Oikeistolaisen ja vasemmistolaisen politiikan pääerot

Oikeistolainen politiikka pyrkii hankkimaan rahaa yritysten teettämillä töillä kaikkien kansalaisten elämiseen, kuluttamiseen ja takaisin maksettaviin investointeihin. Kiistakapulaksi tässä politiikassa nousee rahanjaon oikeudenmukaisuus ja, mitä töitä teetetään laadut täyttävin kriteerein.

Vasemmistolainen politiikka pyrkii kuluttamaan yrityksiltä palkkoina työtä tekevien rahat aina nousevaan verotukseen ja investointeihin määräajattomalla takaisinmaksuajalla. Kiistakapulaksi tässä politiikassa nousee, kuka saa enemmän lypsetyksi rahaa työstään riskiä kantavilta yrityksiltä ja kuka kantaa liikarahastuksesta aikaansaadun kasvavan valtionvelan.

Oikeistolaista politiikkaa kannattaa poliittinen oikeisto pl. suurelta osalta vihreät

Vasemmistolaista politiikkaa kannattaa vasemmisto ml. suurelta osalta vihreät.

Pankit lypsävät kumpiakin.

Perussuomaisesta politiikasta ei ymmärrä erkkikään, koska se ansaitsee ja kuluttaa rahat vain maahanmuuttopolitiikallaan.

50 Replies to “Oikeistolaisen ja vasemmistolaisen politiikan pääerot”

 1. Karjalaiselta kajahtaa aivan uusi talousoppi, joka on ihan p–seestä.

 2. Pidän pidän ihmisten niputtamista oikeistolaisiin ja vasemmistolaisiin keinotekoisena asiana, esimerkiksi omassa ajattelussani on piirteitä molemmista.
  Oikeitolaisuudessa eniten annan arvoa ihmisen vapaudelle päättää omista asioistaan, vasemmistolaisuudessa pyrkimyksistä yhteisöllisyyteen.

  Oikesto/vasemmisto ryhmittelyn taustana on raha ja kateus mikä ei ole ollenkaan hyvä juttu.

  1. Jakolinja, niin oikeiston että Vasemmiston välillä ”voi edelleen hyvin”.
   Sama ⛴ vene mutta airot soutavat eri suuntaan.
   Ei kauaakaan kun kuultiin sanonta että vastakkainasettelun aika on ohi, vaiko 😴 unilukkari oli yöunillaan.
   Virta vienee venettä eri suuntaan vaikka matka olisi sama : kansalaistemme yhteinen hyvinvointi.
   🐘 Norsunluutornista ei näe välttämättä maan tasolle.

   1. Niin mutta kun sitä jakoa ei saisi enää esiintyä missään muodossa.
    Ehkä 50 v sitten, nykymeno ei ole enää entiseen verrattavaa.

 3. Osuitpa Matti ilmaisemaan asian täsmälleen oikein. Sama pätee minunkin kohdallani vaikkakin moni väittää minua vasemmistolaiseksi. Ei pidä paikkaansa. Monissakin asioissa kokonaisuuteen nähden minua ei voi näin jyrkästi sijoitella minnekkään.
  Olen mielestäni kohtuullisen itsenäisesti ajatteleva; minuun vaikuttaminen lienee vaikeata, joskaan ei mahdotonta.

 4. Eikös kommunistit ole julistautuneet materialisteiksi. Kai se tarkoittaisi, että heidän jullensa on raha. Pannaan vaikka Suomi seis, jos mania ei saa maksimaalisesti. Yrityksen tekemä lisäarvo kuuluu vain heille, muut ei oo mistään kotoisin, eivätkä tarvitse mitään.

  Marxin Kalle oli vähän tyhmä, mutta ei se mitään. Hänellä oli vaan väärä tarkastelukulma asioihin.

  Esimerkiksi perimmäinen työnantaja on se, joka on ravintoketjun huipulla eli tuotteen loppukäyttäjä eli se viimeinen taho, joka kuluttaa tuotteen loppuun tai muuntaa sen haitalliseksi jätteeksi.

  Varsinainen työnantaja ratkaisee sen, keneltä tuotteensa ostaa ja kenet hän rahoillaan työllistää. Jos hän esimerkiksi ostaa kiinalaisen tuotteen, niin hän työllistää kiinalaisen yrityksen työntekijöineen, johtajineen, omistajineen ja rahoittajineen. Tämän kiinalaisen valinnan on jo moni tehnyt. Kiinalaiset ovat panneet Kiinassa paskaa pakettiin, paketti on kuljetettu Suomeen kaupan hyllylle, josta todellinen työnantaja, suomalainen kuluttaja, on ostanut sen, vienyt kotiinsa, havainnut sen huijaustuotteeksi ja nakannut roskiin.

  Tässä olisi Marxin Kallelle paljon pohdittavaa, mutta väittävät, että äijä olisi kuollut, joten hän ei voi tarkentaa teorioitaan, jotka jäivät raakileasteelle.

 5. Äärioikeisto ahnehtii vain itselle ja äärivasemmisto samoin.
  Halla-aho on sanonut hyvin sekeästi tavoitteensa eikä se ole pelkkää maahanmuuttoa.
  Itse haluaisi ottaa kultaisen keskitien kaikilta puolueilta.

   1. ”Jos tiivistetään, ei Halla-aholla ole mitään muuta sanottavaa kuin maahanmuutto ja sen ympärillä heikäläiset tanssivat piirileikkejään.”

    Onneksi olet tehnyt moneen kertaan selväksi, että et lue, et kuuntele, eikä sinua kiinnosta mitä PerusSuomalaiset lausuvat, muutoinhan joku voisi luulla, että tiedät mistä puhut.

 6. Tässä Markku Savikivi teesisi menevät melko sekaisin. Monikin, (suomalaisiakin, hyvänä esimerkkinä Fiskars), suuryritys teettää tuotteensa Kiinassa, siis kiinalainen firma on alihankkija ja lopullisen voiton perii työn/tuotteen teettäjä. Laadunvalvonta on teettäjän mutta kun se maksaa, usein sitä laatua ei valvo kukaan.

 7. Teesi oli se, että tuotteen loppukäyttäjä on se varsinainen työnantaja, joka antaa työtä yrityksille ja heidän työntekijöilleen. Et vain hiffannut kupletin juonta.

 8. Kyllähän minä (en hiffannut) ymmärsin. Se nyt vaan ei ole pelkästään noin, siitä puuttuu erilainen tarjonta, hinta ja sen myötä ostoskäyttäytyminen mm. Työnantaja Sinun teesiesi mukaan on vähän kuin S-ryhmän asiakasomistaja = siis ei juurikaan mitään.

 9. Kun honataan, että tuotteen loppukäyttäjä on se varsinainen työnantaja, niin saattaa tulla mieleen, että työllisyyttä voidaan parantaa devalvaatiolla, jolloin työnantajan eli kuluttajan kyky ostaa ulkomaisia tuotteita alenee ja toisaalta suomalaisten työtä tarvitsevien tuotteiden hintakilpailukyky ulkomailla paranee.

    1. Niin ja unohtui sanoa; Helsingissä vuosia asuneena en edes ole yrittänyt puheenparressani slangia käyttää. Se kuulunee lähinnä syntyperäisille helsinkiläisille.

 10. Suomessa liian kallis euro on tehnyt yritysruumiita kulutustavaroiden tuotannossa ja se on lisännyt työttömyyttä. Devalvaatio on viivästynyt monta vuotta, eikä markan palauttaminenkaan pystyisi nopeasti tilannetta korjaamaan.

  Jos kilpailukykyä parannettaisiin devalvaatiolla ei se poistaisi mahdollisuutta palkkaliukumiin niillä tuotantoaloilla, joilla kilpailutilanne olisi hyvä.

 11. Nykyään jakolinja ei ole enää oikeisto versus vasemmisto. Nyt on jakolinja EU-myönteiset versus EU-kriittiset. Miksi näin? Siksi, että EU päättää nykyisin asioistamme, kun olemme luovuttaneet päätösvallan EU:lle. Ministerineuvostostot, joissa asiat päätetään on Suomella ääniosuutta vaivaiset 1 prosenttia. Näin ollen muut päättäävät puolestamme.
  Esim. valtion vuotuinen budjetti on EU:n tiukassa seurannassa. Valtion velka samoin. Liikkumavaraa on erittäin vähän. Sitäpaitsi budjetin menopuolen suuren osuuden vie lakisääteiset menot, joten hallituksella on v ain v ähän rahaa käytettävissä harkintansa mukaan. Sitä korostetaan liikaa myös nyt vaalien alla.

  Suomessa on aina sotien jälkeen vallinnut konsesuspolitiikka, jossa työnantajat ja työntekijät ovat sopineet usein vuosiksi eteenpäin työehdoista ja palkoista. Nyt ovat porvarit rikkoneet sen ja odottavat saavansa siten duunarit polvilleen. Mutta kun työntekijöitä tarvitaan, niin vain kansan orjuuttaminen voi taata kapitalisteille yhä suurempia voittoja.

  Vanha Marxilainen ajatus ei ole kuollut. Työ ja pääoma käyvät jatkuvaa taistelua.

  1. ”Nyt on jakolinja EU-myönteiset versus EU-kriittiset.”

   —————-

   Jakolinja on pikemminkin kansallisvaltiovihamielisten ja patrioottien välinen, koska olen kanssasi samoilla linjoilla tuon salaliittoteorian suhteen, jonka mukaan illuminaatti haluaa sijoittaa kansallisvaltiot karsinoihin, joita se johtaisi diktatuurisin ottein yhdyshenkilöidensä välityksellä.

   Eeuussahan demokratia on mennyttä komission johtaessa.

 12. Nykyään ei ole selkeästi oikeistoa ja vasemmistoa. Tämä on tyypillistä vanhan kansan ajattelutapaa. Jauhaahan täällä edelleen yksikin että on kapitalistit ja punikit eikä mitään siltä väliltä. Näin rajoittuneille kannanotoille suosittelisin ihan omaa elämää pirtissä pärevalon loisteessa.

  Karjalainenkin edustaa juuri tälläistä ahdistunutta ja itselleen rajoja tehneeseen joukkoon, sääli, maailma olisi paljon rikkaampi nähdä toisenlaisena, mutta se ei ole minun asia neuvoa.

   1. Jaa juu, Tanska, Ruotsi, Saksa, Itävalta, Ranska jne. ovat kaikki suljettuja maita, kun niissä on rajatarkastukset käytössä, eikä Suomestakaan päässyt ulos, eikä Suomeen sisälle ennen EU-jäsenyyttä ja Shengen-sopimusta, eikö vaan?

   2. Lainataan vastaus : ”Esimerkiksi perimmäinen työnantaja on se, joka on ravintoketjun huipulla eli tuotteen loppukäyttäjä eli se viimeinen taho, joka kuluttaa tuotteen loppuun tai muuntaa sen haitalliseksi jätteeksi.

    Varsinainen työnantaja ratkaisee sen, keneltä tuotteensa ostaa ja kenet hän rahoillaan työllistää. Jos hän esimerkiksi ostaa kiinalaisen tuotteen, niin hän työllistää kiinalaisen yrityksen työntekijöineen, johtajineen, omistajineen ja rahoittajineen.”

    Eli kun puolue ilmaisee olevansa työväen puolella niin itse asiassa he kantavat huolta kiinalaisista.

    Mutta mutta. Suomen eduskuntaan tulee valita ihmisiä jotka hoitavat ja huolehtivat Suomen ja kansalaisten asioista. Ei muiden.

    Suomalaiset tarvitsee tekijöitä eduskuntaan. 4 vuoden vapaa on ohi.

   3. karjalainen, et sinäkään pääse Yhdysvaltoihin ilman asianmukaisia papereita, voitko väittää että heidän rajansa on sitten suljettu… et koska olet 100% väärässä.

    PerusSuomalaisilla ei ole jakoa vassareihin ja oikeistoon. Miksi, koska ei heitä kiinnosta elää menneisyydessä ja tehdä toisesta eriarvoista kuin toisesta kuten karjalainen Sekoomuksen kanssa taas haluaa tehdä.

   1. Entiset kommarit on oikeistolaistuneet, kun porukkaan on tullut mm. Emma Kari.

 13. Ollaan turvallisesti – keskellä – ettei vain erottuisi mistään ” kuin olla itsenäisesti mistään mitään mieltä ” – olla joukon jatkona ?

  Asioilla on puolensa kuin myös : Rajansa !

 14. Ovatko vihreetkin loputa tajunneet, mitä haittamaahan muutto tarkoita suomalisille – ylläpitokustannuksia, rikoksia eri muodoissaan, oikeudenkäyntikuluja, terrorismia ..

