Jokainen on hoitonsa ansainnut, vauva tai vaari, köyhä tai rikas

Ambulanssi ulvoo ja kiirehtii apuun. Avun saaja voi olla kuka tahansa johtaja tai keppikerjäläinen saman arvoisina.  Siinä tilanteessa häneltä ei kysytä tuloja, ammattia eikä paljoa muutakaan- ainoastaan henkilöllisyystodistus ja lähiomainen, jos pystyy antamaan tai sitten ei sitäkään. Ensihoitajat ja lääkärit tekevät jokaiselle saman palveluksen, vievät sairaalaan paikattavaksi ja toipumaan mitä ihmeellisimmistä vammoista vaikka helikopterilla.

Joskus sitten tulee lasku sairaalan hoitopäivistä kaikille saman suuruisena,  jos tulee.  Tämä on kaikkien oikeus.

Miksi oikeus tähän muuttuu, kun tulet vanhaksi ja sairaaksi verot maksaneena ja yhteiskuntaa täysin palvelleena koko ikäsi ?

Hävetkäämme !

 

9 vastausta artikkeliin “Jokainen on hoitonsa ansainnut, vauva tai vaari, köyhä tai rikas”

  1. Peiliin tarkastelua voidaan tehdä – ja sietääkin. Vähemmällä syyttelyllä tosin selviäisimme. Ongelmat ovat suuria, mutta jos menemme tarpeeksi perusasioihin, ratkaisut eivät ole niin vaikeita.

  2. Hävettää –
    vanhuksien että niiden sairaiden puolesta_ joilta riistetään tasa-arvo_ niiltä tahoilta jotka pitävät ohjaimia käsissään_ viittaan mm.poliittisiinkin ”arvovalintoihin”,joita voidaan kutsua eräällä tavalla bisnesajatteluun ts.kasvottomuuteen !

    Hyvä blogin aihe kuin Kyuun kommenttikin.

  3. Saunan lauteillahan me olemme melko tasa- arvoisia kaikki. Siellä voi olla yhtähyvin herra tai narri. Kaikki suuret päätökset tehdäänkin siellä.

    1. Osaltaan totta mutta osaltaan ei. Jos synnytään ns.kultalusikka perheeseen/sukuun kuin sieltä lähdettäessä hyvästä elämänkaaresta kalmistoon.

      Mitä tapahtuu elämänkaaressa ?

      Selvää on ettei humanistista tasa-arvoa ole kuin hyväntahtoisissa saduissa.

      Jokainen on itse elämästään vastuussa yhteiskunnan osittaisella myötävaikutuksella kohti tasa-arvo määritettä tulkintoineen.

  4. Osittain veropohja vuotaa mm.ulkomaille eri toimintoineen ja kun olemme vanheneva kansakunta globaali-ilmiöineen mitä 🌌 maailmallakin tapahtuu on seurausta jokapäiväiseen elämäämme _ tavalla tai toisella.

  5. Tämä kokonaisuus on saanut sellaiset mittasuhteet, että koko valtiovalta, kunnat ja viranomaiset ovat selkä seinää vasten ratkaista tämä asia. Häviäjinä tulevat olemaan katkeraa kalkkia tulevaisuudessa nielevät hoitolaitokset.
    Vaikka en ole sosialisti, ne pitäisi sosialisoida tuloineen ja omaisuuksineen ja panna koko järjestelmä uuteen järjestykseen.

    1. Juhani – samaa mieltä että ”suunnanmuutosta” kuvamaasi suuntaan olis nyt kyllä paikallaan ” ettei tulevat vanhukset/sairaat eläisi siinä itsessään kukkaro tyhjänä” tapaan.

      Nykytyyli on vähän sitä V-…tyyliä (diilit,vastuuttomuus),eikä siihen sortunut edes Matti Nykänenkään : Mestarimies.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *