En voi äänestää

Vaalit on tulossa ja toimittajat, yleuutiset ja politiikot puhhuu isoista puolueista päin, aivanko sois se juttu, mikä tapahtuu.

Eikä se ole totta, kansaneustajat ei päätä ennää asioista, se laitos on jäänne entisestä, on oikeasti muuttunu näytelmäksi, jota jokku näyttelee. Vanhat puolueet pittää yllä systeemiä, johon nuoret eikä uuet puoluuet ei pääse ees mukkaan.

No siis nyt on suuryritykset (joihin pankitki kuuluu) ja etujärjestöt (ek ja ay yms.) ja ruoka- ja lääketeollisuus net, jokka pyörittää tätä meän ihmisten maailmaa. Ja niistä päin Suomi ja tämä koko maailma ois nähtävä.

Kenen ois nähtävä, meän jokhaisen on ihan itte nähtävä ja valittava, mitä tanssia tanssii ja että hylkääkö oman ajattelun ja omat kokemukset ja tietämykset ja alkaa tehä omia valintoja isoissa ja pienissä kohissa ommaa elämäänsä.

Vai rimpuileeko ahneuen ja keskinäisen kilpailun ahdingossa eli kieppuuko näissä vaalivalheissa ja muissa ylen ja median höntityksissä.

– hilkkapien

12 vastausta artikkeliin “En voi äänestää”

  1. Rahan valta hallitsee nykyistä menoa ja kaikki rakennetaan rahan vallan ehdoilla toki vaalit saattavat piirun verran muuttaa se kohta nähdään.

  2. Kyä mää äänestää meinaan, oon siärättynny näihin vaalipuhheisiin, itte tykönäni jo pitkin vuatta teen synteesiä pualueista ja ehrokkaista, mää valleet kyä nään ja ommaan arvoonsa panen. Hittaana mutta perusteellisen jahnaavana hämäläisenä (tammelalaisena) en uskalla jättää äänestämättä, yritän varmistella että oma pualue ja paras mahrollinen ehrokas pärjää.

    Siärätyny tähän hoolla puhumisseenkin ku kattelen kilpahiihtoja ku se Jauhojärvi totisena ja asiantuntemuksella puhhuu telkkarisa.

  3. Hilkka, toistan uudelleen oman mielipiteeni, että jos ei mitenkään löydä hyvää puoluetta ja sieltä hyvää ehdokasta, niin sitten kannattaa etsiä vähiten huono ja äänestää sitä. Jokainen ääni vaikuttaa demokraattisessa Suomessa.

    Esimerkiksi Venäjällä vaalit ovat vain absurditeatteriesitys nimeltään vaalit. Siellä äänellä ei ole merkitystä. ”Ei ole väliä miten äänestetään vaan sillä miten äänet lasketaan ja äänet laskee Venäjän KGB – uusimmalta nimeltään FSB”. Venäjällä jopa kuolleet ”käyvät” äänestämässä.

    Suomessa sen sijaan äänestäminen todella vaikuttaa vaikkapa Eduskunnan kokoonpanoon ja Eduskunta on Suomessa korkein päättävä elin. Sinne pitää saada nohevia kansanedustajia.

  4. Voi voi kuinka kaehinkkaan joitaki teistä, ensin kiitos kaikista kommenteista, murtheella tai ei, mutta antakaa mun nauraa, Eduskunta korkein päättävä elin, se on ongelma se, ei minun nauru, vaan se usko eduskunttaan, jokei kuuntele kansaa,vaan…

    1. Hilkka, jos Sinun mielestäsi joku kansanedustaja ei kuuntele kansaa, niin Sinun pitäisi yrittää valita hänen tilalleen henkilö, joka kuuntelee. Ehdokkaita on hirmuinen määrä, eivät kaikki voi olla ”kuuroja”.

      1. Ja samalla sanoa liikaa lupaaville kiitos ei koska niitä turhan lupaajia on liiankin kanssa .
        Samalla heivata vaalikoneet hevon suohon ne on niitä joille ei kannata arvostusta antaa .
        Ei ne kuuroja ole mutta monella näyttää oevan dmenttia ja paha terv tepivaari

    1. Olen ollut useissa vaaleissa Kokoomuksen asettamana ”vaalivirkailijana”. Joskus leimannut äänestyslippuja, joskus plärännyt vaaliluetteloa, jne. Tietysti ollut myös laskemassa ääniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *