9 Replies to “Kyllä Suomi ottaa vastaan ja elättää”

 1. Kyllähän ne on rikkaus, Orpo (kok) : maahanmuutto on mahdollisuus.

  Otetaan näitä reilusti, 100 000 kerralla, onhan meillä hylättyjä kyliä ja siellä peltoja joista nämä raavaat miehet kyllä elannon saa…

 2. Kaappaus on tehty 2001.
  Rikolliset piileskelivät toisessa maassa 17 vuotta.
  Rikos ei ilmeisesti ole vanhentunut siinä maassa, missä se tehtiin.
  Suomi ei saa olla rikollisten turvapaikka.
  Vasemmistolaisuus ei sinänsä ole rikos.
  Väkivalta vasemmistolaisuuden, kuten minkä tahansa ismin/uskonnon nimissä on.

 3. Kun on kyse Etelä-Amerikan maasta, on syytä suhtautua kriittisesti esitettyihin rikosepäilyihin. Politiikalla on näissä maissa suuri merkitys myös rikoksista syytettäessä.

  Miehet otettiin Suomeen kiintiöpakolaisina. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on ollut mukana järjestelyissä. En usko, että tätä kautta kovin kevein perustein saa pakolaisstatuksen.

  Maahanmuuttoviraston ja hallituksen ao ministereiden vaitonaisuus toki aina herättää epäluuloja. Avoimuus olisi aina se parempi vaihtoehto.

  1. Se, että on pääayt kiintiöpakolaiseksi, ei todista yhtään mitään
   Siinä ei tutkita taustaa ja tekosia, vaan kuunnellaan omia selityksiä.
   Tuo vasurijoukko teki kuitenkin rikoksia noiden miesten ollessa johdossa, jotem jo siitä syystä heidät pitäisi viedä oikeuteen.

 4. Ohjelmasta sai kuvan ISIS- vaimojen vastuun välttelystä ja miten ISIS oli manipuloinut kalifaatissa kasvaneet lapset.
  .
  Monet ISIS- vaimoista toivoivat pääsevänsä takaisin kotimaahansa. Eräs englantilaislähtöinen mustaan ’pukupussiin’ pukeutunut ISIS- vaimo ilmoitti haluavansa päästä takaisin kotimaahansa jatkamaan ’normaalia ’ elämää. Millainen naisen tarkoittama ’normaali’ elämä voisi olla? Arvatenkin hän näki elämänsä jatkuvan Englannissa ’vääräuskoisten ’ ylläpidolla – ’pukupussiin’ pukeutuneella, ammattitaidottomalla, naisella olisi vaikea löytää sopivaa työpaikkaa.

  ***
  https://areena.yle.fi/1-50293728

  45 min, 14.10.2019

  Stacey Dooley: Syyrian ISIS-vaimot

  Brittitoimittaja Stacey Dooley matkustaa Syyriaan tutustumaan muun muassa al-Holin pakolaisleirillä asuviin ISIS-vaimoihin ja heidän lapsiinsa. Leirillä asuu myös suomalaisia ISIS-vaimoja ja lapsia, mutta heitä Stacey ei vuonna 2019 valmistuneessa dokumentissa tapaa. Dooley haastattelee monia vaimoja ja yrittää saada selville mikä on heidän roolinsa ISISin toiminnassa. Ovatko ISIS-vaimot syyllisiä ääri-islamilaisen ISIS-järjestön harjoittamaan terroriin vai eivät? Totuutta voi olla mahdoton selvittää. Olot leirillä ovat karut ja kaiken keskellä elää paljon lapsia turvattomissa olosuhteissa, missä he ovat alttiita esimerkiksi aivopesulle, hyväksikäytölle ja sairauksille.
  * – * – *
  ISIS- vaimot eivät tiedä eivätkä myönnä mitään.

Kommentoi