Ala-arvoinen iltapäivälehdistö

 

 

Kertooko Ilta-Sanomat isoin otsikoin päivästä toiseen kuinka hallitus ensivuoden alusta nostaa pieniä eläkkeitä? Kertoiko lööpeissä kuinka hallitus heitti Sipilän luoman karmean aktiivimallin roskiin? Entä monia muita hyviä asioita joita uusi vuosi tuo tullessaan?

 

Ei suinkaan, oikeistolainen iltapäivälehdistö keskittyy toisarvoisiin asioihin. Köyhän kansan huomioiminen sivuutetaan lähes tyystin, kun on tärkeämpää uutisoida kuinka sisäministeri Ohisalo muuttaisi palomies nimikkeen pelastajaksi. Ilta-Sanomien mielestä tuo uutinen on maata mullistava ja siitä on tehtävä ihan lööppiuutinen.

 

Kun Li Andersson kertoo kuinka 600 000 suomalaiselle tulee helpotusta elämään hallituksen toimien kautta vuodenvaihteessa, niin onko se iltapäivälehtien pääuutinen? Paskan marjat. Uutisoidaan kuinka hallitus on palkannut lisää avustajia ja minkälaiset tienestit heillä on. Siis nuo yli puolimiljoonaa on iltapäivälehdistölle täyttä ilmaa, kun pitää kansaa kiihottaa olemattomalla avustajien lisäämisellä.

 

Sipilän hallitusta syytettiin huonoista valmisteluista ja nyt kun Marinin hallitus aikoo tuon välttää, on sekin porvarilehdistön mielestä kansan kusetusta. Vielä kun lisätään Ilta-Sanomien politiikan toimittaja, katkera rakkikoira Timo Haapala, joka kääntää hallituksen kaikki toimet nurin niskoin, löytäen pelkkää kurjuutta ja asioiden surkeaa hoitamista, niin ei ole vaikea vetää johtopäätöstä kenen joukoissa Ilta-Sanomat seisoo.

 

Varsinkin Ilta-Sanomien levikki on valtava ja jokainen käsittää kuinka sen kautta luodaan käsityksiä eri asioihin. Toisarvoiset asiat saavat suhteettoman isot palstatilat ihmisten ahmiessa kohu-uutisia ja näin valtakunnan tärkeät päätökset jäävät taka-alalle.

 

Onko siis ihme, jos perussuomalaisten kannattajista 23% luulee perussuomalaisten olevan hallituksessa ja 40% kansasta ei osaa edes nimetä kaikkia hallituspuolueita. Politiikka ei sinällään kiinnosta, mutta iltapäivälehdistön lööppeihin nostamat mitättömät uutiset kohauttavat kun niitä jatkuvalla syötöllä tuputetaan ihmisten luettaviksi. Ja sitten muka ihmetellään kun ihmisiä ei kiinnosta äänestää vaaleissa.

 

On se vaan myrkkyä kun oikeistolaisessa yhteiskunnassa on hieman vasemmalle vetävä hallitus. Ei päivää, etteikö porvarien juoksupojat, iltapäivälehdistöt keksisi aina jotain uutta kaivelemista Marinin hallituksesta. Se ei anna hetken rauhaa hyökkäämällä ties minkälaisista asioista hallituksen kimppuun, vaatien selityksiä. Ja taas syytetään ja ihmetellään kun hallitus ei saa valmista aikaan.

 

En ihmettelisi jos perussuomalaiset tekisivät välikysymyksen Ohisalon kannanotosta vaihtaa palomiesnimike pelastajiksi. Kokoomus voi taas välikysymyksellä tivata onko Rinteen lupaama ns. vappusatanen vielä Marinin hallituksen ohjelmassa mukana. Aivan kuin hallituksella ei muuta tekemistä olisikaan?

 

Voi aikoja, voi tapoja, mihin politiikka on mennyt. Arvostella pitää ja kritisoida, kun sen paikka on, mutta tuollainen ala-arvoinen politiikan teko jota oikeistomedia harrastaa, on halpamaista, eikä ansaitse kuin halveksuntaa. Mutta sitä se on oikeistolle, kun hiemankaan annetaan vähäosaiselle kansalle, eikä koko ajan nuolla kapitalismin markkinavoimien takapuolta, on sekin vallan kauheaa.

 

 

20 Replies to “Ala-arvoinen iltapäivälehdistö”

 1. Onhan se tosiaan ikävää, kun vihervasemmistoa arvostellaan mediassa, ennen kaikki oli paremmin kun ainoastaan Persut olivat lööpeissä.

 2. Nii, toiset on arvostelun yläpuolella?? Vasenta ei saa arvostella vain oikea on arvosteltavissa.
  Kun yhtäaikaa korotetaan pieniä eläkkeitä ja samaan aikaan lisätään menoja niin se on sitä köyhän huomioimista??
  Eli nykyhallitus pitää köyhät samassa kurimuksessa kuin ennenkin.

  Kun veroja korotetaan niin lopputulos on arvoitus. Saattaa käydä niinkin että ruoan hinta nousee enemmän kuin tulot kasvaa jolloin puhutaan miinuksesta.

  1. Olisit Teho Paketti lukenut huolella juttuni. Sanoin lopussa, että arvostella ja krisoida pitää, mutta ei tuolla tavalla mitä nyt tehdään. Demokratiaan kuuluu arvostelu.

 3. Joo lueppas sinä tämä :
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/47f3e18a-6347-4ca1-b105-4d89066e509e

  Lainaus jutusta : ”– Enhän minä ole voinut vaikuttaa siihen, että minulla on tällainen raskaus, että en voi olla töissä. Lääkärihän nämä lausunnot on minulle kirjoittanut. Kyllä yllätyin, kun päättäjät esittävät olevansa huolestuneita vauvakadosta ja haluavansa tukea lapsiperheitä, ja sitten tällä tavalla salakavalasti nipistetään tukea.”

  Eli ei saa arvostella?? Pitää vain kehua ????

 4. Hei Hannu tollane kymysys :
  Jos tuloja nostetaan 50 ja samaan aikaan veroja korotetaan siten että ruokakauppaan menee 75 euroa enempi ??
  Köyhien huomioimistako ???
  Vaiko suoraa valehtelua??

  1. Eihän Hannu sellaista kritiikkiä ole arvostellut, jossa puhuttaisiin talousasioita. Hän arvostelee sitä, miten media kaivaa kaikenlaisia tunteita kuohuttavia pikkuasioita kritiikin kohteeksi, kuten vaikka tuon pitäisikö palomiehiä alkaa kutsua pelastajiksi. Sama pätee toisinkin päin, perussuomalaisten tai kristillisten, vaikka vara-valtuutettujenkin, heitot nostetaan heti otsikoihin. Ihmisten saattaminen raivon valtaan myy, koska sellaisia juttuja ihmiset jaksavat lukea.

 5. Kauhia poru oli ku sote uudistukseen oli käytetty rahaa. Tämän päivän lehdessä o että rahaa palaa viä runsaasti. Mutta ny ei sitte Hannu itke??
  Eli onko tarkoitus huijata meitä tavallisia tallaajia tälläsellä touhulla??
  Niin, huijaako vasemmisto meitä höpö höpö puheilla??

 6. Korporaatiokenraalit säätivät aikoinaan eläkkesysteemin köyhiä riistäväksi. Tästä pitäisi kirjoitella ja kirjoitellaankin, jahka toimittajat saavat aivosolunsa liikekannalle.

  Köyhän eläke ei nauti omaisujden suojaa, eikä se ole myöhennettyä palkkaa, koska sitä ei makseta.

  Harva honaa tilastollisen tosiasian eli sen, että etenkin pienituloinen mies kuolee nuorena, jolloin ”omaisuus” menee pitkäikäisille porhoille ja heidän vieläkin pitkäikäisemmille eukoilleen. Myöskin ”myöhennetty palkka” jää köyhältä saamatta. Mutta tilastojen mukaan porhot ja heidän eukkonsa pääsevät käsiksi köyhän ”omaisuuteen” ja köyhän ”palkkarahoihin”.

  Nykyinen elinaikakerroin vain pahentaa tilannetta entusestään. Eläkettä leikataan, vaikka köyhä ei elä niin pitkään, että saisi kuitattua hyväkseen keräämänsä eläkerahat.

  Eläkeryöstötilanne voitaisiin kuitenkin korjata tilastolliseen todennäköisyyteen perustuvan korjauskertoimen avulla. Korjauskertoimessa otettaisiin huomioon sukupuoli ja tulotaso, joilla on enemmän merkitystä elinaikaan kuin syntymävuodella.

  —-

  Jos nyt oikein ilkeäksi heittäytyisin, niin sanoisin, että lakkokenraalien ja muiden korporaatioherrojen tarkoituksena systeemiä laatiessaan on ollut aiheuttaa leikkauksien avulla köyhälle rahapula, jotta köyhä kuolisi entistäkin nuorempana, jotta heille itselle jäisi enemmän nokittavaa.
  —–
  On sanottu, että maamme työeläkesysteemi on saanut maailmalla kiitosta. Eipä ole arvioitsijoilla juuri järki päässä pakottanut.

