Uusi osoitus somepotaskan aikaansaannoksista

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/38a32c8f-db6b-4ffa-ad01-6dc925be11fe

”Viron uudet ministerit astuivat virkaan kyseenalaisia käsimerkkejä heilutellen – presidentti otti kantaa dramaattisella ulosmarssilla”

”Ekre-puolueen tuore valtiovarainministeri Martin Helme ja sisäministeri Mart Helme heiluttelivat nimittäin virkavalojensa vannomisen yhteydessä OK-käsimerkkiä, joka yhdistetään internetkulttuurissa valkoisen ylivallan kannattamiseen.”

Tämä koko potaska on muutaman jenkkibloggarin aikaansaannosta, kun nämä alkoivat laajasti kirjoitella tämän merkin tarkoittavan valkoisen ylivallan kannattamista – ilman mitään asiallisia perusteita.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Okei

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/white-power-hand-symbol-cassandra-fairbanks-mike-cernovich-alt-right-white-house-a7709446.html

Tämän viimeisen jutun mukaan kahdella kädellä tehty WP-merkki on Anti-Defamation League -organisaation mukaan white power, mutta yhdellä kädellä tehty OK, mikä on samanlainen kuin WP:n P, ei sitä ole.

Valitettavasti ideologiset pellet eivät lue juttuja kunnolla ja oikaisevat ideologisessa sokeudessaan tosiasioista.

Viron presidentti kuulunee samaan tekopyhään ideologiseen pellelaumaan käyttäytymisensä perusteella.

29 vastausta artikkeliin “Uusi osoitus somepotaskan aikaansaannoksista”

  1. Mietin myös, että ymmärrettiinköm nuo viittoilut oikein, mutta:

    Mitäs nuo käsimerkit sitten tarkoittivat? Onkohan sitä kysytty noilta herroilta? Käsimerkkien heiluttelu on aika omituista joka tapauksessa tuolla tasolla, ymmärtäisi paremmin, jos olisivat olleet ajelemassa Toyota Corollalla ympäri Tallinnaa. Kyllähän siitä joku poru nousi kun Suomessakin ministerit tekivät ns. fist pumpin, tulkittiin ylimielisyydeksi.

  2. Vähän samaa mieltä Juhak:n kanssa; presidentti tulee collegepaitaan pukeutuneena näinkin arvokkaaseen tilaisuuteen, ei kovin presidentillistä.

  3. Ei kannata käyttää tulkinannvaraisia käsimerkkejä. Vielä vähemmän noin korkeella tasolla.

  4. Orpo teki tultuaan valituksi kokoomuksen puheenjohtajaksi reilusti ”doitsland yyber alles” -käsimerkin, mutta en löytänyt tapausta enää netistä. Merkel oli varmaan huomauttanut, ettei kannata intoilla vielä tässä vaiheessa.

    1. Seppo Lehto teki eduskunnan lehterillä ”rooma yyber alles” -käsimerkin, joka takia kuvan ottanut Hirvisaari sai puolueesta kenkää Timo Suuren aloitteesta. Olisi kannattanut tehdä ”doitsland yyber alles”, niin olisi voinut saada freudenthal-mitalin.

      1. Ylläpidon tiedote: vähän rimaa hipoen tämä kommentti mutta koska aiemmat keskustelijat ottivat herran mukaan aiheeksi, on vähintään reilua että hän saa myös asiaan kommentoida.

        1. Aivan oma henkilökohtainen mielipiteeni; eilen luin erään avauksen ja tänään sitten ko kommentin. Kyllä minusta nyt ei enää voi puhua ”riman korkeudesta”.

  5. Virossa ei kasva banaaneja, mutta voisiko se siitä huolimatta olla banaanivaltio? En osaa tuohon vastata.

    1. Olen yleensä arvostanut etelä-naapuriamme (poliitikot) mutta nyt aiempien korruptioepäilysten, suhmurointien, jne. Siellä kyllä nyt politiikassa mennään todella alas, Suomenkin tasoa alemmas.

      Siitä ei tavallista kansaa saa syyllistää, kuin ei Venäjälläkään, poliitikot jopa ihmettelevät poliitikkojen huonoa arvostusta, näin Eestissäkin.

  6. EKREn puheenjohtaja Mart Helme huomautti, että länsimaisen oikeusjärjestyksen mukaisesti syytetty on syytön kunnes hänet on todistettu syylliseksi ja tuomio on lainvoimainen.

    Hän tarkoitti sitä miten yhden EKREn ministerin kimppuun hyökättiin lähisuhdeväkivallasta – ilman todisteita. Sen ministerin valan ajaksi presidentti marssi mielenosoituksellisesti ulos.

  7. EKRE puoluetta vastaan käydään Virossa likasanko kampanjoin. Samaa kokee PS puoluetta Suomessa, kaikki muut vs PS. Olemme kaukana demokratiasta.

    AViron presidentin tyylitön pukeutuminen ja ulosmarssi tuo mieleen Suomen Li Andressonin lookin ja tavan riehua….

  8. Halla-ahon vappupuheessaan oli/on politiikan totuuden siemeniä : Tykätään tai ei.
    Värilasit pois silmiltä kuin periaatteellisesta asenteesta.

    1. Virossa on korruptio, ääriliikkeet ja pimeällä rahalla maksaminen enemmän sääntö kuin poikkeus. Meillä on heistä liian mukava kuva.

      Silti EKRE puoluetta syrjitään siellä kuten kaikki muut puolueet syrjii PS puoluetta Suomessa. Koska voivat. Emme siis elä demokratiassa… Touhu alkaa vaikuttamaan kuin olisimme ryssälässä.

  9. Pitäisikö tämän jutun pohjalta itkeä vai nauraa??

    Todella erikoinen episodi?? Mut onks nää virolaiset ny ihan varmasti täyttäny 18?? Presidentin käytös kertoo että uhmaikä menossa??

    1. Presidentin käytös kertoo koko Viron tavasta toimia. Kun ei miellytä niin marssitaan ulos.. näinhän on käynyt Viron matkailunkin… suomalaiset ei heitä miellytä, ei sitten palvella, marssitaan ulos.

      Jos ei olisi Nato maa niin pitäisi pienempää profiilia ja ääntä itsestään…

    2. Viron presidentin käytös ei suinkaan ollut presidentin arvolle sopivaa. Ei pukeutuminen juhlalliseen tilaisuuteen, eikä ulosmarssi.

  10. Näin Virossa juuri nyt:

    ”EU-liput eivät liehu Viron parlamentissa. Sen sijaan siellä liehuvat Viron liput symboloiden maan itsemääräämisoikeutta. Näin päätti parlamentin puhemies viime viikolla.
    Viron parlamentin, Riigikogun, uusi puhemies Henn Põlluaas (konservatiivipuolue EKRE) määräsi EU-liput poistettavaksi parlamentin valkoisesta salista, kertoo Err.ee. Liberaalin Reformipuolueen parlamenttiedustaja Marko Mihkelson vastusti toimenpidettä.

    – Liput ovat ollut siellä vuosikausia kahden Viron lipun vieressä. Onko tämä EKRE:n demokratiaa? Kiva lahja valtion toiseksi tärkeimmältä henkilöltä viidettätoista jäsenyysvuottaan EU:ssa juhlivalle Virolle, Mihkelson vuodatti. Viro liittyi Euroopan unioniin ja NATO:n vuonna 2004.

    Puhemies Põlluaas kertoi lippujen poistamisen syyksi viime viikolla ollutta Riigikogun 100-vuotisjuhlaa.”

    1. Kuolemantuomitutkin voivat pyytää kätensä vapaiksi ja hupun pois silmiltä. Miksi pitäisi kätensä kahlita, mielestä puhumattakaan?
      Tupakointi- ja huumerajoitukset ymmärrän, muu on huuhaata.
      Seppo Lehto

  11. Mielestäni näiden sivustojen säännöksiä tulkitaan melko väljästi … eräiden kirjoittajien osalta, mm henkilökohtaiset nimittelyt, blogiavausten määrä, samanlaisten ”vastablogien” ehkä tarpeeton teko.
    Tasapuolipisteitä nyt en kovin paljon antaisi; asteikolla 5 -10 (entinen koulujen asteikko), olisi arvosanani 5-.
    Tottakait joku nyt hönkäisee; ei täällä ole pakko kirjoittaa, ei olekkaan, kuitenkin joidenkin harmiksi, mielipiteitäni joka tapauksessa sallittaneen tuoda julki.

  12. Kalle, muistanet sen, että edelleen näitä kirjoitelmia tarkistellaan täysin vapaaehtoisvoimin. Kaikenlisäksi rajan veto erilaisille mielipiteille on äärettömän vaikeata. Sen ainakin minä tiedän ja uskon ylläpidonkin tietävän, että täällä ei suosita ketään erikseen. Näitä avauksia ja kommentteja voisi lukea kenenkään nimeä tietämättä, niin tulos olisi aina sama.

    Yritetään siis ymmärtää asioita ja toimenpiteitä puolin ja toisin. Tehdyistä päätöksistä voi edelleenkin valittaa, osoitteet löytyvät sivuston säännöistä. Muutamat niitä käyttävätkin.

  13. Pitää myöntää,että tämäkin ketju olisi pitänyt lukea alusta alkaen ja mieluummin jo eilen.

  14. Kyllähän minä Pentti ymmärrän; kaksi henkilöä hoitelee rönsyilevää blogialustaa, … mutta, siis vain minun mielipiteeni, aina ne ratkaisut koskevat tiettyjä blogisteja silkkihansikkain ja toiset sitten käsitellään normaalein, sääntöjenmukaisin toimenpitein.
    Ei tämä minulle mikään kynnyskysymys ole mutta en mielipiteeni kanssa ihan yksinkään ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *