Asiaa Korholalta

https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2019/09/30/missa-thunberg-on-vaarassa-missa-taysin-oikeassa/

”Ensi alkuun huomautus niille, jotka ovat sitä mieltä, ettei aikuinen saa korjata teini-ikäisen käsityksiä maailmasta. Kyllä saa, siihen perustuu muun muassa koulutuksen idea. Kun arvostan ihmistä, otan hänen viestinsä vakavasti. Kuten hän itse toivoo, en puutu hänen ulkoisiin ominaisuuksiinsa enkä vähättele hänen ikäänsä, koska hänellä on viesti; viesti on pääasia, ja sen hän tahtoo esiin. Ja kun kommentoin sen viestin sisältöä, ei teini-ikäinenkään – tai hänen kannattajansa – saa yhtäkkiä alkaa vedota ikäänsä. Nuori ja muori ovat samalla viivalla, kun yhteiskunnallisen keskustelun alueelle on lähdetty. Perseen pitää kestää merivettä. ”

”Thunbergin näkemys ilmastonmuutoksesta maailmanloppuna tai sukupuuttoon kuolemisena ei saa tukea ainakaan IPCC:n raporteista, kun niiden tieteellisiä osia lukee. Mitä tulee väitteeseen, että ihmiset kuolevat, on hyvä tiedostaa mittasuhteet. Sata vuotta sitten säihin liittyvät katastrofit tappoivat puoli miljoonaa ihmistä joka vuosi. ”Tänään, nousevista lämpötiloista huolimatta, mutta sen ansiosta, että meillä on vähemmän köyhyyttä ja enemmän sopeutumiskykyä, kuivuudet, tulvat, hurrikaanit ja äärimmäiset lämpötilat tappavat vain 20 000 ihmistä vuodessa – 95 prosenttia vähemmän. Tämä on moraalisesti kiitettävä saavutus””

”Thonbergin viestissä on kuitenkin tärkeä ydin, jota tulee kuunnella ja kunnioittaa. Sairas ahneus tuhoaa maailmamme. Ahne ja lyhytnäköinen voitontavoittelu, sen salliminen ja siihen tottuminen, tuhoaa koko ajan syövän lailla yhteiskuntaa ja kaikkea mitä teemme. ”

”Olemme tottuneet tähän kaikkeen, ottaneet sen annettuna.”

Tämän viimeisen tekevät myös Thunbergit ja ”ilmaston pelastajat” – nykyinen elintaso on heille itsestään selvää ja toisten kustantamaa…

On kuitenkin tosiasia, että saastuttamiseen pitää puuttua ja ensisijaisesti nimenomaan siellä, missä se on merkittävää. Desimaaleihin voidaan puuttua tehokkaammin sitten, kun suuremmat saastuttajat on saatu aisoihin ja ne desimaalit nousevat merkittävään asemaan.

2 Replies to “Asiaa Korholalta”

Kommentoi