17 vastausta artikkeliin “Kurdit”

  1. Tuohan on se runko, mistä kirjoittamaan lähdin.
    PPK mm on länsimaissa julistettu terroristijärjestöksina; takavuosin tekivät mm Ruotsissa melkoisia terroritekoja.
    Aina nämä vähemmistökansat; palestiinalaiset, kurdit, entisen Neuvostoliiton alueella mm komit, votjakit, marit … lukuisia muita.
    Heitä on yritetty poistaa, rikollistaa jne. Silti kansat vieläkin elävät, edes jotenkin.

    1. Sama jatkuu vuosisadasta toiseen aina tähän päivään saakka. Nuo kurdit ml. kaikki sen lähialueen asukkaat omaavat valtavan historiallisen sivistyspohjan. Suomea ei ollut olemassakaan tai ns. Suomessa pirkkalaiset ja lappilaiset tappelivat riistasta keskenään ja asuivat havumajoissaan ja savupirteissään. Ja, kirjoitustaitoa ei ollut edes puumerkkeineen.

      1. Aika huonosti tuo kurdien ja lähialueiden asukkaiden historiallinen sivistyspohja on näkynyt käytännössä viimeisinä vuosikymmeninä, enkä kyllä sellaisenaan niele, että syy olisi yksioikoisesti länsimaiden.

    2. ”palestiinalaiset” ovat arabeja. Arabeilla on maita Lähi-itä täynnä. Nyt Turkki on perustamassa heille ghettoa Syyriaan. Kurdeilla ei ole yhtään omaa maata.

    3. Ruotsissa? Laitapas lähde.
      PKK julistettiin terrorijärjestöksi koska se hyökkäsi joissakin Euroopan maissa -ei kuitenkaan Ruotsissa- turkkilaisten kimppuun ja koska EU neuvotteli Turkin jäsenyydestä.

  2. YK ei ole asettanut PKK:ta terroristilistalle. Toki PKK on tehnyt tekoja, joilla voisi oikeuttaa terroristijärjestö -statuksen, mutta voidaan sanoa, että syy tekoihin on aika pitkälle Turkin.

  3. Minä tunsin aikoinaan kaksi Irakin kurdia. Pitivät elintarvikekioskia talossa , jossa asuin. Mukavia ihmisiä molemmat.

  4. Tuossa asiaan perehtyessä tuli vastaan myös tieto, jonka mukaan Irakin juutalaisia kurdeja pakeni Israeliin ja asuu siellä n. 200 000. Jos Israel tekisi saman kuin arabimaat, nuo paenneet asuisivat pakolaisleireillä ”odottamassa paluuta”, YK:n ja muun maailman elätettävinä lapsineen, lapsenlapsineen ja lapsenlapsenlapsineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *