On se kumma, ettei sarjarikollisille saada mitään kuria

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006103585.html

”Akaasta löytyi teinikuski, joka ei lakia kunnioita – kiinni luvatta ratista vähintään kerran kuussa”

On se kumma, ettei tällaista pelleä laiteta kaltereiden taakse vähintään vuodeksi ja sen jälkeen radiopanta jalkaan.

Sarjarikolliset näyttävät olevan oikeuslaitoksen ja lakien säätäjien erityisessä suojelussa.

5 Replies to “On se kumma, ettei sarjarikollisille saada mitään kuria”

 1. Virossa jo reilusta ylinopeudesta voi tulla sakkojen lisukkeena viikko arestia. Sama juttu toistuvasta rattijuoppoudesta (enemmän kuin nolla promillea).

  Auto tuomitaan Virossa menetetyksi hyvin helposti.

  Suomessa sen sijaan sama tyyppi voi samalla autolla jäädä rattijuoppoudesta kiinni monta kertaa saman vuorokauden aikana. Suomessa ollaan aivan liian lepsuja.

  1. Virossa ministeri sai lähteä virastaan kun oli jäljellä veressä 0,1 promillea. Mitään muuta ei ollut todistettu häntä vastaan.

   Virossa vakinaisessa palveluksessa ollut upseeri sai automaattisesti kenkää kun jäi kiinni rattijuopumuksesta ensimmäisen kerran.

   1. Sanottakoon nyt ihan asiapohjaisesti; Eestissä promilleraja on 0,2, sen yli, enintään 0,4; sakot ja poliisi palauttaa auton avaimet 2-4 tunnin kuluttua.
    0,5, ja siitä ylöspäin on oikeuskäsittely ja ajokielto välittömästi.

 2. Kun törttöilee törkeesti autolla tai muulla moottorikulkuneuvolla (törkeä rattijuopumus, tappaa autollaan sivullisen, jatkuvat kortitta-ajo, ajoneuvon luvaton haltuunotto yms) pitää henkilö raudoittaa ja sulkea välittömästi telkien taakse, passi pois ja jos on reservin sotilasarvo se pitää viedä myös pois, auto valtiolle ja korvaukset maksuun uhreille ja sakkomaksut valtiolle.

  Loppuu se pyöriminen!!!

 3. Suomen tuomioistuin (lainsäädäntä) on muutoinkin hyvin lepsua
  .
  Suomi on varmaan yksi harvoista maista, jossa ihminen voi tappaa jopa kolme ihmistä elinaikanaan.

  Tässä yksi monista tapauksista, joissa murhaajalle tarjotaan mahdollisuus vielä kolmannen ihmisen surmaamiseen.

  https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/itsenaisyydenkadun-taposta-epailty-tiesi-mita-teki-on-erittain-vaarallinen-ymparistolleen-201041448

  Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut Janne Olavi Mattilan (s. 1984) taposta 10 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

  Päätöksen mukaan Mattila surmasi 31-vuotiaan huittislaisen miehen viime syyskuussa Itsenäisyydenkadun varrella Porissa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa lyömällä uhriaan yhdeksän kertaa puukolla.

  Mattila tuomittiin nyt jo toisen kerran henkirikoksesta. Ensimmäinen tuomio taposta, 9 vuotta vankeutta, hänelle määrättiin Oulussa syksyllä 2009 tehdystä henkirikoksesta. Uhri oli hänen silloinen tyttöystävänsä ja tekovälineenä oli silloinkin puukko.

  Mattila kärsi ensikertalaisena vuonna 2010 saamastaan tuomiosta puolet. Vapaaksi päästyään hän muutti Poriin.

Kommentoi