Mikael Karvajalka -kirjaa, niin en tajua nykystenkhään piispojen enkä kirkkoherrojen hommaa, papit tajuaisin niinko ihmisten apuna ja tukena ihmisten kans.

Ihan sama muutenki, luenko ikivanhoja tarinoita vai kuuntelenko ration Ykkösaamua tässä ja nyt, että onko mikhään tai mikä on muuttunu, kovin alkheellisia, ykssilmäsiä, manipuloivia, taistelevia paksupäitä olhan vieläki.

Vakavalla äänellä oiken porukalla mässäihlään puolipotaskaa koko maailmankaikkeuen tottuutena.

No hei, älä hilkkapieni hosu, pikkuhiljaa ihmiskunta kehittyy, uskossie vaan ihmiskunnan suuhreen syähmeen ja jatkettaampa tästä kaverit!

– Hilkka Laronia

11 vastausta artikkeliin “Eikö ees pientä tason nostoa?”

  1. Mä olen niin vanhakantainen, etten hyväksy naispappeutta. Edesmennyt rakas äitini oli myös naispappeutta vastaan.

    1. Olen myös naispappeutta vastaan.
      Uskon, että suuri syy kirkostaeroamisiin johtuu em. asiasta.
      Itsekin olen ns. kiikun kaakun.

  2. Hilkka, kun imperialistinen Venäjä ei kyennyt valloittamaan Suomea ”takaisin” Vapaussodassa 1918, ei Talvisodassa 1939-1940, eikä Jatkosodassa 1941-1944, niin Venäjä vaihtoi taktiikkaansa.

    Venäjä solutti Suomen puolustusvoimat, koululaitoksen, poliisin, kirkon, median, jne. omilla agenteillaan.

    Kirkko ei enää ole sama kuin se oli ennen sotia ja sotien aikana.

    1. Höpö höpö.

      Ylläolevan kirjoittaja on joko huumoriveikko tai totinen torvensoittaja. Epäilen jälkimmäistä.

  3. Mä erosin kirkosta kaksi vuotta sitten: Liberaalipiispat Mäkinen ja Askola olivat eroamiseni syy.

  4. Se on sääli että kirkoista on tullut niin maallisia. Jumalaapelkääville ei ole mitään turvapaikkaa.

  5. Erosin kirkosta kun täytin 18. Paikallinen pappi ajoi aikoinaan kännissä ihmisen kuoliaaksi apteekin seinään, pääsi kuin koira veräjästä syytteistä siihen aikaan, se aukaisi silmäni. Parasta on uskoa vain itseensä. Mutta kukin saa uskoa mihin tahtoo, uskontoa ei pidä tuputtaa muille.

  6. Uskoisin minäkin että Niilo on oikeilla jäljillä. Toki kirkosta eroajissa luulen paljon olevan agnnostikkoja joiden eron laukaisee raha, kirkollisvero.

    Ei kirkkoa pitäisi sieltä lähteneiden ja muiden pakanoiden yksinomaan morkata. Uskonto on monille tärkeä asia ja kirkko tekee myös paljon hienoa humanitääristä työtä.

    1. Usko on sydämen asia, mutta uskonto on rituaali.
      Humanitaarinen työ on erittäin tärkeää, mutta se ei saa olla pääasia.
      ”Pääasialla” helposti piilotetaan todellinen pääasia, jonka kirkoissa pitäisi olla ihmisten, sielujen pelastuminen!

      Raamatussa kerrotaan, että tämä maailma on annettu saatanan haltuun määräajaksi, mutta saatanalle ja hänen seuraajillensa on valmistettu tulinen järvi, jonne hänet ja hänen seuraajansa heitetään tämän maailmanajan jälkeen.
      Saatana yrittää kaikin keinoin eksyttää, myös kirkkoja, seuraamaan itseänsä, voittaakseen kaikki puolelleen, viedäkseen heidät mukanaan helvettiin! Saatana on jo kuitenkin hävinnyt taistelun Jeesuksen uhrautuessa ristille syntisten puolesta, eikä yksikään, joka uskoo Jeesukseen, joudu helvettiin!

      3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

      http://www.kotipetripaavola.com/Jumalan%20sotaasu.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *