Tanssi haudoilla

 

 

Kepun äänitorvi Annikka Saarikko yltyi haukkumaan hoiva-alan yritysjättejä Soten haudoilla tanssimisesta, pääministeri Sipilän kerrottua hallituksen erosta. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo yhtyi duettoon Saarikon kanssa arvostellessaan myös terveysjättejä.

 

Annikka Saarikko, et sitten satu muistamaan kuka käynnisti synnytyksen ja keiden kätilöiden käsiin Sote kuoli, jonka haudalla sanot nyt tanssittavan? Yksi lysti terveysalan suurpääomille tarjotaanko Sote elävänä vai kuolleena. Kun portit julkiseen terveydenhuoltoon on avattu, on tie avoin kulkea tiliä tekemään ihmisten terveydellä. Jokainen miettiköön milloin ja miten väylä avattiin terveysbisnekselle.

 

Niin siitä tanssimisesta Soten haudalla? Kuka ja ketkä oikein sottiisia tanssivat Sipilän hallituksen ja Soten saattajaisissa? Saattoväki (kepu ja kokoomus) oli laittanut oikein sekahaun päälle kun vuoroin otettiin täysi ilo irti vainajasta, myös itkua tirautellen näön vuoksi.

 

Hallituspuolueet repivät viikonlopun aikana kaiken mahdollisen mediahuomion irti varsinkin Yleisradion kunnostautuessa pääkapellimestarina. Toiselle vainajalle (Sipilän hallitus) veisattiin ylistyslaulua, muisteluissa surutta kehua retosteltiin hallitusta siihen malliin, että jopa hallitusta koko sen olemassaolon vastustaneet tunsivat varmasti televisioiden ääressä myötähäpeää.

 

Kaiken huippu oli, kun tuskin hautakumpua oli umpeen luotu, niin Sotea alettiin kaivaa takaisin. Pääministeri Sipilä heti tuoreelta oli sitä mieltä kuinka seuraava Sote tehdään Keskustan maakuntamallin mukaan. Hän ikään kuin piti Soten hautaan saattamista välivaiheena ja seuraavissa synnytystalkoissa kepu aikoo taas olla ylkänä. Ei ole Sipilän ylimielisyydellä rajaa tai sitten hän uskovaisena miehenä luottaa ylösnousemukseen.

 

Eduskuntavaaleista on arveltu tulevan rumat. Pääministeri Juha Sipilä ja hänen vanavedessään toiset hallituspuolueet avasivat padot rumalle, härskille ja mistään piittaamattomalle vaalikampanjalle. Nämä samat naamat kehtaavat nostaa ilta illan jälkeen puheeksi vieraan valtion (Venäjän) puuttumisen vaaleihimme.

 

Millään ei näytä enää olevan väliä omien puolueiden puhtaaksi pesutalkoissa. On vain niin, että Sipilän hallituksen jäljiltä likapyykkiä riittää sellainen kuorma, ettei sitä puheilla ja vippaskonsteilla kansan silmissä puhtaaksi saa.

 

Yleensä jäähyväissanoissa toivotaan vainajalle kevyet mullat, mutta tällä kertaa tuota toivomusta ei järin monelta kuule.

 

PS.

Äskettäin käytiin keskustelua kenet voidaan haudata valtion kustannuksella. Yksi asia ainakin on varmaa, Sipilän hallituksen ja Soten hautaamisen kustantavat kalliisti veronmaksajat.

 

 

 

 

 

 

3 vastausta artikkeliin “ Tanssi haudoilla”

  1. Yleensä ⚰ haudoilla ei 💃 tanssita mutta vertauskuvilla voidaan tavoitella vaikka mitä sfäärejä olla mukana tai sitten ei.

    Runoutta-ko poliittisiin kipukohtiin jotta olo tuntuisi runollisempana.

    Sekoittaako poliittisuus kuin uskonnollisuus 🌌 🌏 maailman/-elämän kuvaamme :

    Olemme yksilöitä jokainen maailman laidoilla että oman elämämme ympyröissä.

Kommentoi