Työläisten hanakkuus ottaa töitä vastaan?

 

 

YLE:n aamun uutisissa 1.11 kerrotaan Keskuskauppakamarin huolesta kuinka ”työtä ei oteta hanakasti vastaan” ja kuin kuinka ”työvoimakustannuksia” pitäisi saada alas. Ja totta kai myöhemmin jälkiviisaissa mukana on, kukas muukaan kuin elinkeinoelämän äänitorvi Matti Apunen.

 

Miten sattuukaan tuo iänikuinen valitus juuri sopivasti samaan saumaan kun monilla aloilla käydään sopimusneuvotteluita. Talous sukeltaa, yrityksillä menee surkeasti ja suomalaisen työläisen työ on järkyttävän kallista.

 

Kuulkas nyt Keskuskauppakamari ja muut työläisten syyllistäjät ja yritysten puolesta uhriutujat, jos kerran olette huolissanne osaavan työvoiman puutteesta, niin herran jestas, palkatkaa ihmeessä yli viisikymmenvuotiaita töihin. Nythän te haluatte nostaa eläkeikiä jostain kumman syystä, kun kuitenkin käännätte selkänne ammattitaitoisille 50 vuotta täyttäneille työntekijöille.

 

Maksakaa kunnon liksaa työläisille ja ongelmat työvoiman puutteesta häviävät. Te urputatte valtiontalouden huonoa tilaa, valtionvelan kasvamista ja kuitenkin haluatte sysätä valtion osaksi työntekijöidenne palkanmaksusta.

 

Te haluatte olla yhteiskunnan vapaamatkustajia, jotka vain käärisitte valtavia osinkoja omistajille työläisten ja valtion kustannuksella. Olette omaksuneet vanhan viisauden, hyökkäys on paras puolustus. Muistatte aina tilaisuuden tullen valittaa ja ruikuttaa kuinka surkeasti elinkeinoelämällä menee.

 

Hämmästelette kuinka yhteiskunta maksaa siitä kun jäädään kotiin sohvalle makaamaan. Siinä työssä olette saaneet oivan käsikassaran, eli Kokoomuksen, jonka kansanedustajat viikoista toiseen jaksavat muistuttaa kuinka aina tulee ottaa työtä vastaan. Palkasta he eivät puhu ja sillä pärjäämistä.

 

Kun jaoitte tänä keväänä osinkoina noin 13 miljardia euroa, niin ei sitten tullut mieleen, että noilla rahoilla olisitte saaneet ammattitaitoisia työläisiä töihin kunnon palkoilla, eikä heidän olisi tarvinnut hakea asumistukia tai muuta sosiaaliturvaa.

 

Valtio olisi saanut roimasti verotuloja, sosiaaliturvalla elävien määrä laskenut huimasti ja valtiolla olisi jäänyt oikeasti varoja hoitaa vanhusten asiat ja monet muut epäkohdat kuntoon. Kätevää, eikö vaan.

 

Ai niin eihän se toki käy. Joutuisitte tunnustamaan harjoitetun oikeistolaisen uusliberalistisen talouspolitiikan olleen turmiollinen valtion ja työläisten kannalta, eikä sellaista sovi myöntää. Parasta on vaan edelleen uhriutua ja kaataa kylmän rauhallisesti kaikki ahneiden työläisten niskaan – turha kuvitella meidän luopuvan miljardeistamme taistelutta.

 

 

8 vastausta artikkeliin “Työläisten hanakkuus ottaa töitä vastaan?”

 1. Kun on nousukausi, palkankorotuksia ei tule vaatia, jotta ei haitata elpyvää taloutta.

  Kun sitten taas koittaa taantuma, kuten ehkä nyt, ei tule vaatia palkankorotuksia, koska maksuvaraa ei ole.

  Eli koskaan ei ole korotusten aika.

 2. Jep, työtä on saatavilla, ei vain TE-toimistosta, mutta sen hankkiminen on tehty liian vaikeaksi, veikkaan että asiaan tulee muutos…

 3. Niinhän se on, että töitä riittää kaikille, palkkaa ei. Sen tajusi jo Stalinkin.

  1. Puhutaan 2000 luvun elinkeinoelämästä ja työläisten asemasta, niin eiköhän pitänyt mainita Stalin?? Aika erikoista??

 4. On niin huono muisti kun en muista että milloin meillä on ollut – työministerinä kokoomuslainen – niin silloin olisi työttömyys hyvin alhainen että palkatkin matala palkka-aloilla ihan kohtuullisen hyvät ja työilmapiiri jopa sädehtivä.

  Vaiko vain tiettyä piruilua mutta nuo globaaliset suhdanteet muuttuvilla kertoimilla voinee aiheuttaa – poliittistakin kalibaliikkia.

  No,sen verran otan backia ettei yhdellä ministerillä saada työttömyyttä reilaan eri suhdanteilla kuin muutoinkaan yhteiskuntaa ”tähtilippukartastoon”.

 5. Nonniin, omakohtaisia näkemyksiä, on hakijoita ja töitä, on niitä eli TE-tomisto jotka tunkee ihmisiä sinne minne ne ei edes kuulu, mm Kokoomus ajaa tätä. Ettei vain olisi työttömyyttä vaikkei ihminen sijoitu minnekään…

  Sitten on firmoja jotka hakee töitä niille joilla on mahdollisuus tehdä töitä, ja nämä työllistyy,,ja firmat hakee juuri tälläisiä tekijöitä.

  Miksi, siksi, ettei ketään pakoiteta.

  He haluaa tehdä töitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *