Kukahan manipulaattori nuo Thunbergin puheet kirjoittaa?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006248680.html

”Te olette varastaneet unelmani ja lapsuuteni tyhjillä sanoilla, ja kuitenkin minä olen yksi onnekkaista. Ihmiset kärsivät, ihmiset kuolevat, koko ekosysteemi on romahtamassa, Thunberg jyrähti.”

Ilmastohihhuleiden manipulointi on loustavan tehokasta.

Tuon lapsen vouhotus ei todellakaan ole lapsen itsensä tuottamaa.

27 vastausta artikkeliin “Kukahan manipulaattori nuo Thunbergin puheet kirjoittaa?”

  1. Tämä saattaa loukata jotakuta, mutta jonkinlaisen kokemuksen aihepiiristä omaavana realistina ja tämän Greta Thunbergin perhetaustan huomioivana, en ole aivan vakuuttunut siitä, että Greta itse olisi aivan sitä, mitä annetaan ymmärtää.

    Toisaalta huomioiden hänen Asperger taustansa niin myönnän kyllä, että hänellä varmasti kyky nähdä asioita eri tavalla kuin muut, mutta samaan aikaan hänen kykynsä ei ole yhtä kuin ehdoton totuus.

    Edellinen voi aiheuttaa närästystä, mutta se nyt vaan on fakta, joten tulkaa sen kanssa toimeen.

    ”Maailmanlopun kultti”, kuten Jussi Halla-aho totesi, ei muutoin ole kovin kaukana totuudesta, jos kuka on erilaisiin kultteihin joutunut perehtymään,niin huomaa, että yhtäläisyyksiä on enemmän kuin tarpeeksi.

  2. Mitä tarkoittaa että ”en ole aivan vakuuttunut siitä, että Greta itse olisi aivan sitä, mitä annetaan ymmärtää. ”?

    Puhe oli pateettinen. Ilmastonmuutoskin on kyllä vakava asia. Mutta miten nuoret jaksavat, jos alkavat noin pateettisiksi? Valitettavasti media vyöryttää varsinkin valistuneiden nuorien eteen sitä maailmanlopun tunnelmaa. Erityisesti tyttöjen on todettu siitä kärsivän. Lutherin kehotus istuttaa omenapuu, jonka Juice toisti silloin kun pelkäsimme ydinsodan tuhoavan meidät, olisi ehkä aiheellinen nykyisinkin. Synkkyyteen vaipuminen olisi tuhoisaa, kukaan ei osaa ennustaa tulevaisuutta varmasti, vaikka tiedemiehet malleja luovatkin.

    Greta on varmasti kyllä oikeassakin siinä, että maailman johtajat puhuvat paljon ja kehuvat omaa maataan, mutta viime kädessä eivät tee tarpeeksi päästöjen hillitsemiseksi. Kiinan johtokin kehui maataan edelläkävijäksi, vaikka päästöt olivat kääntyneet nousuun.

    1. ”Mitä tarkoittaa että ”en ole aivan vakuuttunut siitä, että Greta itse olisi aivan sitä, mitä annetaan ymmärtää. ”?”

      Ihan sitä, että en ole aivan vakuuttunut siitä, että Gretan sanomiset olisivat puhtaasti Gretan sanomisia, ilman, että hänen dramaturgiaan vihkiytyneillä vanhemmilla olisi vaikutusta asiaan.

      Olen pahoillani synnynnäisesti ja sekä koulutuksen, että kokemuksen mukana tuoman skeptisyyden vaikutuksesta ajatteluuni, mutta se nyt vaan on fakta, että kukaan ei näe hiilidioksia savupiipoissa, ei edes parhain kulttijohtaja, eikä hänen ohjaajansa.

  3. Jotain kyllä pitäisi tehdä. mutta ..

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006248498.html

    Greta Thunberg YK:n ilmastohuippu¬kokouksessa: ”Muutos on tulossa, halusitte tai ette”

    Kommentti:
    Ilmastomuutos tulee varmasti – sitäkö Greta tarkoittaa.

