Kun Estonia upposi 28.9.1994, mitä silloin meillä lehdessä tapahtui ?

… Istuin Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajan kanssa aamukahvilla, kun uskomattoman järkyttävä uutinen oli tullut aamuyöstä.

Lehdistön tapana on reagoida asiaan mahdollisimman nopeasti, kun nettiuutiset eivät silloin olleet päivän sana. Teimme nopean päätöksen, että ennen kuin painokone alkaa rullaaman muuta painettavaa, keräämme kaiken tiedon, mikä oli silloin saatavilla ja erikoistoimittajat heti töihin.

Juttu oli painovalmiina parissa tunnissa painaa erikoisnumero laajaan kaupunkijakeluun R- kioskeineen. Kiitos silloisille rotaatiomestareille joustavuudesta. Jakelun hoiti jakelupäällikkömme ansiokkaasti. Ensimmäiset erikoislehdet  olivat jakelussa jo ennen puolta päivää. Olin itse torilla jakajana monien muiden kanssa. Mikään muu  maakuntalehti ei osannut tehdä vastaavaa.

Kilpailimme IP- lehtien kanssa eri metodein, koska se oli meillä ilmainen jo ihan moraalisista syistäkin.

3 vastausta artikkeliin “Kun Estonia upposi 28.9.1994, mitä silloin meillä lehdessä tapahtui ?”

  1. Liettuassa, jonne siihen aikaan Euroopan-uutiset tivat Saksan kautta, sanottiin ensimmäiseksi, että LAIVA OLI OSTETTU SUOMESTA.

    Niin se olikin, se oli vaähän aikaa silannut jokkalin ”Pohjamnaan ruattalislinjalla”, MUTTA SE OLI SAKSLAISEN TELAKAN TEKOA.

    WITTU ETTÄ MUA KYRSI, olisi suoraan soittanut Martin Saarikankaalle, jos olisin tinnyt numeron.

    Sitten tästäkin asiasta oli jo lehdessäkin (SUomessa). Liettualaset (ja saksalaiset!) lienevät jääneet uskoon, että ”suomalainen tapporomu”.

    SITEN SE EU-TROLLIEN VALEUUTISPALVELU PELAA -JA ”OMIA VASTAAN”!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *