Ilmastonmuutos ja postilaatikkoni

 

 

Kuten tiedetään, postilaatikot ovat pääsääntöisesti muovisia. Muovi taas pilaa ilmaston. Siispä taas tänään huonoa omaatuntoa tuntien kävin kuin varkain iltahämärissä hakemassa postin. Olenhan muovisine postilaatikkoineen syyllinen maapallon tuhoutumiseen.

 

Tietysti myös iso kasa mainoslehtiä aiheuttaa painatuksineen ilmalle ongelmia ja kun en ole kieltänyt niitäkään toimittamasta laatikkooni, niin syntisäkkini entisestään kasvoi. Kovin allapäin laahustin kotiin luontoa kuormittavissa kumisaappaissani, minä syntinen saatana kurja.

 

Taakkaani ja omaatuntoani keventääkseni aloin miettiä josko vaihtaisi muovisen laatikon johonkin muuhun materiaaliin. Toki muoviteollisuus ja kaikki kansantaloudestamme huolissaan olevat nousisivat takajaloilleen, jos oma luopuminen muovisesta laatikosta saisi ryntäyksen aikaan ja sankoin joukoin alettaisiin laittaa laatikoita vaihtoon. Hallitus nyt ainakin kokoontuisi kiireelliseen iltakouluun pohtimaan miten käy talouskasvun jos muoviteollisuus ajautuu kriisiin muovisten postilaatikoiden yllättävästä menekin hiipumisesta.

 

Pohtiessani vaihtoehtoa uudelle laatikolle, jouduin pulaan. Mistä materiaalista tekisin tai tilaisin uuden laatikon? Metallisen kenties? Ei ei, siis maaperästämme tai mistä lie hevon kuusesta kaivoksesta raudasta jatkojalostettaisiin metallia jotta minä saisin kestävän kehityksen laatikon? Minkä valtavan prosessin metallinen laatikkoni joutuisi kokemaan? Paljonko ympäristöhaittaa maapallo joutuisi kestämään, jotta postilaatikkorivissä komeilisi metallinen Hannu Tiaisen nimellä varustettu postilaatikko. Ei hemmetti, tuska vain kasvaa ja kohta ahdistukseen täytyy saada lääkettä, sitä ulkomailta tuotua.

 

No mutta onhan meillä metsää ja puuta omasta takaa. Ei muuta kuin puisia postilaatikoita markkinoimaan ja joka ikinen muovinen ja metallinen postilaatikko vaihtoon. Ai ei käy vai? Meinaan metsät ovat meidän hiilinieluja ja koitappa kajota puihin, niin auta armias. Sekin vielä, miten tässä nyt elää kun jotain yrittää, niin syntilista vaan kasvaa.

 

Haa, mutta nythän sen keksin. Minullahan on ontto kaatunut puu. Sahaan siitä sopivan mittaisen, putsaan kolon ja teen siihen siron kannen päälle. Puukolla veistän kylkeen nimeni. Ei pitäisi olla kellään rutisemista.

 

Jaa että luonnonsuojelijoiden ja tutkijoiden mielestä lahopuut ovat luonnon, metsän, ötököiden ja lintujen elinehto. No hyvä on, ei sitten teolliseen tuotantoon, mutta uskon pääseväni yhteisymmärrykseen oman pienen metsätilkkuni kanssa ja luonto antaa luvan tehdä sen postilaatikon – kun en sitä sitten tavaksi ota.

 

Ei muuta kuin taltta käteen ja omaatuntoa puhdistamaan ilmastonmuutoksen torjumisessa. Postilaatikolla hymyillään kun tavataan.

 

8 vastausta artikkeliin “Ilmastonmuutos ja postilaatikkoni”

 1. Juu, muovinen laatikko on toiminut neljännesvuosisadan enkä sitä vaihda ennenkuin se hajoaa.
  Säästän uuden laatikon päästöt siihen, kun sitä ei enää voi välttää.
  Toki saatan sen nikkaroida tilossa vetelehtivistä vanerin- ja laudankappaleista, jolloin päästöt on jo tuotettu.
  Ei vanhan, mutta toimivan kapineen vaihtaminen uuteen ole ekoteko, vaan pääosin haaskausta.

 2. Kyllä vanhaa kommunistia nyt niin kiusataan, kun muovilaatikko ja auto. On se kovaa. Rakkaus ryssän ei kuitenkaan kaadu, vaikka kremlissä ole kommarit nähtykään sitten 90 – luvun alun. Hannu, älä uhriudi, se ei sovi sulle.

 3. Ilmastoahdistus on selkeästi iskenyt Kihniön laulumaille.Mene Hannu lakkoon, niin maamme nuorisokin tekee aina perjantaisin, lukuunottamatta loma-aikoja.

 4. Postilaatikko on turhaa kokonaan ja se aiheuttaa olemassaollessaan valtavasti ilmastotuhoa!
  Poista postilaatikko kokonaan.
  Älä ota vastaan mainospostia äläkä sanomalehtiä.
  Mainokset ja uutiset voit lukea tietokoneelta ja ilman tietokonetta kuulet uutiset radiosta.
  Siirrä myös kaikki laskut suoraveloitukseen.
  Näin pelastat maailman!

 5. Päinvastoin:

  – mainokset minulle. Lidl ja K-supermarket ehdottomasti ja Tamperelainen
  – paperiselle sanomalehdille ainakin 2 kestotilausta
  – pari aikakauslehteä ja kaupan asiakaslehtiä
  – laskut ehdottomasti printtinä arkistointiin- kuka helvetti niitä koneelta kaivaa
  – kaikki muutkin dokumentit paperille edunvalvojia, perillisiä jne.. varten
  – talouspaperina pesty hikiset sukat
  – wc-paperi voi siirtää kännykän tehtäväksi

  … ja metsä hiilinieluineen kasvaa, jonka sitten suomalaiset polttavat savuna, hiilidioksidina takasin, kun eivät osaa hiiltä varastoida puutaloihin ja kalusteiksi ym…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *