Poliisin käskyistä huolimatta mielenosoittaja käytti voimakasta vastarintaa

En ole huomannut mediassa uutista syyteiden nostamisesta poliisia vastustaneita mielenosittajia kohtaan.

Ei kai vaan ole niin, että maan poliittinen johto olisi vaikuttanut maamme riippumattomaan oikeusjärjestelmään.

*

”Samaan aikaan kielletyn ajoneuvon pysäyttämistä yrittäneen poliisiauton eteen tuli mielenosoittaja, joka esti poliisiauton liikkumisen.

– Poliisin käskyistä huolimatta mielenosoittaja käytti voimakasta vastarintaa, kaatoi yhden poliisin maahan ja tarttui toisen poliisin kaulassa roikkuvaan projektiililaukaisimeen. Maahan kaadettu poliisi loukkaantui tilanteessa. Tämän jälkeen mielenosoittajan jalkaan käytettiin etälamautinta, jolloin henkilö päästi irti poliisin laukaisimesta, sisäministeriön tiedotteessa kerrotaan.”

*

Ote artikkelista (https://yle.fi/uutiset/3-11040468) :

”Mielenosoittaja käytti voimakasta vastarintaa”

Poliisilla oli selvityksensä mukaan tiedustelutietoja, joiden mukaan mielenosoitukseen oli osallistumassa ”anarkistitaustaisia henkilöitä”.

Lisäksi tähän 19. lokakuuta pidettyyn mielenosoitukseen varauduttiin aiemman, maanantaina 14. lokakuuta pidetyn mielenosoituksen kokemusten perusteella. Tuolloin oli poliisin mukaan aiheutettu vaaratilanteita ajamalla autolla väkijoukon keskellä ja heittämällä kiviä.

Molemmissa mielenosoituksissa oli järjestäjinä osittain samoja henkilöitä ja siksi poliisi päätti käyttää JOUHA-erikoisyksikköään 19. lokakuuta Narinkkatorin mielenosoituksessa.

Mielenosoituksissa käytettiin myös samaa autoa, vaikka poliisi oli selvityksen mukaan kieltänyt useaan otteeseen auton käyttämisen lauantaina 19. lokakuuta. Kun mielenosoittajat eivät totelleet kieltoa, eivätkä poliisin pysähtymiskehoitusta, ajoneuvo pysäytettiin voimakeinoin.

Samaan aikaan kielletyn ajoneuvon pysäyttämistä yrittäneen poliisiauton eteen tuli mielenosoittaja, joka esti poliisiauton liikkumisen.

– Poliisin käskyistä huolimatta mielenosoittaja käytti voimakasta vastarintaa, kaatoi yhden poliisin maahan ja tarttui toisen poliisin kaulassa roikkuvaan projektiililaukaisimeen. Maahan kaadettu poliisi loukkaantui tilanteessa. Tämän jälkeen mielenosoittajan jalkaan käytettiin etälamautinta, jolloin henkilö päästi irti poliisin laukaisimesta, sisäministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin antaman selvityksen perusteella etälamauttimen käyttö yhtä mielenosoittajaa vastaan oli lievin ja tarkoituksenmukaisin keino kyseisessä tilanteessa.

 

https://yle.fi/uutiset/3-11040468

Sisäministeri Ohisalo sai selvityksen poliisin toiminnasta kurdimielenosoituksessa – ”Olen tyytyväinen”

”Poliisin ennakkoarvio siitä, että mielenosoituksessa saattaa syntyä järjestyshäiriöitä, oli perusteltu”, sisäministeri toteaa.

 

****

Sisäministeri Maria Ohisalon ohilaukaus

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/796a079e-04c4-44de-b00b-2b0b75af63fe

 

8 vastausta artikkeliin “Poliisin käskyistä huolimatta mielenosoittaja käytti voimakasta vastarintaa”

 1. Sehän on rasismia, jos poliisia kohtaan väkivaltaisesti käyttäytynyttä maahantulijaa syytetään.
  Vihervasurianarkistien mielestä se pitäisi palkita kunniamerkillä.

 2. Loppuyhteenveto Iltalehden eilisessä pääkirjoituksessa:

  ”Molemmat lausunnot kertovat Ohisalon kyvyttömyydestä tai haluttomuudesta nähdä sitä tosiseikkaa, että hän teki politiikkaa herkällä asialla. Poliittisia irtopisteitä oli keräämässä vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo.

  Poliisihallitus toimitti Ohisalon tilaaman selvityksen ja oman lausuntonsa sisäministerille maanantaina. Sen mukaan kurdimielenosoittajien syntilista on pitkä. Tiivistettynä kyse oli mielenosoittajien toistuvasta poliisin määräysten ja käskyjen vastustamisesta, minkä lisäksi poliisin kimppuun käytiin.

