Postin röyhkeys

 

Onko tosiaan nyky – Suomi sellainen, että yritykset saavat mellastaa mielin määrin kenenkään puuttumatta heidän mielivaltaan? Puolueet käyvät paraikaa vaalitaistoa ja puhuvat kuin yhdestä suusta työllisyysasteen nostosta 75 prosenttiin, mutta vaikenevat Postin surutta sanoessa työntekijöitä irti tai heittäessä kuin roskat Viroon orjatöihin.

 

Missä on ammattiyhdistysliike? Miksi Posti saa pompottaa työläisiään miten tahtoo, eikä muuta tapahdu kuin julkilausumia ja hieman paheksuntaa? Postipalveluiden sentään pitäisi kuulua tärkeänä osana yhteiskunnan tuottamia peruspalveluita, mutta mitä vielä?

 

Ensin postin työntekijöitä nöyryytettiin laittamalla heidät nurmikkoja leikkaamaan ja talvella pihoja kolaamaan. Vanhuksia alettiin ulkoiluttaa kun muka ei postia kulje tarpeeksi. Kuitenkin kansalaiset kiroavat Postin palvelujen heikentymistä, postia saa monin paikoin odottaa illan alkuun saakka, jakelua karsittu.

 

Ei herranen aika yhteiskunnallisten peruspalveluiden pidä olla markkinaehtoinen. Vallassa oleva oikeistolainen ilmapiiri ja poliittinen suuntaus syöttävät ajatusta kaiken olevan kaupan. Näin on käynyt kun vapaalle markkinataloudelle avattiin ovet ammolleen.

 

Miksi työväenliike on kaiken antanut nöyrästi tapahtua, ilman taistelua? No, toki Suomi ei ole ainoa maa johon on vyörytetty markkinatalouden kaikkivoipaisuutta. Silti täytyy ihmetellä miksi ei niin sanotusti lyödä ”persettä penkkiin” ja vihelletä peliä poikki?

 

Työläisiä ja köyhää kansaa nöyryytetään sillä röyhkeydellä, ettei ole mittaa ei määrää. Eikö jo nyt eduskuntavaalien viime metreillä suomalaisen työväenliikkeen olisi aika ryhdistäytyä ja lyödä nyrkkiä pöytään noille kapitalistien ja markkinavoimien ihailijoille ja palveluidemme kaappaajille. Törkeyden huippu kuinka valtionyhtiöt näyttävät mallia ja ovat suunnannäyttäjiä työläisten, heidän työehtojen ja heikon aseman polkemisessa.

 

Mitä seuraavaksi jos isku iskulta kaikki otetaan kiltisti vastaan päät hartioiden välissä? Pian meillä työmarkkinat ovat todellakin kilpailukykyisiä Kaakkois – Aasian ja Afrikan maiden kanssa. Eikö ihan oikeasti mitta täyty, miten alas suomalaiset meidän täytyy vajota, ennen kuin herääminen tapahtuu?

 

 

7 vastausta artikkeliin “Postin röyhkeys”

 1. Aika moni työtekijä ja ammattiliittokin ajaa omaa etuaan. Panee vaikka satamaliikenteen stoppiin, kun siltä tuntuu. Pitäisiköhän Suomen tehdä konkurssihakemus?

 2. ”Eikö ihan oikeasti mitta täyty, miten alas suomalaiset meidän täytyy vajota, ennen kuin herääminen tapahtuu?”

  Täytyy varmaan tulla se konkka ensin. Ulkomaalaisia ei valitettavasti voi pakottaa ostamaan suomalaista tuotantoa. Täytyy olla laatu-, hintakilpailukyvyn lisäksi toimitusvarmuutta. Mutta rahoissaan kieriskelevät lakkokeisarit viittaavat kintaalla, jos sattuvat sellaisen löytämään.

 3. AY-liike on keskittynyt taistelemaan helppoja taisteluja. Isot yhteiskunnalliset haasteet jäävät heiltä sivuun koska, noh, ne ovat liian isoja.

  1. Seuraavana voivat haluta ulkoistaa maanpuolustuksen, tuossa olisi itänaapuri joka varmasti haluaisi huolehtia” Suomen ”puolustuksesta”…. siinhän säästäisi… vai..?

   1. En halua olla esim. Hornettien ymv.puolustuksen ilonpilaaja Venäjää vastaan jos ja kun ajatellaan naapurimme koko asearsenaalia kuin joukkovoimaaakin ja bitti sotakaan unohtamatta sekoittaen maamme toimivuuden sisäpuoleltakin.

    Mikä olisi mahdollisen sodan lopputulos ?

    Ps. Unohtamatta sitä että puolustuksemme pitää olla uskottava.

Kommentoi