Kylmäsavustusta ja vähän muutakin materiaalia.

Tänään savustelin, siis kylmäsavustin kalaa mutta uuniin panin muutakin; Valion Oltermanni kermajuustoa ja nimenomaan kylmäsavustukseen..

Jaa käyttäen:


5 Replies to “Kylmäsavustusta ja vähän muutakin materiaalia.”

 1. Oletkos Kalle pannut savusaunan lauteille jälkilämpöön ohraa, rukiita tai vehnää- minä olen yhdessä kaverin kanssa ison pellavaliinan päällä. Jumalattoman hyvää !

  Oletkos palvannut savusaunassa lampaan viuluja ? Se vasta vaatii pitkää pinnaa ajan suhteen. Olen sitäkin päässyt tekemään ja nauttimaan.

  Sitten on eräs idea ”palvata” savusaunassa erilaisia rimoja ja lautoja tiettyyn kalustekäyttöön sen sijaan kun ”ruskistetaan” niitä polttamalla. Sitten vaan nokipesu. Kokeilehan uutena ideana, jos sulla on savusauna.

 2. No, enpä mitään noista ole harrastanut. Palvisaunakin minulle on outo.

  Sitä vastoin hyvinkin muistan kun isäukkoni mallasti ohraa saunassa, sitten siitä loppupelissä syntyi sahtia; sahtiin en ole koskaan innostunut ja uskoisin, koskaan tuskin edes innostun.

 3. 12 tuntia tuota Oltermannia kylmäsavustelin; tuli muuten herkullista. Halkaisin sen juuston ja laitoin uuniin. Tosiaan, 12 tuntia se vie aikaa.

 4. On se tuo kylmäsavustus hidasta touhua, vaan mihinkäs minulla kiire. Nyt on jo 20 tuntia kulunut ja vieläkään ei mieleiseni kuivaa … jatketaan. Herkulliseksi vaimokin kutsui savustettua Oltermannia.

 5. Sitä tuota kun tuon Borniakin kanssa nyt yli puolen vuoden touhuillut; kun savustimessa on leppäpurua, lähinnä tervaleppää; se syöttöruuvi alkaa parin vuorokauden jälkeen jumittua. Ei muuta kuin generaattori irti ja virran katkaisu. Sitten rautalangalla puhdistaa tuo syöttöruuvin sisäpuoli sekä ulkopuoli. Sinne nimittäin muodostuu karstaa melkoisestikkin. Kun nämä hommat tekee, taas pelittää ainakin kaksi vuorokautta ja savustimen piipusta näkee, toimiiko.

  Siis pieniä huoltoja kannattaa tehdä.

Kommentoi