  Poliisin mukaan sen varautuminen ja varustautuminen mielenosoitukseen perustui pitkälti siihen, että edellisessä 14.10. järjestetyssä mielenosoituksessa mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin ohjeita ja määräyksiä, ja mielenosoituksessa oli aiheutettu vaaratilanteita ajamalla autolla väkijoukon keskellä ja heittämällä kiviä.

  Sisäministeri Ohisalo ilmoitti olevansa tyytyväinen poliisilta saamaansa selvitykseen. Se ei poista sitä, että Suomen sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri menetti jupakassa luottamustaan alaistensa ja monien kansalaisten silmissä.”

 3. Suomessa on ongelmana, että poliisin käskyjen noudattamatta jättäminen ei aiheuta mitään sanktioita. Poliisin väkivaltaiseen vastustamiseen suomalainen poliisi yleisesti ottaen vastaa liian lievin keinoin. Pitäisi näyttää väkivaltaisille vastustajille, että sellainen toiminta ei kannata Suomessa.

 4. On aivan käsittämätöntä, ettei tapauksesta nosteta syytteitä – poliisin väkivaltainen vastustaminen, josta seurauksena poliisin loukkaantuminen.

  ”Poliisin käskyistä huolimatta mielenosoittaja käytti voimakasta vastarintaa, kaatoi yhden poliisin maahan ja tarttui toisen poliisin kaulassa roikkuvaan projektiililaukaisimeen. Maahan kaadettu poliisi loukkaantui tilanteessa.”

 5. Tässä esimerkki poliisin vastustamisesta, joka johti syytteen nostamiseen – vihreys ei , kumma kyllä, antanutkaan suojaa. Vastustaminen ei ollut väkivaltaista, eikä kukaan loukkaantunut. No, lentoliikenteen häirintä lienee aina vakava juttu.

  *
  https://yle.fi/uutiset/3-10541388
  5.12.2018

  Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteen Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasta vastaan Helsinki-Vantaan lentokentällä heinäkuussa sattuneen välikohtauksen takia.

  Syyte on nostettu haitanteosta virkamiehelle ja ilmailurikkomuksesta.
  Syytteiden taustalla on Pennasen heinäkuinen lentokoneprotesti. Pennanen kieltäytyi istumasta paikalleen Finnairin lennolla lähtövalmisteluiden aikana protestina pakkopalautuksia vastaan, jonka takia poliisi poisti hänet koneesta.

  Voisiko seuraava sisäministeri olla lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen (vih.)
  https://yle.fi/uutiset/3-10541388

  1. Silloin kyseessä ei ollut poliisin vastustaminen, vaan ilmailulain rikkominen. Ei totellut ilma-aluksen päällikön määräystä. Ilma-aluksen päällikkö on lainsäädännön mukaan sellainen herra, jota pitää totella.

 6. ”Ei totellut ilma-aluksen päällikön määräystä. Ilma-aluksen päällikkö on lainsäädännön mukaan sellainen herra, jota pitää totella.” – totta, näin on ..
  .
  Tekemässään videossa näkyy (kuuluu), että hän loppuvaiheessa niskuroi myös poliisia vastaan.

  Aino Pennanen kuvaa itseään tapahtuman aikana

 7. On huimaavaa ajatella millaisia ihmisiä voi päästä säätämään Suomen lakeja – esimerkiksi Aino Pennanen

  ***
  Pennanen : En halu mennä istumaan omalle paikalleni, kosta täällä on ihminen, joka lähetetään kuolemaan

  [Mitenkään perehtymättä Pennanen katsoo tietävänsä, että palautettavaa miestä ollaan lähettämässä kuolemaan.]

  Komentti YouTubesta:

  Tuo vihervassari neuvoo lasta olemaan häiritsemättä, koko lentokonetta, vaikka itse aiheuttaa järkyttävän myöhstymis maksun Finnairille ja asiakkaille ym. Tietämättä miksi palautusta ollaan tekemässä? Eiköhän siitä ole jo lainvoimainen päätös tuossa vaiheessa, ihan tiedoksi kaikille suvakeille Eduskunta mukaan lukien, jossa vihervassarit juhlivat tätäkin sankaria. Koska Suomi herää tähän mädätykseen?

  ***
  Pennanen: Minulla on oikeus olla tässä .. ( siis seisomassa lentokoneen ollessa valmistautumassa lähtöön)

  [ Eduskunnassa työskentelevällä, juristin koulutuksen saaneella Vihreiden lainsäädäntösihteerillä Aino Pennasella on outo käsitys lentomatkustajan oikeuksista.]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *