Viherpoliittiselle typeryydelle takaisku – hesaideologinen toimittaja vaikuttaa katkeralta

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006060029.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=baf58e5c18d313c3b2d7d72bba26681a

”Ympäristöministeriö tyrmäsi Helsingin: Palautti päätöksen Malmin lentokentän suojelusta takaisin valmisteluun
Uudenmaan ely-keskus on jättänyt rakennusperintölain huomiotta ja tarkastellut lentokenttää vain kaavoituksen näkökulmasta.”

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006060415.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=3&utm_source=tf-other&share=5374c8fdf17cdab88cc55614a9b82cb3

”Kommentti: Tekikö ministeri Kimmo Tiilikainen harvinaisen likaisen vaalitempun? Keskustan johtama ministeriö hyökkäsi Helsingin kasvun kimppuun vain viikko ennen vaaleja
Helsingillä oli suunnitelma tulevaisuudestaan. Nyt siitä on jäljellä vain torso ja perjantaina tuli taas uusi isku, kirjoittaa HS:n kaupunkitoimituksen uutistuottaja Lari Malmberg.”

Päätös palauttamisesta pperustui selkeästi lakiin eikä se siinä mielessä ole keskusta-poliittinen.

Hesan virheet ajavat Malmin tuhoamista idelogisista syistä piittaamatta sen historiallisesta merkityksestä ja erityisesti rakentamisen ympäristökustannuksista ja haittavaikutuksista.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tuhansia-kilometreja-betonipilareita-massiivisia-maansiirtoja-malmin-asuntojen-rakentamisesta-tulee-kallista-ja-tyolasta/?shared=1052350-3ce22aaf-500

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/918ee43c-827a-425c-9902-c51e8233f5de

”Metrin välein juntattavien, jopa 25 metriä pitkien paalujen valmistaminen vastaa kolmasosaa koko Suomen vuotuisesta sementtituotannosta. Tämä puolestaan merkitsee yli 350000 tonnin hiilidioksidipäästöjä.”

”Arvostelijoiden mukaan rakentamishanke on kuitenkin räikeässä ristiriidassa Helsingin kaupunginhallituksen hiljattain hyväksymän ilmastostrategian kanssa – se kun määrittelee kaupungin hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä.

Malmin kentän paaluttamisen ympäristövaikutuksia ei huomioida lainkaan kyseisessä ohjelmassa. Kaupunki on perustellut asiaa sillä, että sementti valmistetaan muualla kuin Helsingissä.”

Todella vastuullista virheiden ilmastopolitiikkaa.

6 vastausta artikkeliin “Viherpoliittiselle typeryydelle takaisku – hesaideologinen toimittaja vaikuttaa katkeralta”

  1. Helsingin vihreiden pahin ilmansaaste on Anni Sinnemäki, siihen ei auta koneet eikä paalut, vaan kynä äänestyslipukkeessa.

    Alueelta on löydetty runsaasti erittäin myrkyllistä sulfiittisavea, jonka päälle ei saa rakentaa ja puhdistamien on ylivoimaista.

    Kukaan sieltä ei tulisi asuntoa ostamaan, niin paha pohja sillä on ml. huonomaineinen Jakomäki vieressä.

    Longinoja kansainvälinen matkailunähtävyys taimenjokena. Koko alueen luontoarvot ovat korvaamattomat paitsi Anni Sinnemäelle ja Vapaavuorelle.
    Helsingissä on golfkenttiä rakentamistarkoitukseen esimerkiksi Vuosaari.

    Olen Malmin lentoaseman puolustajien aktiivijäsen.

    1. Golf on paska laji, pari eläkeläistä tarvitsee lentokentän kokoisen viheralueen lampineen ja punkkereineen jotta pääsevät hakkaamaan palloa mailoilla.

      Ehkä maailman turhin ”urheilu” laji. Lämpimissä maissa ei kaikilla ole mm puhdasta juomavettä tarpeeksi mutta näihin Golf kenttiin sitä riittää jotta ovat vihreitä….

      Mikähän tälläisen paskan ”hiilijalanjälki” on….

  2. Helsingissä on yllinkyllin tilaa rakentaa ilman että täytyy alkaa väsäämään mökkejä lentokentille tai saaristoon. Tuore yleiskaava rankasti ylimitoitettu.

    1. Hesan piti väkisin saada osa Sipoosta, mutta ei sinne olla rakentamassa, vaikka olisi loistavaa rakennusmaata.
      Virheiden sokea ideologia estää terveen järjen käytön.

  3. Ely -keskuksen toiminta on kyllä melko kyseenalaista tuossa päätöksen teossa.

    Ely -lkeskus.fi sivulta poimittua.

    ”ELY-keskusten tehtävänä on alueellinen ympäristön tilan seuranta, ympäristönsuojelu, luonnonsuojelu, alueiden käytön ja rakentamisen ohjaus, kulttuuriympäristön hoito sekä vesivarojen käyttö ja hoito.”

    ”ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.”

    Tuo ei oikein osu yksiin Uudenmaan ely -keskuksen Malmin lentokenttää koskevan päätöksen kanssa.

    1. Ei osu, koska päätöksellä haluttiin edistää virheiden ideologiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *