Ilmastohuijauksen uudet kasvot – muka terveellisestä valehdellaan kirkkain silmin

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/9a65db4c-53bf-4a66-bfbb-a1a298dc71a5

”Kaurakerman pääraaka-aine onkin epäterveellinen palmuöljy – kauraa vain yksi prosentti”

”Maaseudun Tulevaisuus tarkastelee artikkelissaan muitakin kasviperäisiä vispautuvia valmisteita.

Alpron vispautuva soijapohjainen valmiste sisältää soijaa kaksi prosenttia. Kavlin Planti -vispissä on kauraa hieman yli kolme prosenttia.

Kaikissa edellä mainituissa vispisekoitteissa rasvana on palmuöljy. Palmuöljyä käytetään, koska sillä vaahdosta saadaan pysyvää.”

Ilmastohuijauksen uudet kasvot – muka terveellisestä valehdellaan kirkkain silmin ja punaviherilmastopellet huutavat hurraata kurkku suorana.

Kasvisterveellisyyden  nimissä valehdellaan ja huijataan täysin ja se kaikki uskotaan ilmastohuijauksen takia.

8 vastausta artikkeliin “Ilmastohuijauksen uudet kasvot – muka terveellisestä valehdellaan kirkkain silmin”

  1. Outoa, että noita lemiä saa markkinoida ”Kauramaitoina” ja ”kaurakermoina”. Voimariinin nimi piti vaihtaa Oivariiniksi jotta ”ei syntyisi harhaanjohtavaa yhteyttä voihin”. Voimariinissä nyt sentään oli voita, varmaan enemmän kuin kaurakermassa on kauraa ja taatusti enemmän kuin siinä on kermaa tai kauramaidossa maitoa.

  2. Tätähän tämä ilmastohuijaus varsin pitkälle on.
    EU meinasi kieltää lihaan viittaavat nimet kasvismuonalta, mutta ei sekään ole edennyt.
    Suomessa ei liene instanssia, mikä tuollaisen huijauksen voisi estää.
    Mitähän vaikuttaisi rikosilmoitus noista tuotteista harhaanjohtavana mainoksena…

    1. Tuskin tämä sentään rikosilmoituksen arvoinen asia on. Jäitä hattuun. Opetelkaa käyttämään omaa tervettä järkeänne enemmän. Älkää olko niin helposti nenästä vedettäviä.

      1. Kaikki on suhteellista, mutta tuota huijausta ei pelkkä tietoisuus lopeta.
        Ei tässä kukaan tervejärkinen ole nenästä vedettävä, koska jo itsesuojeluvaisto estää uskomasta kaikenlaisiin ”terveys”mainoksiin.
        Sinänsä – kukahan tässä asiassa on se nenästä vedettävä?
        Eiköhän se sakki ole näitä viheruskovaisia ja ilmastovalehteluun uskovia.
        Ilmastovalehtelu ei tarkoita ilmastonmuutosta, mikä on ollut olemassa niin kauan, kuin maapallolla on ollut ilmasto, ja jatkuu niin kauan, kuin se ilmasto on olemassa.
        Ilmastovalehtelu tarkoittaa noita tieteeseen perustumattomia katastrofiennustuksia ja ilmastotieteeseen perustuvien tosiasioiden väärentämistä noiden katastrofiennusteíden tueksi.

        1. Koska raha. Minulla on mennyt täysin luotto näihin ilmastohihhuleihin. Lopulta nämä ”vihreät” menee himaan syömään tv-dineriä ja roskaamaan muovilla maailmaa.

          1. Syömään ”ekologisia soijanakkeja” joiden soija on tuotettu Brasiliassa sademetsältä raivatussa pellossa ja tuotu saastuttavilla laivoilla tuhansien kilometrien päästä. Pääasia, ettei suomalainen lehmä ole pieraissut sitä tuotettaessa.

  3. Blogin avauksesta : ”Kaikissa edellä mainituissa vispisekoitteissa rasvana on palmuöljy. Palmuöljyä käytetään, koska sillä vaahdosta saadaan pysyvää.”

    Kaurakerma – nimitys on todella rankaa huijausta.

    Palmuöljyssä on havaittu terveyttä vaarantavia tekijöitä. Toisaalta se on monille kansoille tärkeä ravinnon lähde.

    Soijapapu lienee palmuöljyä terveellisempää ravintoa.

    ***
    Wikipediasta:

    Soijapapu (Glycine max, syn. Soja hispida) on yksivuotinen hernekasvi (Fabaceae). Se muodostaa palon, jossa on useampi siemen.
    Soija on riisin ja vehnän jälkeen yksi maailman viljellyimmistä kasveista[1]. Soijaa tuotettiin maailmassa noin 220 miljoonaa tonnia vuonna 2008. Yhdysvallat on soijan suurin tuottajamaa 33 prosentin osuudellaan, seuraavaksi tulevat Brasilia (27 %) ja Argentiina (21 %). Maailman soijasadosta 83 prosenttia käytetään eläinten rehun ja soijaöljyn valmistukseen.[1]
    Suomessa 98 prosenttia soijasta tuodaan rehu- ja ruokaöljyteollisuuden tarpeisiin. Suomeen maahantuodun rehusoijan määrä oli 168 000 tonnia vuonna 2009. Soijan vastuulliselle tuotannolle ja hankinnalle on luotu Basel-standardi.[2].
    Soijapavun proteiinipitoisuus voi olla jopa 45 prosenttia ja aminohappokoostumus on erinomainen. Soijapavulla on hernekasveille tyypillinen symbioottinen typensidonta.[3

    ***
    Palmuöljy –käy ruuaksi ja biodieselin valmistukseen

    Palmuöljy on puolikiinteä kasviöljy, jota saadaan öljypalmun hedelmämallosta. Se on soijaöljyn ohella yksi laajimmin käytetyistä kasviöljyistä. Palmun siemenistä tuotetaan palmuydinöljyä. Hedelmästä saadaan palmuöljyä suunnilleen kolme kertaa niin paljon kuin siinä olevasta siemenestä palmuydinöljyä[1]. Molempia käytetään ravintoöljyinä, mutta palmuydinöljyä pidetään näistä arvokkaampana. Palmuöljyä käytetään ravintoöljynä pääosin tuottajamaissa, kun taas palmuydinöljy menee suurimmaksi osaksi vientiin[1]. Lisäksi palmuöljyä käytetään enenevässä määrin palmuöljydieselin eli biodieselin valmistukseen.
    Vuodesta 1990 vuoteen 2002 öljypalmuviljelmien pinta-ala kasvoi 43 % maailmanlaajuisesti – pääosin Indonesiassa ja Malesiassa[2], jossa sitä tuotetaan eniten[3
    .
    Palmuöljy sisältää kookosöljyn tavoin selvästi enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja kuin useimmat muut kasviöljyt, minkä vuoksi se on huoneenlämmössä puolikiinteää. Palmuöljyssä on havaittu olevan lisäksi paljon haitallisia glysidyyliestereitä, 3-monokloropopaanidiolia, 2-monokloropropaanidiolia sekä niiden rasvahappoestereitä, jotka johtuvat öljyn teollisessa valmistuksessa käytetyistä korkeista lämpötilosta

    ****

    Is cream good for health?

    Besides the lighter cream options, all creams made from milk contain nutrients like calcium, riboflavin, vitamin A and phosphorus. Much of the fat found in cream comes from saturated fat. Numerous studies have linked too much saturated fat with an increased risk of high cholesterol
    *
    Eli syöt mitä tahansa, syöt haitallista ruokaa. Syömättömyyskään ei ole hyvä ratkaisu.

  4. Ei kai kukaan ole kermavaahtoa minään terveystuotteena pitänyt tai suositellut sitä erityisen paljon vetämään minkään ilmastoasioiden nimissä? 🙄

    Eli aika paljon melua tyhjästä taas ehkä hei?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *