Voi hyvää päivää, Kokoomus

 

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen sanoi tänään eduskunnan kyselytunnilla, että sopimuksista täytyy pitää kiinni. Hän tarttui Rinteen ehdotukseen jossa eläkejärjestelmän sisältä otettaisiin varat pienituloisten naisten eläkkeisiin.

 

Kokoomus on viimeinen puhumaan sopimuksista kiinni pitämisistä. Kokoomuksen ja sen viiteryhmän suurpääomien johdolla ei muuta ole tehty kuin yrittää murtaa tehtyjä sopimuksia. Kokoomus oli yli 30 vuotta lähes koko ajan hallitusvastuussa. Mitä muuta se teki kuin yritti nakertaa sopimusyhteiskuntaa.

 

Onko myös käsitettävä, että kokoomus on kääntänyt kelkkansa Postin lakon suhteen? Postihan haluaa rikkoa sopimuksia ja laskea työläisten palkkoja jopa 50 prosentilla. Kokoomus on tiettävästi ollut ainoana puolueena palkkojen alentamisen kannalla. Kansanedustaja Timo Heinonen on siis sitä mieltä, että sopimuksista on pidettävä kiinni. Odotamme lähipäivinä kokoomukselta täyttä tukea lakkolaisille.

 

On säälittävää seurata sitä porua mitä nyt pidetään pienituloisten puolesta. Onko siis ymmärrettävä kuinka kokoomus on eri hallituksissa jäänyt aina yksin puolustamaan pienituloisia? Miten muuten on selitettävissä nykyinen itku ja parku jokaisella eduskunnan kyselytunnilla? Ei meillä olisi pienituloisia eläkeläisiä, yli miljoonaa köyhyysrajan alla elävää, jos kokoomus olisi 30 vuoden ajan toiminut niin kuin se nyt jaksaa pitää meteliä pienituloisten puolesta.

 

Keiden kimpussa kokoomus on jatkuvalla syötöllä ollut? Suurpääomien ja muiden raharikkaiden? Ei, ajojahti on ollut määrätietoista kaikkein kamalimmissa tilanteissa olevia kohtaan. Kokoomuksen johdolla maahamme muodostui pysyvät ruokajonot. Kokoomuksen eduskuntaryhmät eduskuntakausista toiseen ovat olleet suomalaisen sosiaaliturvan kimpussa. Kokoomuksen johtaman oikeistolaisen talouspolitiikan seurauksena maahamme synnytettiin köyhyysluokka, jota sitten lyötiin kuin vierasta sikaa.

 

Nyt nämä samat hyväkkäät ovat muka pienituloisten ja köyhien ylimpiä ja ainoita ystäviä – anna mun kaikki kestää.

 

 

15 Replies to “Voi hyvää päivää, Kokoomus”

 1. Saa nähdä tuleeko takuueläkkeeseeni minkäänlaista korotusta. Ensin sen piti olla satanen, sitten viiskymppiä ja vielä siitäkin pudotetaan vastoin lupauksia.

   1. Hannu, nyt olet kyllä aivan yksiselitteisen väärässä. Rinne lupasi vappupuheessaan, joka oli osa vaalikampanjaa 100 euroa nettona kaikille alle 1400 tienaaville, eikä tämä selittelyllä miksikään muutu.

    Vaalikausi selitykset tulivat kuvaan vasta kun oli pakko keksiä jotain selitystä lupaukselle, jota ei koskaan ollut tarkoitus toteuttaa.

 2. Aika ihmeellistä, kun itse heti tuoreelta tutustuin Rinteen lupaukseen, niin ei kyllä käynyt mielessä, että tässä heti ja nyt. Ensimmäiseksi ajattelin nimenomaan vaalikautta mikäli demarit ovat hallituksessa. Toki epäilin lupauksen pitämistä, sillä kaikki eduskuntapuolueet lupaavat vaikka mitä aina ennen vaaleja.

  1. Sinä ajattelit niin, mutta aika monelle se näytti selkeästi lupaukselta ”heti”.

 3. Tuo vuoden vappupuhe löytyy netistä SDP:n sivuilta.

  ”Erityisesti lupaan, että SDP tulee parantamaan pienillä eläkkeillä kituuttavien ihmisten, Suomen rakentajien toimeentuloa. Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1400 euron eläkkeisiin, lupaan keventää esimerkiksi lääkkeiden ja asiakasmaksujen alennuksilla kustannuksia ja lupaan, että SDP korjaa eläkkeensaajien verotuksessa suhteessa samojen tulojen palkansaajiin olevat epäkohdat.”

  https://sdp.fi/fi/blog/puheenjohtaja-rinteen-vappupuhe/

  1. Kyllä tuo nyt pitäisi olla selvää ”pässinlihaa” kaikille lukutaitoisille. Mutta kun tahallaan ymmäretään väärin ja toistetaan toistamisen perään, niin lopulta kansa uskoo mitä sille syötetään.

 4. Alla olevan muistelon oikeellisuutta voi kukin tahoillaan pohtia.

  ***
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e0a4ea9d-d21d-493d-bb3b-9fe6f7bcef18
  .
  SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen vappuna 2018 lupaama ”vappusatanen” on hämmentävä ilmiö. Rinne lupasi vappupuheessaan 2018 seuraavasti: ”Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1 400 euron eläkkeisiin.”
  .
  Rinteen lupaus tuli yllätyksenä monelle keskeiselle demarillekin. Taustakeskusteluissa kävi ilmi, ettei Rinteen esityksestä ollut selvää mallia miten se tehtäisiin. Kysymykseen esimerkiksi siitä loppuisiko korotuksen saajat tylysti siihen kun 1 400 euroa ylittyy, ei osattu vastata. Ei juuri muihinkaan vappusatasta koskeviin konkreettisiin kysymyksiin.

  ***
  Iltalehden haastattelussa noin vuosi sitten (13.11.2018) Rinne sitoi eläkelupauksensa myös julkisen talouden tilaan:
  .
  ”Minulla on tapana pitää lupaukset ja tämä on lupaus, jonka aion ehdottomasti yrittää pitää. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että jonkun vuoden kuluessa tulee nettona satanen alle 1 400 euroa tienaaville eläkeläisille. En osaa sanoa, kuinka monta vuotta tämä vaatii, riippuu julkisen talouden tilasta.”
  .
  [ Antti : ”En osaa sanoa kuinka monta vuotta vaatii ..” Tarkoittaako Antti, että aika voisi olla yli neljä vuota, jolloin probleema jäisi uudelle hallitukselle ja uudelle pääministerille.]

 5. Toki sitä voi aina syyttää toisia omista möhläyksistä.
  Kun vasemmisto on hallituksessa, pienistä eläkkeistä nipistetään, lupauksista huolimatta.
  Nyt kun leikkaukset näkyy ja tuntuu pienissä eläkkeissä, se onkin jonkun muun syy kuin sen joka eläkkeistä leikkasi.
  Tapoja on monia, korotetaan menoja jolloin leikkaus tuntuu oitis.

  1. Eikös niitä pieniä eläkkeitä päin vastoin juuri korotettu? Suunta ainakin on oikea. Kokoomuksen linjalla eläkkeitä olisi pikemminkin alennettu. Juhana Vartiainen sanoi aivan suoraan, ettei eläkkeitä pidä nostaa koska se ”houkuttelee jäämään pois töistä”.

 6. Kun sekoomus on ollut hallituksessa pienimpien eläkkeiden ostovoimasta on huolehdittu. Eli jos korotettiin eläkettä niin samaan aikaan ei korotettu menopuolen maksuja, veroja jne..
  Kun vasemmisto on hallituksessa veroja korotetaan välittömästi ja pieniä eläkkeitä sitten joskus. Eli pienet eläkeläiset ”maksaa” itse ison osan korotuksesta jonka vasemmisto antaa.

 7. Eipä heilauta, suurin osa Kokoomuksen jäsenistä on perseaukisia pienyrittäjiä joiden eläke on mallia: ”hernekeitto viikossa isossa padassa pitää nälän loitolla”, ei juuri heilauta sekoomuksen jäsenten toiminta.

Kommentoi