    Ilmastomuutoksen tiimoilta on ollut monta hypetystilaisuutta ja tulee jatkossakin olemaan, muta ihmiset jatkat tavoillaan. Ihmiset jatkavat kaukomatkailua, ostavat krääsää halpatyövoimamaista ja kymmenien megawattien tehoiset rahtilaivat , 50 tuhatta maailmassa, jatkavat seilailuaan valtamerillä j.n.e.

    Ote 1
    ”Te petätte meidät”, Thunberg sanoi tunteikkaassa puheenvuorossaan.
    ”Mutta nuoret alkavat ymmärtää teidän petoksenne. Jos päätätte pettää meidät, emme koskaan anna sitä teille anteeksi.”

    Kommentti: Paksunahkaiset poliitikot tuskin välittävät vaikka eivät saa anteeksi.
    *
    Ote 2
    Thunbergin mukaan nykymenon on loputtava.

    ”Emme päästä teitä pälkähästä. Vedämme rajan tähän. Muutos on tulossa, halusitte tai ette”, hän sanoi ja sai kokoukselta äänekkäät suosionosoitukset.

    Kommentti: Tuskinpa esimerk. Kiinan, Intian ja Pakistanin päättäjät pelästyvät Gretan uhmakkaista sanoista.

    ****
    Kas kun Greta Thunberg ei ota esille puheissaan ihmiskunnan järjetöntä kasvua.

    1. Valitettavasti on juurikin niin, ettei johonkin Kiinan johtoon vaikuta Greta Thunberg tipan vertaa. Eikä Kiinan lapsilla ole varmasti lupaa olla ”ilmastolakossa”. Jos Ruotsi ja Suomi voisivat kahdestaan hoitaa homman niin sitten Gretankin puheilla olisi jotain merkitystä. Vähän sama asia kuin aikoinaan rauhan liikkeen kanssa. Se voi toimia vain demokratioissa, kommunistimaissa ei omien aseiden rajoittamista voinut vaatia.

  4. Katselin uutisesta tämän lapsen purkautumista, itkuraivopotkuja. Ei jatkoon.

  5. Hieman googlailin ja sain sellaisen vaikutelman, että Greta aiheutti vanhemmilleen suuren ahdistuksen lopettamalla syömisen kahdeksanvuotiaana. Sittemmin hän näki koulussa elokuvan ilmastonmuutoksesta ja järkyttyi. Ilmastonmuutoksen vastustamisesta tuli hänen elämäntehtävänsä ja äiti lähti siihen mukaan ehkä siksi, että mission avulla Greta löysi uuden suunnan elämälleen. Gretalla todettiin Asperger -oireyhtymä ja sille on tyypillistä omistautuminen jollekin asialle epätavallisen paljon. Äiti on kirjoittanut kisrjan aiheesta ja kirjan esittelystä saa sen kuvan, että Gretan missiossa on kysymys myös perheen onnesta. Tukemalla Gretaa perhe pääsee eteenpäin pelkona se kriisi, minkä Gretan syömättömyys aiheutti.

  6. Greta ei ole sairas, vaan lievästi kehitysvammainen ”asperger” -syndooma, joka tekee hänen käyttäytymisensä toisaalta ymmärrettäväksi. Mutta, kun ja jos kyseessä on lapsen hyväksikäyttö tällaisessa maailmanlaajuista huomiota herättäneessä tapauksessa, se on täysin tuomittavaa.

  7. Hyvän asian puolesta mutta millä keinoin että taustatekijät/-tukijat ?
    Nuoruuskin voi olla vaikeaa aikaa valveutuneille.

    Aikoinaan oli kylmä sota tai sodat ymv.
    Niin kauan kun on elämää, on toivoa, joten ei pueta itseämme vielä hautajaispukuun.

  8. Yle= New Yorkin kokouksessa pääsevät ääneen vain sellaiset maat, joilla on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi puheensa jälkeen suomalaistoimittajille, että Suomen anti kokoukselle oli kansainvälisesti tiukka tavoite hiilineutraaliudesta vuonna 2035. Lisäksi Suomi on päättänyt kieltää hiilenkäytön vuonna 2029. Lisäksi Niinistö nosti esille myös valtiovarainministerien ilmastokoalition, jota Suomi johtaa yhdessä Chilen kanssa. Hänen mukaansa Suomessa ei ole hoksattu tämän merkitystä: ”Olemme vähän torkahtaneet tässä”

  9. Yle=Ruotsalaisen Greta Thunbergin johdolla nuoret ovat marssittaneet ilmastonmuutoshuolen ja toimimisen kiireellisyyden vaatimuksen maailmanjohtajien päättäviin pöytiin.

