14 vastausta artikkeliin “Ilmoja vaan pitelee”

 1. Kovasti olen huolestunut Pirkan Blogin tulevaisuudesta. Miksi et juhak voi kirjoittaa mattojen tamppaamisesta, postimerkkien keräilystä tai syvänmeren kalastamisesta, kovasti olen huolessani. Terv: Ironman.

  1. Lisäys…ensi viikosta se kesä alkaa, mökkini lahden pohjukassa on rannoilla vielä lunta ja metissä on lunta läntteinä siellä täällä. Se siitä ilmaston lämpenemisestä ainakin tällä erää… Vettä tuli kuin aisaa tänään.

  2. Jospa kommentoisin, että maanantaina tuossa Teiskossa pellolla oli sellaiset toista tuhatta hanhea syömässä puimatonta viljaa.
   En vain autoa ajaessani voinut alkaa kuvaamaan.

   1. Meikä seuraili kahta majavaa muutan päivän ajan, se ei ole ”ruudinsavuista” eikä politiikkaa 🤣

 2. Täälläpäin ei ole majavia,, en ole koskaan sellaista edes elävänä luonnossa nähnyt. Piisamirotta on suurin vesielukka ja varmaan jotakin sukua majavan kanssa. Ei tosin ole niitäkään enää moneen vuoteen näkynyt, on tainnut kuolla sukupuuttoon koko rotu

  1. Majava on iso näköinen eläin luonnossa, turkki näyttää vaalemman ruskealta luonnossa kuin valokuvissa. Pirun kovaa meteliä se hännällään pitää, loiskaukset kuuluu läheltä todella kovasti. Pitää saada minun sijoitettua riistakamera sen menoväylille jotta saisi kunnon kuvia. Ei vain kehtaa liikaa häiritä sen kevät touhuja.

   Alueella jossa niitä olen nähnyt on nöitä ollut vuodesta 1985, muutamaan vuoteen ei tuossa taannoin ollut esimmäistäkään, nyt tulleet takaisin. Pesien lähelle ei passaa mennä keväällä häiritsemään. Minusta se on hieno eläin luonnonvaraisena, tuo alue jossa sitä tapaan on sellaista korpea ettei haittaa sen tekemien patojen vedennuosu maa-alueille, metsähallituksen maita ja natura aluetta.

  2. Minkki on käytännössä tuhinnut piisamikannat, mutta se ei ole suurikaan tappio, koska tuontieläin sekin oli.
   Maistuu muuten ihan hyvältä padassa.

 3. Kyllähän täällä Tammelassa majavat aika harvassa ovat; Liesjärven tienoilla muutama havainto. Sitä vastoin saukko on ilahduttavasti lisääntynyt, sitä voi havainnoida ihan vajaan kilomerin päässä taloltani, Myllyjoella.
  Piisamit ovat täälläkin hävinneet, parikymmentä vuotta sitten vielä joitain oli; kekoja talvisaikaan.
  Hanhia, kurkia ja joutsenia kyllä tuolla pellonreunassa riittää.
  Joutseniahan kurkien lisäksi täällä pesii.

 4. Täältä Merenkurkusta oli takavuosina merkikotkat vähissä, sitten alkoivat kelkkoa sianraatoja ulkokareille evääksi kotkille, nyt niitä on kuin llipin piruja.
  Se hyöty niistä on että jahtaavat merimetsoja jotka ovat alkaneet katsella pesäpaikkoja näiltä nurkilta.
  Villiminkkejä on myös, nyt yksi peijooni on asettunut kesämökkini alle, haju on vahva, ei tule eukko mökille ennen kuin olen paikallistanut pesän ja vaihtanut fyllit.

  1. Villiminkki on häijynnäköinen elukka, jäi taannoin yksi rysään kiinni ja löytyi sieltä kuolleena. Ei kuulu Suomen luontoon.

 5. Merikotka (Kuolan merikotka) yleistyi Kainuussa 90-luvulla reippaasti, johtui osittain kait siitä, että kalankasvatusaltaita rakennettiin lisää samoihin aikoihin.

  Ranskalainen safariasiakkaani onnistui tallentamaan videokamerallaan tilanteen, kun merikotka nappasi riekon mättään päältä. Oli muuten haltioissaan.

  1. Voi olla De Gröna tälläisille Nunnuka nunnuka lailai tyypeille ihan onnen omiaan…

 6. Sitä minäkin että parempi olisi ollut kun PirkkaPekka olisi vain pysynyt luonto ja huumori ihmisenä. Yhtään en tykkää että pellen avuilla ja luonnon ystävyydellä taustoitettu olisi valtiomies ainesta.

Kommentoi