  ***
  Populistien linjaukset ovat menossa läpi koko EU -alueen : Italia, Saksa. Tanska, Ruotsi, Viro, Puola, Unkari ..

  .. varmasti Suomi ei tee poikkeusta. Merkelin , Sipilän ja Orvon (…) linja : ’meidän on kannettava vastuuta’ on häviämässä’. (Vastuunkantajiksi olikin jäämässä eu- maiden kansalaiset – ei me- julistuksen levittäjät )

  ***
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006062213.html

  Terho hämmästelee Haaviston kommenttia IS:n Vaaligrillissä – ”Tämä on vihreiltä uusi avaus, että rajat kiinni”
  Kulttuuriministeri, puheenjohtaja Sampo (sin) ihmettelee vihreiden linjanmuutosta turvapaikkapolitiikassa.

  – Tämä on vihreiltä uusi avaus, että rajat kiinni, Terho sanoi IS:n Vaaligrillissä.

  Puheenjohtaja (vihr) sanoi torstaina IS:n vaaligrillissä , että Suomen olisi pitänyt sulkea aikoinaan Venäjän raja-asemat heti turvapaikanhakijoilta. Loppuvuodesta 2015 kevääseen 2016 Venäjältä tuli Raja-Joosepin ja Sallan raja-asemilta kaikkiaan 1 700 turvapaikanhakijaa.
  Onko tämä näin helppoa kuin Haavisto sanoi?
  – Ei taida olla. Olen yllättynyt, että vihreät ovat tällaisen kannan löytäneet, Terho vastasi.

  Vihreät on aiemmin vastustanut rajojen sulkemista ja puhunut kansainvälisten sopimusten kunnioittamisesta.

  *****
  https://www.pirkanblogit.fi/2019/albanus/hyysari-vihreiden-pekka-haaviston-yrittaa-kiillottaa-kilpeaan/

  Hyysäri vihreiden Pekka Haaviston yrittää kiillottaa kilpeään

  Mikset puhu mitään Ruotsista Tornion kautta tulleesta pakolaisvirrasta? Esititkö tulijoiden pääsyn estämistä, kun asia 2015 oli ajankohtainen? Pakolaiset, suurin osa elintasopakolaisia, tulivat turvallisesta maasta, Ruotsista.

  1. Mitä tulee Ruotsista Tornion kautta tulleeseen pakolaisvirtaan lienee niin että tämän virran ottamisesta vastaan oli etukäteen sovittu Suomen ja Ruotsin – mukana muitakin pohjoisia EU-maita – kesken. Sopimus oli tehty salaisesti pelkällä virkamiestasolla suullisesti siten että Suomen poliittinen johto sen hiljaisesti oli hyväksynyt ja hiljaisesti ilman papereita ja pöytäkirjoja ohjeistanut ao. korkeat virkamiestahot näin toimimaan sovittuaan tästä hiljaisesti mm. Ruotsin johdon kanssa. EU:n mallimaa Suomi näin oli painostettu keventämään naapurimaihin suuntautuvaa tulijatulvaa näiden kulissien takaisesta painostuksesta. Salaisen toiminnan vastuuhenkilöt ja toimeenpanijat Suomessa olivat pääministeri Sipilä ja silloinen sisäministeri Orpo.

   Salakähmäisen hallituksen sisäpiirin menettelyn sapluuna oli historiasta tuttu.
   Samankaltaisesti menetellen hallituksen sisäpiiri vei vuonna 1941 Suomen mukaan Saksan Barbarossa-hyökkäykseen Venäjälle. Eduskunta ja julkisuus pidettiin kokonaan ulkona asian valmistelusta. Hallitus hoiti sopimukseen menon pelkin virkamiesvoimin – päämajan sotilaiden, mutta tietenkin tosiasiassa sen taakse piiloutuvan hallituksen toimin ja asetti sitten itsensä ja eduskunnan näiden tekemän sopimuksen suhteen tapahtuneen tosiasian eteen.

   1. ”Salakähmäisen hallituksen sisäpiirin menettelyn sapluuna oli historiasta tuttu.
    Samankaltaisesti menetellen hallituksen sisäpiiri vei vuonna 1941 Suomen mukaan Saksan Barbarossa-hyökkäykseen Venäjälle.”

    Viljo puhuu ihan höpöjä.

    Kyllä meillä suunnitelma oli saada omat maat takaisin, eikä Suomi olisi yksin pärjännyt ryssää vastaan. Ryssä valmisteli kokoajan hyökkäystä Suomeen ja voi valmistella edelleen. Olisi pitänyt ajaa se porukka Uralin taakse samalla Suomen armeijan ulkomaanmatkalla…

     1. Oli suunnitelma, mutta se ei suoraan liittynyt barbarossaan, vaan oli sinänsä oma operaatio – toki hyödyntäen barbarossan vaikutusta neukkulan rosvoihin.

     2. Niin, tottakai meiltä riistetyt maat piti saada takaisin. Pitäisi saada edelleen. Minä työntäisin ryssän sinne Siperiaan, siellähän lämpenee muutenkin, jossain siellä niiden olisi hyvä olla. Venäjä tulee vielä, silloin kun emme sitä odota…siksi pitää olla kokoajan valmis.

  2. ”Populistien linjaukset ” – ei kai?
   Tänä päivänä kaikki puolueet ovat populisteja ja koittavat kilpailla siitä, mikä on kaikkein populistisin perättömillä lupauksillaan ja kaikenlaisilla valheillaan.
   Demarit ja virheet alkavat olla selkeitä voittajia, vaikka muutkin kirivät innokkaasti.

 15. Olit sitten kokkari, demari, persu, vihreä, äärioikeistolainen tai vihervassari, sinua yhdistää yksi totuus vaaleissa:

  Vaaliohjelmat ja vaalilupaukset ovat hevonpaskaa.

  Jos haluat tietää mitä puolue tulee tekemään vaalien jälkeen, katso mitä he ovat tehneet tähän asti – älä sitä mitä he suttaavat mainosjulisteeseen.

 16. Aika selvä tosiasia Kyuu.
  Aiemmat teot osoittavat tulevan toiminnan perusteet.
  Vaalisadut ovat satu keisarin uusista vaatteista typerille.

 17. Jos Rinteestä pääministeri, eläkeläisille alkaa kurjuus.
  Jostain syystä Ministeri Urpilaisen eläkeläisten moittiminen tuhlareiksi jäi mieleen.
  No, mummeli tuolla jossain miettii ostaisko ruokaa vai lääkkeet. Se on harjoitetun politiikan seuraus.

 18. Minusta Perus S :llä on aika laaja ohjelma joka pyrkii perustumaan työhön
  ja jos kotimaista työtä saadaan lisättyä
  – niin se lisää ostovoimaa ja edelleen se lisää työtä Suomalaisille.
  Jos otetaan suuri määrä elätettäviä niin ollaan allikossa
  eli kyllä ensi pitää saada työtä Suomalaisille
  jolloin on vähemmän toimettomia elätettävänä.
  – Toki työnantaja haluaa ovelle suuren joukon joille voi sanella ehdot,
  mutta se luo sosiaalipuolelle suuren joukon elätettäviä
  joilla ei ole varaa ostaa valmistettuja tuotteita.

  1. Mitä sillä ohjelmalla tekee, koska kukaan ei huoli persuja hallitusohjelmaan osallisiksi. Maahanmuutto on se ohjelma, mihin kaikki persuilla perustuu; suomi, suomalaiset, kantasuomalasiset, perussuomalaiset suomenruotsalaiset-rantahurrit viimeisinä. Muita ne eivät tunne ja pelkäävät kun näkevät, että syö vielä leivän persun suusta.

   Turhaa pulinaa.

   1. karjalainen voi aina Sipilän tavoin majoittaa 20 pakolaista (Sipilä kyllä valehteli eikä majoittanut ensimmäistäkään) ja näin näyttäessäsi esimerkkiä muutkin Monikansallisen Sekoomuksen jäsenet voi noudattaa esimerkkiäsi. En minä ainakaan sitä vastustaisi, päinvastoin. Sinne vaan kaikki 🤣🤣🤣

     1. Missäs se Supo juttu on, höpö, höpö, äijä valehteli ja sitä myöten selvä, ja jos möläyttelee moista paskaa eikä kanna vastuuta niin ei jatkoon !!!

 19. Jutut jumissa 100 vuotta sitten??
  Tämän päivän kilpailussa ei pärjää jos ei maksa työntekijälle tarpeeksi että se tekee työnsä.Tämä on fakta.

  Kiinassa riittää populaa joka tekee pienellä. Suomessa ei moista miljoonien varamiesten joukkoa ole.

  Se on nyt jo moneen kertaan käsitelty että EI OLE olemassa enää kahtiajakoa.
  Se on fakta että ansiotulot on tienattava. Valtion velalla ei voida kauaa elää.

  Meillä pitää olla sekä työnantajia että työntekijöitä. Tämä on fakta.

Kommentoi