9 vastausta artikkeliin “Asiat tärkeysjärjestykseen – ministerin logiikkaa”

  1. Asiaa voisi kerrankin kysyä työntekijöiltä. Jokainen naispalomies vastaisi yksityisesti kyselyyn häiritseekö nimitys ”palomies”.

    Tai ehkä molempia voisi käyttää rinnakkain, jos haluaa olla palomies niin laittaa sen papereihin, jos ei niin laittaa pelastaja?

    Pikkuasia kieltämättä eikä varmaan merkittävä syy sille, miksi naisia ei alalla ole. Toivottavasti järki pysyy kaikilla sen verran päässä, ettei fyysisiä testejä aleta ”tasa-arvon” takia helpottaa. Sitä kun ei kuitenkaan voida erotella ”naisten tulipaloja”, joissa pärjäisi heikommalla fysiikalla. Sama pätee armeijaan ja poliisiin.

  2. ”Pelastaja” on hyvä, sillä pelastustehtävät ovat hällä moninaiset. Voi vaikka joutua avustamaan synnytyksessä. Ei siinä oikeastaan palomiestä tarvita, vaikka polttoja ilmeneekin.

    1. Saattaa olla, mutta kyse onkin ministerin asioiden tärkeysjärjestyksestä…
      Toisekseen palomies on palomies, mitä jokaikinen ”pelastaja” ei ole.
      ”Pelastaja” kun voi olla myös kuka tahansa palomiehistöön kuulumaton ja näitä vapaaehtoisia pelastajiakin on mm. vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa lähes 20 000.

  3. Miten tosissaan lie Ohisalo ollut, huono juttu ainaakin sikäli että tällaisiin tartutaan, kääntävät fokuksen vähemmän tärkeisiin juttuihin ja nävertävät ministerin arvovaltaa ja uskottavuutta.

    Itse asiasta, palomies on palomies vaikka kuinka ”hienohelmat” muuksi yrittävät muuttaa.

    1. Käskytyksessä voidaan käyttää etuliitettä: palopelastaja, vesipelastaja, eläinpelastaja, kolaripelastaja, pinnepelastaja jne.

  4. Eipä Ohisalo sitä nyt missään kohtaa sanonut valtakunnan ykkösongelmana. Saa sitä ministerit joskus heittää ideoita jotka eivät ole tärkeimpiä.

    Silti, aika turha juttu. Kysyttäköön palokunnalta mielipidettä.

    1. Mielestäni sana idea tarkoittaa sitä että ajatus sisältää jotain uutta. Tätä hyörinää nimikkeiden ympärillä on käyty kyllästymiseen asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *