Valtakunnansyyttäjän holtiton ja vastuuton puuhastelu pitää lopettaa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006320253.html

”Vanhoista tv-sarjoista lisää tutkinta­pyyntöjä – poliisi tekee arvion jatko­toimista tällä viikolla”

Perustuslaissa käytetyllä termillä ”tekohetki” on laissa ja juridiikassa yksinkertainen, vakiintunut ja selkeä tulkinta, millä tarkoitetaan juuri sitä aikaa, milloin teko ajallisesti todellisuudessa tehtiin.

Nyt valtakunnansyyttäjä on ideologisista tai henkilökohtaisista syistään lähtenyt tulkitsemaan termiä sanaristikkoslangin käyttämällä synonyymitermillä ”tapahtuma-aika” ja laajentaa sen todellisesta tekohetkestä alkaen eteenpäin ikuisuuteen asti.

Tälle perustuslain määritelmän holtittomalle ja vastuuttomalle laajennukselle ei ole mitään oikeudellisia perusteita eikä valtakunnansyyttäjän valtuuksiin kuulu lakien tulkinnan uudelleenkirjoittaminen.

Tämä vastuuttomuus on avannut pandoran lippaan, mitä kaikkea ideologisen kuplansa rajojen ulkopuolella olevaa täysin suvaitsemattomat ”suvaitsevaiset” nyt käyttävät tekosyynään ryhtyä toimiin muita vastaan.

Ongelmaa lisää merkittävästi se, että valtakunnansyyttäjän toiminta on selkeästi putkinäköistä vain tiettyjä ryhmiä koskevaa ja putkinäön ulkopuolella olevat normaalin suhteellisuudentajun mukaan täysin samanveroiset asiat saavat olla täysin rauhassa.

Valitettavasti tässä valtakunnansyyttäjä on vielä määrännyt poliisin tutkimaan uudelleen kantelut, joista poliisi jo kerran teki päätöksen olla syyttämättä.

Tämä on uskomatonta.

Ilmeisesti, jos poliisi jälleen katsoo, ettei asiassa ole perustetta syyttää, valtakunnansyyttäjä määrää uuden tutkimuksen tai päättää itse syyttää.

Tällainen ideologinen toiminta valtakunnansyyttäjältä on täysin rikollista ja se on lopetettava välittömästi.

Nyt ei ole kyse siitä, mitä tai ketä on kohteena, vaan se, että valtakunnansyyttäjä on lähtenyt omavaltaisesti muuttamaan perustuslain vakiintunutta tulkintaa.

6 Replies to “Valtakunnansyyttäjän holtiton ja vastuuton puuhastelu pitää lopettaa”

 1. Ei taida syyttäjällä olevan tärkeämpää homma kuin askarrella lillukanvarsien kanssa ja vastoin kansan omaa moraalikäsitystä ja huumorikäsitystä lähihistoriassa.

  1. Toisaalta on se niinkin, että kansalaisfoorumeilla ilmenee aika usein halua rajoittaa keskustelua ja varsinkin keskustelujen aihealuiteita, joten valtakunnansyyttäjän kannalla liene myös kannatusta.

   1. Tämä tarkoittanee sitä, että eri mieltä suvaitsemattomat ”suvaitsevaiset” haluavat sensuroida sananvapautta perustuslain vastaisesti.

 2. Nyt pitää tutkia kaikki alkaen Kalevalasta, siitä on voinut jäädä joku trauma jollekin…

 3. Kalevala on jo ollut esillä. #Meetoo -kampanjan ollessa kuumimmillaan Ateneumia vaadittiin poistamaan Akseli Gallen-Kallelan maalama Aino -taru triptyykki sieinältänsä.

  Ateneumin museojohtajan Susanna Pettersonin lausuma aiheesta sopii tähänkin aiheeseen aika hyvin.

  ”Tämän hetken olennaisin kysymys onkin suhteellisuudentajun ja historiatietoisuuden säilyttäminen. #Metoo-kampanja esittää oikeita kysymyksiä, mutta niitä ei voi soveltaa takautuvasti teoksiin, jotka ovat oman aikansa ja syntyhetkensä ilmentymiä. Kun katsomme ja tulkitsemme näkemäämme, on tärkeää muistaa, että olemme ainoastaan yksi sukupolvien ketju taidetta tarkastelevien silmäparien joukossa.”

  https://ateneum.fi/susanna-pettersson-aino-taru-pysyy-seinalla/

Kommentoi