Sähköpotkulaudat ovat lähes ympäristörikos

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006307104.html

”Tutkimus kyseenalaistaa sähköpotkulautojen ympäristö­ystävällisyyden, eikä syy ole lataaminen

Tutkimuksen mukaan sähköpotkulaudat tuottavat jopa enemmän kasvihuonepäästöjä henkilöajokilometriä kohden kuin ne kulkumuodot, joita niillä yritetään korvata.

Sähköpotkulautailun ympäristöhaitat koostuvat suurimmaksi osaksi potkulautojen keräämiseen ja uudelleen sijoittamiseen liittyvistä päästöistä sekä sähköpotkulautojen materiaalien ja komponenttien tuottamisesta aiheutuvista päästöistä.

Myös Helsingin seudun liikenteen (HSL) pilottitutkimuksessa 66 prosenttia kertoi korvanneensa laudoilla juuri kävelyä ja pyöräilyä. Lisäksi HSL:n pilottikäyttäjistä melkein puolet kertoi käyttäneensä sähköpotkulautoja huvikseen.”

Sähköpotkulautojen keräily ja uudelleenjakelu tapahtuu autoilla eli aiheuttaa merkittävästi päästöjä.

Niitä ei käytetä autoilun korvaamiseen, vaan kävelyn ja pyöräilyn sijaan ja huvikseen eli seurauksena päästöt vain kasvavat.

Lisäksi holtittomasti jätettyjen laitteiden aiheuttamat häiriöt ja haitat ovat melkoiset.

Laudat pitäisi saada jättää vain merkityille paikoille ja muualle jätetystä automaattisesti satasen lasku.

16 Replies to “Sähköpotkulaudat ovat lähes ympäristörikos”

 1. Onko asiassa jotain erikoista. Kun on niiku vapaa markkinatalous ja saapi yrittää. Itse pitäisin parempana ja käyttäisin itsekin pyörillä varustettuja potkulautoja niiku potkukelkat. Toimii jalkavoimalla. Ei saastuta. Äkkiä sellaisia käyttöön. Vaikka kaupungin toimesta.

 2. Eipä ole ennen juhak elämöinyt ympäristörikoksista. Pikemminkin päinvastoin. Ei taida miellyttää noi laudat ihan muista syistä.

  1. Ei sitten Eeemelillä ole kuin putkinäkö.
   Ympäristöasioita ovat mm. järjettömät tuulimyllyt massiivisine kokonaispäästöineen, ilmastohihhulien holtiton lentäminen ympäriinsä, muovikassit vs. 70-kertaisesti päästöjä aiheuttavat paperikassit, ei-päästöttömät sähköautot, typerä dieselautojen mollaaminen ja sähköautohypetys, suurkaupunkien muutaman kilometrin työmatkat autolla, Suomen metsien ja metsätalouden jahtaaminen reservaatiksi, kun keski- ja etelä-Euroopan maat ovat omansa hakanneet, Aasiasta ja Brasiliasta ”ekologisesti” eli massiivisesti saastuttavilla laivoilla tuotua soijaa syövät ja Chileläistä punkkua juovat viherhihhulit, suomalaisen naudankasvatuksen mollaaminen muualla maailmassa olevan täysin erilaisen lihantuotannon perusteella, ilmastomessiaan seilailu veneellä USA:han aiheuttaen kymmenkertaiset päästöt yhden säästetyn lennoon sijaan jne. jne.

  2. Vielä sitä näin eilen parikin Bolt:n säköpotkulautaa, Liivalaialla; olivat muuten ensimmäiset näkemäni sähköpotkulaudat elämässäni, kätevän näköinen kulkine näytti olleen. Tallinnastahan piti jo aiemmin ko härpäkkeet siirtää talvilepoon.

 3. Eivät laudat miellytä minuakaan. Lautailijat muodostavat turvallisuusriskin jalkakäytävillä kulkijoille.

  Melkoisella osalle lautailijoista näyttää olevan punainen väri tuntematon.

 4. Hehee ei oo juhak elämöinyt ilmastonmuutoksesta muutoksesta -ihan päinvastoin. Sitä ei kuulemma ole. Jos noudattaa noita juhak höpöohjeita ei saisi missään edes liikkua. Pysy sääkin pirtissäsi.

  1. Pastanjauhantaa Eemeli.
   Suosittelen, että kaivat esiin yhdenkin kommenttini, missä väitän, ettei ilmastonmuutosta ole. Muussa tapauksessa kommenttisi kuvaa sinua itseäsi pastanjauhajana.
   Olen väittänyt, ettei ihmisen aikaansaamaa ilmastonmuutosta ole ja sen ovat julkisesti myöntäneet myös alarmistit.
   Edelleen en tietääkseni ole antanut mitään ohjeita liikkumisesta, joten kaivahan sekin esimerkki esiin.
   Mulkkuilu ei kuulu blogin sääntöjen mukaiseen käyttäytymiseen, joten suosittelen sinua pysymään asiassa menemättä henkilökohtaisuuksiin.

 5. Jos noudattaa noita juhak höpöohjeita ei saisi missään edes liikkua.

  ????? …

  Mikä ohje .. tämäkö , vai ..

  ”Myös Helsingin seudun liikenteen (HSL) pilottitutkimuksessa 66 prosenttia kertoi korvanneensa laudoilla juuri kävelyä ja pyöräilyä. Lisäksi HSL:n pilottikäyttäjistä melkein puolet kertoi käyttäneensä sähköpotkulautoja huvikseen.”

 6. Kun juhak messuaa kuinka kuskataan tavaraa tai reissataan ympäri maailmaa ja moitteet on kovat niin sehän on ohje, että pysy kotonasi.

 7. Eihän siitä mihinkään pääse, että sähköpotkulaudat ovat pelkkiä haitallisia turhakkeita.

  Tampereellakin niitä aikanaan hehkutettiin syystä, että ne vähentävät yksityisautoilua ja liikenteen päästöjä.

  Jokainen selväpäinen ymmärsi jo tuolloin, mikä on homman nimi. Turhake mikä turhake.

 8. Tämä ei ole mikään ongelma jos emme halua sen olevan ongelma. Tätä varten on verotus.

  Ei muuta kun sähköpotkulautojen vuokraus haittaveroille. Sillä siitä päästään.

 9. Kyllä se on kaikkein paras kaupungin puolesta pyörillä varustettu potkukelkka. 4 pyörällä. Ja siinä istuin kuten potkukelkoissa. Voi laittaa ostokset tai vaikka kuskata kaveria. Äkkiä toimeksi!

 10. https://www.aamulehti.fi/a/fd5516d9-6f78-4b4b-bb5b-538c93cd0ece
  14.11.2019

  Katkenneita hampaita, päävammoja: sähköpotkulautojen ryntäys Tampereelle on näkynyt ensiavussa – Acutan ylilääkäri ihmettelee, miksi laudat pidetään käytössä läpi talven

  Tampereen yliopistollisen sairaalan ensiavussa suunnitellaan, että ensi vuonna aloitettaan sähköpotkulautanonnettomuuksien tilastointi.

  Suurin osa sähköpotkulautaonnettomuuksista tapahtuu, kun ajaja on päihtynyt.

Kommentoi