Kuntapäättäjien sokea usko satuihin toimii Tampereellakin

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006320393.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=0&utm_source=tf-other&share=5ed5f4acae6e817defc9ac83c6a8ff8b

”Selvitys: Vantaan ratikka kasvattaisi kuntaverotuloja, kun kaupunkiin muuttaisi varakkaampaa väkeä

Selvityksessä todetaan, että uusien asuinalueiden tulotaso ja verotulokertymä ovat korkeampia kuin vastaavalla sijainnilla olevilla muutoin samantyyppisillä alueilla. Tällä lähtöoletuksella asuin- ja toimitilarakentaminen tuottaa kaupungille 40 vuoden tarkastelujaksolla yhteensä noin 45 miljoonan euron tuoton.

Kuntaverokertymän uskotaan siis kasvavan, kun ratikan vuoksi alueelle muuttaa varakkaampaa väkeä.”

Vantaa päättäjät siis uskovat, että varakkaammat muuttaisivat ratikan varteen innolla?

Muualla ne varakkaammat kuitenkin näyttävät haluavan mukavaa omakotiasumista kerrostalojen siaan.

Tampereella kuvitellaan, että kaupunkiin muuttaa muualta varakkaampaa väkeä, kun rakennetaan keskustaan kalliita tornitaloja.

Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että ne varakkaammat muuttavat mieluummin naapurikuntiin, missä saa hienoja tontteja ja väljää omakotirakentamista kohtuuhinnalla.

Tampereelle puolestaan muuttaa koko ajan eniten kaikenlaisia tukia saavia nettokustannusasukkaita.

2 Replies to “Kuntapäättäjien sokea usko satuihin toimii Tampereellakin”

  1. Vantaan osalta tuo ei varmasti pidä paikkaansa. Siellä kulkevat lähijunat tiheästi joka suuntaan. Eikä Vantaa ole mitenkään varakkaiden suosima muuttopaikka-kaukana siitä.

  2. N. 1 miljoonaa euroa per vuosi – hmm ..

    ”Tällä lähtöoletuksella asuin- ja toimitilarakentaminen tuottaa kaupungille 40 vuoden tarkastelujaksolla yhteensä noin 45 miljoonan euron tuoton.”

Kommentoi