  1. Nää korporaatio johtajat myöntää itselleen ja toisilleen 60 prossan (R.A.) korotuksia palkkaan. Ihan tosta vaan. Eläkeläiset ei voi myöntää itselleen 60 prossan korotuksia koska R.A. hallinnoi varoja. ???

 7. Rinne olisi voinut käynnistää tapahtumaketjun, jolla ainakin uusien eläkkeiden vääryydet elinaikakertoimen suhteen olisi korjattu, mutta hän ei ehkä olisi uskaltanut astua lakkokenraalien varpaille. Pettyneet pohatat olisivat saattaneet vetää Rinnettä hönöön (vasemmiston parempi väkivalta) ja olisivat ainakin julistaneet kuukauden yleislakon, mikäli vanhat merkit olisivat paikkansa pitäneet.

  Usein puhutaan ja kirjoitetaan ”oikeudenmukaisista uudistuksista”, joiden oikeudenmukaisuutta on vaikea mitata. Kyse voi olla tosiasiassa epäoikeudenmukaisesta uudistuksesta. Silloin voitaisiin puhua armeliaasta uudistuksesta, jos voitaisiin.

  Jos lopetettaisiin elinaikakertoimen avulla toteutettava eläkeriisto köyhiltä rikkaiden taskuun, voitaisiin todennäköisesti puhua oikeudenmukaisesta uudistuksesta.

  1. Vaikka käytän samaa Facebookkia kirjautumiseen kännykällä ja tietsikalla, niin tulee eri nimi näkyviin. Yllättävää, vaan ei liene vaarallsta.

    1. Tuo oli joskus keväällä tarkoituksellisesti käytössä, viimeksi tahattomasti. Kerran taisi tulla pelkkä Markku. Sitä on mies monena elläissään!

  2. Jos poistettaisiin demareiden aikaansaama taitettu indeksi ja korvattaisiin siitä aiheutuneet menetykset eläkeläisille, voitaisiin myös puhua oikeudenmukaisesta uudistuksesta.
   Sinänsä, kun koko ajan joku räksyttää nykyeläkeläisten eläkkeistä , niin pitää ottaa huomioon yksi asia.
   Nykyiset työssäkävijät ja nuoret ovat saaneet ja saavat kaikenlaisia yhteiskunnan tukiaisia, opintorqahoja sekä sosiqaali- ja terveyspalveluja, joista nykyeläkeläiset eivät voineet uneksiakaan.
   Nämä edut voidaan katsoa eläke-ennakoksi, mitä sitten voidaan vähentää myöhemmästä eläkkeestä.

 8. Valitettavasti Suomen kansa on paljolti tyhmää eikä edes välitä tosiasioista. Esimerkiksi kun aktiivimallin kumoamisesta äänestettiin, niin perussuomalaiset melkein kaikki äänestivät aktiivimallin säilyttämisen puolesta. Silti yleisönsosastoilla aktiivimalli kaadettiin vain perussuomalaisista eronneiden sinisten niskaan ja nykyisen puolueen vakuutettiin olevan täysin erilainen. Kokoomuksen kelkassa kuitenkin nykyinenkin näkyy keikkuvan. Jos aktiivmallia ei Halla-ahon puolue kerran olisi hyväksynyt niin miksi sitä ei olisi saanut lakkauttaa?

  Ja kun Iltalehti kertoo, miten vanhuksen ruokapalvelusta saamassa annoksessa oli vain pelkkää makkaraa ja lihapullaa, eikä mitään muuta, niin vika on muka siinä, että ”rahat menevät maahanmuuttajille”. Maahanmuuttajako ne perunat ja vihannekset siitä söi, vai omistavatko maahanmuuttajat sen yrityksen, joka kiskoo voittoa sillä, että syöttää vanhuksille koiranruokaa?

  1. Mistä sinä sellaisen kommentin olet löytänyt, että syynä olisi rahojen meno maahanmuuttajille?

 9. ”Kertooko Ilta-Sanomat isoin otsikoin päivästä toiseen kuinka hallitus ensivuoden alusta nostaa pieniä eläkkeitä?”

  Kyllä hallitusohjelma ja budjetti aikanaan käsiteltiin myös iltapäivälehdissä. Sitten se on taas uutisen arvoinen, kun hallitus pettää lupauksensa.

  1. Hallitus nostaa, minkä nostaa ja se satanen on kutistunut pariksi kympiksi.
   Samaan aikaan verotusts ja muita maksuja korotetaan enemmän, joten tiainenkin voi suureen ääneen kiitellä hallitusta kurjistamisesta.

Kommentoi