Onneksi olkoon Jutta- häpeä Halla-aho !

Onnittelen vilpittömästi Jutta Urpilaista. Hän on ansainnut mahdollisuuksien komissaarin paikkansa. EU onneksi on huomannut tämän, niin Kiinakin, mitä Afrikkaan tulee.

Halla-ahon lisäksi saisi hävetä iso joukko toimittajia eri laidoilta, jotka latasivat ennakko-odotuksia niin kuin urheilukilpailuissa ”Suomi voittaa ugh ! ”, kun todellisuudessa ei ollut edes mahdollisuuttakaan voittaa.

Suomi on täynnä näitä mertarantoja ja muita humpuukihuutajia.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/raukkamainen-heitto-jussi-halla-aho-jutta-urpilaisen-afrikka-salkusta-tuli-kuuma-peruna/d535b76d-b4b4-45fc-b43a-4dfd1b94c723

Jaa käyttäen:


41 Replies to “Onneksi olkoon Jutta- häpeä Halla-aho !”

 1. Huolimatta sitä kuinka mukava ja värikäs persoona Kari Peitsamo on, niin en hänen poliittisia mielipiteitään nostaisi kovin korkealla, ne kun tahtovat vaihtua päivittäin tai jopa useamman kerran päivässä.

  On hieman hassua se miten liittovaltiosta haaveilevat poliitikkomme korostavat Urpilaisen salkun tärkeyttä, kun todellisuudessa kukaan ei tiedä mitä se salkku oikeasti tarkoittaa, sellaista kun ei ole ennen ollut.

  Kansainvälisiä kumppanuuksia hmm…?

  Ulkosuhteista vastaa oma komissaari, mutta kai ne kumppanuudet sitten jotain tarkoittavat.

  No ehkä tämä oli se mitä ”luottamuspääoman keräämisellä” oli mahdollisuus saavuttaa, mutta pettymys se siitä huolimatta on.

  Toisaalta nyt meillä on sekä pääministeri, että komissaari, jotka menevät Afrikka edelle, joten mikä voisi menä pieleen?

  1. SKOKIAAN, sanat Reino Helismaa

   ”Oo, lähtekäämme Afrikkaan
   Onnelliseen Afrikkaan
   Ah, siellä tanssia ja laulaa
   Saa alla kirkkaan kuutamon

   Skokiaan
   Kesälomat Afrikan
   Viidakoitten Afrikan
   Vie myötäs lautaa sekä naulaa
   Jos tahtot saata asunnon

   Ei touhua, työtä
   Vaan juhlaa ja yötä
   Ja nee*erin myötä
   Saa laulaa vain: Skokiaan

   Ainainen seksi Afrikan
   Rummun rytmin Afrikan
   Saa nähdä säärtä sekä kaulaa
   Ja kuulla äänet viitakon

 2. Mitenkäs tässä nyt päästään toimittajia syyllistämään suurista ennakko-odotuksista?

  Kyllä Antti Rinne ja Jutta Urpilainen ovat itse puhuneet pitkin kevättä ja kesää painavasta komissaarin salkusta. Urpilainen itse on tuonut esiin kiinnostuksensa talouskomissaarin tai ulkosuhteista vastaavan komissaarin tehtävistä, vedoten omaan aiempaan kokemukseensa ministerinä, ulkoasianvaliokunnan jäsenenä ja ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustajana.

  Yksi syy siihen miksi Urpilaiselta jäi talouskomissaarin salkku vain haaveeksi, lienee hänen toimintansa Kreikan talouskriisin yhteydessä. Kreikkavakuudet eivät muita EU -maita oikein tyydyttänyt.

 3. Tosiasia on se, että Suomen vähäinen vaikutusvalta EU:ssa väheni entisestään Urpilaiselle osoitetun salkun seurauksena. Kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavana, hänellä ei juuri ole sanaa eu-lainsäädäntöön.

   1. No kotimaisen median ja hallituspuolueiden johtohenkilöiden mukaan vaihtoehtoja oli vaikka kuinka paljon ja varsin raskaita vaihtoehtoja olikin, mutta käteen jäi juuri tuo 0

 4. Juupa juu ja Karjalainen saa aina persut joka asiaan.
  Kyllä mama africa itse sekä Rinne paukuttivat henkseleitään etukäteen näyttävästi, joten on turha räksyttää muille.

   1. Jostain syystä aika moni totesi mama-african salkun olevan kevyt – ainakin suuresti kuviteltuun talous- tai verosalkkuun verrattuna.
    En myöskään itse suuria tuosta salkusta luule eikä sellaista koottua viritelmää ole ennen ollut.
    Toki tietty sakki suurentelee salkun merkitystä ja puolustelee sitä, mutta on se silti kerrosta alempaa laatua kuin etukäteen uhotut merkittävät salkut.
    Suuri oli uho – mama-africa tuli…………

 5. Peitsamon kommentista:”Toi oli Jussi kyllä aika raukkamainen heitto sikäli, että EU:n ulkosuhteiden hoitamisen johtaminenhan on tärkeä posti ….”

  Valitettavasti asia vaan on niin, että Jutta Urpilaista ei valittu Peitsamon mainitsemaan tehtävään.

   1. Jaa juu… tämä on kyllä niin moneen kertaan osoitettu kupruksi, että ihmettelen jonkun vielä tähän Urpilaisen takuutusvakuutushimmeliin uskovan.

     1. Toinen vaihtoehto oli se minkä kaikki muut osallistuneet valitsivat, siis ne jotka lähinnä nauroivat Urpilaisen kuviolle, jossa ei kertakaikkiaan ole mitään järkeä.

      On kaksi tärkeää kysymystä, johon kannataa etsiä vastaus:
      1. Mistä ja miten miljardi tilille ilmaantui ?
      2. Missä tilanteessa Suomi mahdollisesti ( huom.mahdollisesti) saisi tuon miljardin vakuuden?

       1. Miten se nyt voi olla menneisyyttä, kun kerran tilillä on?

        Kannattaa kaivaa esiin Jani Hurrin rautalankaselvitys kuviosta.

 6. Voisi kyllä keskustella siitäkin, mitä meidän meppimme siellä ovat saaneet aikaan ja, ketkä ovat ? Ja, siinä joukossa ei ole Halla-aho, joka Suomen eduksi ei ole saanut muuta kuin tyhjää puhetta.
  Olisiko ollut lyödä hanskat tiskiin komissaarin salkun suhteen kuin saada se ?

  1. Keskustellaan pois, aika tarkkaan on noita tullut useamman vuoden seurattua ja pääosin meppien aikaansaaminen on ollut liittovaltiokehityksen myötäilyä ja hymistelyä, Halla-aho on tässä ollut piristävä poikkeus.

   Kumpi muutoin avauksen aihe Halla-aho vai Urpilaisen salkku?

 7. Voi olla että jos Rinne olisi pikkusieluinen ja itsekäs poliitikko niin sisimmässään olisi vain tyytyväinen kun Urpilainen on pois silmistä ja jaloista kotimaan politiikassa eikä muutenkaan saanut mitään kovin kadehdittavaa salkkua.

  Sillä onhan historia suhteissaan aika tikkuista ollut. Oma käsitykeni jonka saa jättää omaan arvoonsa on että parempi olisi SDPn osa Juttan johdolla ollut samoin kuin maan etu johtuen siitä että olen ymmäärtänyt hänet paljon yhteistyöhakuisemmaksi kuin on AYstä ajatusmaailmansa perinyt Rinne.

 8. Halla-aholla oli…

  50% pointtia: Suomi oli kiltti EU-mallioppilas ja jäi siitä huolimatta rannalle taas kerran kaikista luottamustehtävistä.

  50% typeryyttä: Afrikka ei ole turha asia, ja Jutta Urpilainen on itse todennut jo etukäteen että aihe kiinnostaa.

  EU-tasolla jäi matti käteen, mutta komissaarimme tasolla päästiin eteenpäin.

  1. Kyuu, ongelmana Urpilaisen salkussa on se, että sen sisältöä ei tiedetä. Mitä ikinä sitten kansainväliset kumppanuudet tarkoittavatkaan niin se, että ulkosuhteista vastaa toinen komissaari vääjäämättä saa Urpilaisen salkun näyttämään kevyeltä, mutta eipä siinä kai sitten raskaita mokiakaan satu 😉

  2. Tarkohtaakon tuo, että Venaja ei kuulu tuohon ulkovaltio suhteeseen?

 9. Kun nyt on näin, että Urpilainen alkaa hoitaa EU:n Afrikka -politiikkaa, niin pari pientä toivomusta esitän.

  Kuten tuleva komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen jo esitti, otettakoon Afrikan maat tasavertaisina kumppaneina mukaan EU:n toimintaan.

  Lopetetaan almujen jakaminen ja vaaditaan, että tähän asti kehitysavun varassa eläneet maat alkavat panostaa itse itseensä. Luovat työpaikkoja, kouluttavat kansalaisiaan, huolehtivat terveyspalveluistaan jne.

  Afrikassa on useita maita, jotka ovat vuosikymmeniä saaneet kehitysapua länsimaista ja silti tilanne niissä ei juurikaan ole kohentunut.

  Jos jotain tukia sinne jatkossakin annetaan, niin ne on kohdennettava tuottavasti esim. koulutukseen. On myös huolehdittava siitä, että rahat käytetään kohdemaassa niihin tarkoituksiin joihin ne on ohjattu.

  Tässä näin alkuun.

  1. Turha toivo.
   Gepardihattujen tilejä lihotetaan jatkossakin entiseen tapaan, koska en usko Urpilaisen kykenevän sille mitään tekevän.
   Hautala aikanaan puolusteli tuota rahan jakamista gepardihatuille sillä, että muuten ei saataisi mitään perille…

 10. Kysymys ylläpidolle: miksi nämä kommentit eivät kohtaa siihen, mitä kommentoidaan, vaikka vastaakin oikeasta kohdasta.
  Tulee paljon väärinkäsityksiä.

  Meillä aamulla meni Pentin kanssa asiat ristiin, vaikka tarkoitimme samaa asiaa kommentoida. Pentti oikaisi omalta osuudeltaan niin kuin minäkin, koska emme tarkoittanee kommenteissa toisiamme.

 11. Juhani, olet siinä oikeassa että tämä vastausketjunäkymä voisi olla parempi. Se on yksi tämän kommentointijärjestelmän puolia josta en pidä eniten. Toivotaan että tulee parannusta.

  Itse asiaan kommentoiden, Jutan salkku ei ole ainoa joka vaikuttaa teennäiseltä, salkulta jonka tehtävänkuvauksesta ei tiedä juuri kukaan.

 12. EU voi toimia fiksusti Afrikassa. Jutta Urpilainen on yksi parhaita poliitikkojamme, hän voisi toimia fiksusti siellä.

  Mutta hän ei niin tee vaikka pystyisi, koska hänellä ei ole oikeutta toimia tässä tehtävässä ja tehdä päätöksiä.

  Se on hiton sääli, sillä olen pitkästä aikaa todella ylpeä komissaaristamme. Hänen puolueesta en pidä, enkä kaikista hänen päätöksistä, mutta hänen tyyli, älykkyys ja asiallinen mutta terävä ilmaisu osuvat napakymppiin.

 13. Jos olen vähänkään oikein ymmärtänyt, niin Urpilaisen tehtäviin kuuluu Afrikka, sen maat ja sitä kautta väkisinkin Aasia, Kiina ja monet muut Aasian maat. Afrikassa toimii myös Eurooppa ja Amerikka, joten kyllä siellä riittää potentiaalia.

  Urpilaisen salkussa on painoa juuri niin paljon, kuin hän haluaa ja pystyy sitä hoitamaan. Eiköhän se ole suuri arvoitus kaikille muillekin, mutta suuria mahdollisuuksia se ainakin sisältää.

Kommentoi