    Tasavallan presidentti Sauli Niinistökin kiitteli nuorten esiinmarssia ja sanoi sen herättäneen varmasti viimeisetkin nukkujat. Thunbergin tunteikas puheenvuoro jää YK-historiaan.

  10. ”Sairasta lasta käytetään häikäilemättä hyväksi”

    Kenen hyväksi?

  11. Myöhään yöllä Trump yllättäen jakoi omilla Twitter-sivuillaan linkin Thunbergin YK:ssa pitämään puheeseen. Twiitissä Trump naljaili sarkastisesti teinitytön ilmastohuolesta:

    – Siinäpä oikein iloisen näköinen nuori tyttö, joka katsoo kohti loistavaa ja mahtavaa tulevaisuutta. Onpas kivaa katsella!
    Trump ei ilkkunut yksin Thunbergia. Poliittinen kommentaattori Michael Knowles luonnehti FoxNewsillä Thunbergia ”henkisesti sairaaksi ruotsalaislapseksi, jota hänen vanhempansa ja kansainvälinen vasemmisto käyttävät hyväkseen”. Uutiskanava pyysi myöhemmin anteeksi Knowlesin lausuntoa, kertoo Politico.

  12. Asperger ei ole sairaus eikä varsinainen kehitysvamma. Sen oireet voivat olla monenlaisia. Tyypillisesti kuitenkin tietynlainen ehdottomuus kuuluu siihen. Joistain aspergerin huomaa selvästi, toisista ei. Ennen sellaista ei diagnosoitu. Voisi olettaa, että tutkijoissa on aspergereita. Asperger ihminen voi olla hyvin lahjakas mutta sosiaalisia suhteita ymmärtämätön. Ihmissuhteissa voi olla vaikeuksia mutta ei se tarkoita etteivätkö ne olisi tärkeitä.

    Tuossa Gretan tapauksessa vaan alkoi kiinnittää huomiota se, että tuo ilmastonmuutos kampanja näyttää olevan jonkinlaista perheterapiaa sen pohjalta mitä luin hänen äitinsä kirjoittamasta kirjasta.

  13. Kun nyt olen kuunnellut nauhoituksia Grete Thunbegin puheesta, niin kovin paatoksellista ja julistavaa kuultavaa tuo on ollut. Etten sanoisi malliesimerkki propagandistisesta puheesta.

    Toivoisin myös, että Thunberg ottaisi enemmän ratkaisuhakuisemman sävyn tekemisiinsä ja julistamiseensa. Pelkkällä aiempien sukupolvien syyttämisellä ja syyllistämisellä ei välttämätä parhaiten edistetä sinänsä hyviä tavoitteita.

    1. Entäs jos toiseksiparhaiten.
      No en ole Thunberg fani mutta ilmastonmuutos mietityttää kyllä.

  14. Tuota Norpan kommenttia kun luin; tuli sitten äkkiä mieleen, jonkinlaisia aspergeroireita tai assosioita esiintynee näilläkin sivustoilla mielestäni joillain henkilöillä.
    Tietynlainen tinkimättömyys, miltei betoniin valettu ajatuskuvio esim suhtautmisessa itä-naapuriimme.
    Tämmöisiä mietteitä tuo Norpan kommentti herätti.

  15. Tässäpä ajatus.

    Jos Greta Thunberg olisi 50-vuotias ja puhuisi noin, suhtautuisimmeko häneen näin nuivasti? Jukolauta, kyllä minulla oli mielipiteitä ja perusteita 16-vuotiaana, otin rajustikin kantaa etenkin työalani asioihin tietotekniikassa, enkä ihan vähän julistanut politiikastakaan. Eikä niitä puheita minulle kukaan kirjoittanut.

    Nuorilla on asiaa, aina ollut, aina tulee olemaan. Kuulkaamme asia, älkäkäämme keskittykö haukkumaan ikää.

  16. Tässä ei ole kyse iästä, vaan siitä, että tytön tietämys asiasta on varsin suppeaa ja saarnaaminen puolestaan on selkeästi jonkun agitaattorin kirjoittamaa.
    Jostain syystä tuolle tytölle kelpaa myös loistavasti noiden haukuttujen vanhempien sukupolvien aikaansaama elintaso – kilpapurjeveneineen ja hotelliasumisineen…
    On totta, että nuorilla on varsin jtýrkkiä mielipiteitä – yleensä varsin olemattoman tiedon perusteella.

  17. Tässä ’hieman’ vanhemman ihmisen mielipide. Häntäkin on varmasti paljon kuunneltu, mutta onko puhe saanut aikaan muutoksen maailmassa?

    ***
    https://www.youtube.com/watch?v=fnyljp3X4jU

    The Only Solution to Climate Change | Suhel Seth with Sadhguru | World Population Day 2018

    Sadhguru
    3,44 milj. tilaajaa

    Climate change is a much-talked about topic nowadays, with many solutions being put forth and argued over. Sadhguru looks at how controlling human population is the only solution to eliminate the crisis we have created on the planet.

    1. Valitettavasti Sadhguru on liiankin oikeassa.
      Tuo väestön holtiton lisääntyminen alueilla, missä nykyisinkin alueen kestokyky ei riitä siellä olevalle väelle, aiheuttaa vääjäämättä katastrofeja ja vaellusta ympäristöön.
      Maapallon kestokyky ei riitä kasvavalle väestölle, joten sille on tehtävä jotakin ja pikaisesti.
      Ratkaisu ei ole se, että siirretään sieltä väestöä Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan, vaan se kasvu pitää pysäyttää.

  18. Amerikkalainen poliitikko, varapresidentti Al Gore on esitelmöinyt parikymmentä vuotta ilmastomuutoksesta. Voidaanko hänen puheensa sanoa vaikuttaneen maailman kehitykseen?

    ****
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Al_Gore

    Albert Arnold ”Al” Gore Jr. (s. 31. maaliskuuta 1948 Washington, D.C.) on yhdysvaltalainen poliitikko, joka oli Yhdysvaltain varapresidenttinä vuosina 1993–2001 ja demokraattisen puolueen presidenttiehdokas vuoden 2000.
    ,
    Gore jätti politiikan vuoden 2000 vaalien jälkeen. Hän työskentelee nykyään konsulttina eri suuryrityksille. Hän on myös kiertänyt ympäri maailmaa puhumassa ilmaston lämpenemisestä ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä. Suomessa hän kävi syyskuussa 2006.

    ***
    Tässä yksi vastaveto:

    https://skepticalscience.com/arg_al_gore.htm

    Al Gore on väärässä

    ”Korkeimman oikeuden tuomari kritisoi Epämiellyttävää totuutta, korostaen ”yhdeksää tieteellistä virhettä”. Esimerkiksi Gore väitti kahden käyrän, CO2:n ja lämpötilan sopivan toisiinsa täsmalleen. Tuomari sanoi: ”Nämä kaksi käyrää eivät ole Herra Goren väittämän mukaisia”. Gore sanoi, että lumen katoaminen Kilimanjarolta johtui ihmisestä. Tuomari sanoi, ettei sitä voida osoittaa.” (The Guardian)

  19. Vihreän valheen karvoineen nahkoineen nielleille örkeille ja heidän taustavoimilleen mikään ei ole pyhää. Ei edes asperger-oireyhtymästä kärsivän lapsen hyväksikäyttäminen.
    Jos joku/jotkut ovat pilanneet lasten ja nuorten tulevaisuusnäkymät, niin nimenomaan viherörkit tuuttaamalla jatkuvasti ilmoille todistamattomia väitteitä ilmaston liiallisesta lämpenemisestä, katoavista hyönteislajeista, etc.

    Jk. Joko imastoahdistukseen on kehitetty lääke? Vai tarjotaanko siihen perinteisiä ”onnenpillereitä”, suomeksi masennuslääkkeitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *