Kisat jotka olisi pitänyt lopettaa avsjaisissaa

Kisat, jotka ovat väärään aikaan.väärässä paikassa väärien kisaisäntien johdossa ovat Dohan mm kiosat
Miksi näin?
Siksi, että R a h a ratkaisee.
Öljypamput haluaa päästä maailman valokeilaan. Ja huippu-urheilijat
juoksevat hyppivät ja pomppivat rahan perässä
Urheilu on myyty pahan alttarille.

11 Replies to “Kisat jotka olisi pitänyt lopettaa avsjaisissaa”

 1. Ja Qatariin on myyty paljon muitakin kisoja, kuten jalkapallom MM-kisat. Maahan, jossa ei on diktatuuri ja poljetaan ihmisoikeuksia mm. rakentaen urheiluareenoita siirtotyöläisten oikeuksia polkien. Maahan, jossa naiset ovat alistettuja ja naisurheilijoiden asujakin paheksutaan. Maahan, jossa kisakatsomoon ei riitä katsojia vaan osa katsomoista pitää peittää mainoksilla. Maahan, jossa on niin kuuma että varsinkin kestävyysurheilioiden terveys on vaarassa. Ja ilmastoitu stadion kuluttaa hirmuiset määrät energiaa lisäten ilmastonmuutosta.

  Boikoteista ei paljon puhuta. Ne on eri maat, joista sopii etsiskellä boikotille syitä, kuten vaikka lähistöllä siajitseva Israel.

  Mitähän noille kaikille arabien öljymaiden pytingeille tapahtuu sitten, kun öljyn kulutus saadaan alas tai varat ehtyvät? Tuleeko niistä monumentteja hiekkaerämaahan, joita ohi kulkevat kamelikaravaanit katselevat kuin muinaisia pyramideja?

 2. Ja katsomot ammottavat tyhjyyttään. Kuin jossain takahikiän kisoissa. Raha se ratkaisee-voiteluraha.Veikkaan, että jahka alkaa jalkapallon MM-kisat moni potkupalloilija tuupertuu pökertyneenä kenttään. Ellei siellä sitten hurise joku kalliiksi käyvä ilmastointi.

 3. Hiukan huvitti, kun äsken näytettiin televisiossa naisten 400 m;n juoksun alkueriä. Sääntöjen mukaan saa järjestävä maa ilmoittaa yhden osallistujan joka lajiin ilman karsintoja. Missään ei tiettävästi määritellä sitä, pitääkö sen osallistujan olla edes urheilija.

  Kuitenkin Qatar oli tähän juoksuun ilmoittanut viimeiseen erään yhden juoksijan, se oli mielestäni melkoisen halventava osoitus naista kohtaan. Kyseinen juoksija taisi olla lähes puoli kierrossa hitaanpi muita, joka on jo saavutus sinänsä. Mutta se, että hänet laitetaan juoksemaan ”puuhapuku” päällä. Missään muualla ei ollut paljasta ihoa, kuin kasvoissa ja kämmenissä ja yli 30 astetta lämmintä.

 4. En olisi uskonut että tämäkin päivä tulee, kun peukutan ruotsalaista. Daniel Ståhl on sympaattinen kaveri.

 5. Rahalla saa ja hevosella pääsee, kansainvälisen yleisurheiluliiton ja yleisurheilun välillä ei ole juuri ollut mitään merkityksellistä kanssakäymistä enää vuosiin ja tämä sama pätee muissa urheilulajeissa.

  Kun organisaatiosta tulee edustamansa asian yläpuolella oleva itseisarvo, niin missä tahansa yhteydessä menetämme organisaation alkuperäisen merkityksen ja tätä tapahtuu urheilussa, politiikassa, yhteiskuntien julkisissa palveluisa jne.

 6. Huippu-urheiluakin vaivaa liiaksi jossain määrin politisoituminen,kuten edellä Mika mainitseekin,jos nyt oikein tulkkaan ?

  Urheilu huipulla on täyttä työtä mutta ei rahatta ”kuten ennen vanhaan” ja tietyissä ”urbaanilajeissa” sen kummemmin erittelemättä,ovat palkinnot ansioineen jopa tähtitieteellisiä,yli käsityskyvynkin.

  Kuten on tiedossa kuin aiemminkin tiedostettu kaikkea sitä mitä kaiken taustalla piileekin – pahimmillaan – mitä ollaan mm.some aikanakin tullut esille.

  Urheilukin vaan vetää tervettä tai ei,sillä ei koirakaan pääse karvoistaan eroon.

 7. Sanoisin että nämät timanttiliigat on ollut amatööri urheilulle surmanloukku terv tepivaari

Kommentoi