Tästä vainoharhastako koko välikysymys aiheutui ?

Iltalehti uutisoi Halla-ahon vainoharhaisuudesta tapauksessa al-Hol. Tästäkö koko välikysymys johtui ?

Eli tämäkö oli se Halla-ahon tietolähde, että Suomeen oltaisiin tuomassa salaa väkeä al Holista.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ff75d604-817e-4429-bdb2-ef32085a64a0

 

29 Replies to “Tästä vainoharhastako koko välikysymys aiheutui ?”

 1. Ei, jos lukee linkitetyn artikkelin ja on vähänkään perillä asian tiimoilta esille tulleista yksityiskohdista niin kuten Halla-aho toteaa ”Kiinnitinpä huomiota hauskaan yhteensattumaan, Halla-aho sanoo.”

  Yhteensattuma oli nimittäin erittäin hauska, kaiken esille tulleen tiedon valossa.

  Toki on ihan tutkittua se, että vihervasemmisto ei tykkää huumorista, joten siinä mielessä Halla-ahonkin tulisi noudattaa varovaisuutta.

  1. Tulli: ”Suurin disinformaatiotapaus”. Huumoriako ? Tulliko joku vihervasemmistolainen hörhö ?

   Persuilla menee nyt liiaan kovaa, pankaa nyt hiukan jarrua soppaan.

   1. Esitinkö tullin olevan vihervasemmistolainen hörhö?

    En.

    Yhteensattuma oli erittäin hauska, jos on perillä asiasta.

 2. Halla-aho oli syyllinen itse suurimman disinformaation levittäjänä toteaa tulli tiedotteissaan.
  Sinulla näyttää olevan jotain toista perillä oloa asioista kuin muilla.

 3. Missähän tiedotteessa tulli moista toteaa?

  ”Mitä mieltä olette siitä, että eduskuntapuolueen puheenjohtaja tällä tavoin julkisesti vihjailee harjoituksen tarkoituksesta?

  – Ei minulla siihen ole yhtään mitään mielipidettä.”

  Aika moni on perillä tapahtumakulusta johon tämä yhteensattuma liittyy, en suinkaan ainoastaan minä.

 4. Lue edes otsikko:

  Viranomaisten harjoituksesta vyöryi harhaanjohtavaa tietoa – Halla-aho mukana levittämässä outoja huhuja: ”Tullin suurin disinformaatiotapaus”

  1. Ehkä sinun kannattaisi lukea teksti otsikon jälkeen, nimittäin tein siitä juuri lainauksen edelliseen kommenttiin.

 5. Ettäkö vain tuo juuri sopivaan ajankohtaan sijoittuva yhteisharjoitus olisi ollut ainoa syy välikysymykseen?

  Näin voi toki ajatella, jos pyrkii aktiivisesti unohtamaan ne lukemattomat uutiset, joita eri mediat ovat al-Holin tiimoilta julkaisseet.

  Tässä esimerkki uutisoinnista:

  ”Ulkoministeriön johdolla luotiin marraskuussa suunnitelma palauttaa Syyrian al-Holin leiriltä kaikki palautukseen suostuvat henkilöt Suomeen. Heidät oli ensisijaisesti tarkoitus tuoda yhdellä charterlennolla Irakin Erbilin kautta Helsinki-Vantaan lentokentälle.”

  Lento oli tarkoitus järjestää tällä viikolla eli viikolla 50.

  ”Yle on nähnyt viranomaisten asiakirjan, jossa suunnitelman yksityiskohtia käydään läpi. Asiakirja on päivätty 21.11.2019.”

  ”Asiakirjassa korostetaan asian salassapidon merkitystä ”operaatioon liittyvien turvallisuusnäkökohtien ja kansainvälisen ulottuvuuden vuoksi”. Asiakirjan on allekirjoittanut poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.”

  https://yle.fi/uutiset/3-11112795

  Mutta kun kaikki on niin kovin hys hys, että vastuu ministeritkään ei tiedä mistään mitään. Lehtitietojen varassa ressukat ovat, vaikka pääministeri Marin on todennut, että suunnitelmilla on hallituksen hiljainen hyväksyntä.

  1. Hoh-hoijaa. Suunnitelmilla oli Rinteen hallituksen hiljainen hyväksyntä- uusi ei ole ehtinyt muutamassa päivässä tekemään juuri mitään.

   Tuo hys-hys oli kyllä jo hyvin selvitetty- miksi niin.

   Eri asia on kokonaan, miten uutisointi on asiat tulkinnut.

 6. Putkinäköisen ongelma: Ei näe metsää, kun yksi puu on putken edessä.
  P.S. On se vaan tuon avauslinkin aktivointi näköjään mahdotonta oppia – paitsi muille kuin putkinäköisille……

 7. Väärin Karjalainen. Pääministeri Sanna Marin on todennut, että suunnitelmilla on, siis korostan ON, hallituksen hiljainen hyväksyntä. Nykyisen eli Marinin hallituksen hyväksyntä.

  Kaikkea tiedotuspimentoa ei voida myöskään piilottaa turvallisuusnäkökohdan taakse. Kansalaisilla on oikeus tietää, mitä hallitus ja sen ministerit puuhailee.

  Tai ainakin kansalaisia edustavalla Eduskunnalla on oikeus tietää asioista aivan kuten Jussi Halla-aho eilen totesi. Näin silloin kun demokratia ja parlamentarismi toimii.

 8. Kumma juttu, että putkinäköisellä näkyy kaikissa asioissa putkessa vain persu tai Halla-Aho.
  Sitä voisi jo pitää vainoharhaisuutena sanan varsinaisessa merkityksessä…

 9. Muuta tässä ei voi tällä hetkellä todeta kuin, että aikamoinen siilipuolustus persuilla on, jos Hall-aho on syyllistynyt disinformaaton levityksen. Aikamoinen myyrä suoraan sanottuna.

  Tuo putkinäkö kyllä vaivaa yhdenasialiikettä persuja, jotka eivät millään malta odottaa välikysymyksen käsittelyä. Tautologiaa tautologian jälkeen.

  On tai oli molemmat ovat tietyllä tavalla oikein, siitä linjanvalinnasta lokakuussa kuultiin jo kyselytunnilla, joka ei johtanut mihinkään, kun mitään konkreettisia poliittisia päätöksiä ei ole olemassa. Poliittinen päätös ja suuntaviivat tulevat hyvin nopeasti käsittelyyn.

  Vielä enemmän ihmetyttää kokoomus, joka on vetänyt itsensä nalkkiin persujen peesailussa.

  1. Juu, ei ollut ”konkreettisia” päätöksiä, vaan ”hiljainen hyväksyntä”, mistä valehdeltiin mennen tullen.
   Kyllä sekin, että Haavisto nimitti ja lähetti edustajan Syyriaan valmistelemaan palautuksia, oli selkä päätös, mistä niin Rinteen kuin Marinin hallitus antoi sen ”hiljaisen hyväksynnän”.
   Se, että Marin sanoi, että asialla ON hallituksen ”hiljainen hyväksyntä”, tarkoittaa, että Msrin on hyväksynyt puuhastelun hallituksensa nimissä.

 10. ”Tautologiaa tautologian jälkeen.”
  Katso otsikko ja kirjoittaja. Itseäsikö tarkoitat?? 😀 😀 😀

  1. Jaksoitko tällä kertaa lukea tekstin johon tuo piraatin linkki viittaa?

   Mitä Halla-aho on valehdellut?

   Syvärilä, Känsälä, Ritala, Lamminpää…

   Vai saa Halla-aho turpiinsa, 😉

   1. Levittänyt disinformaatioita tullin toiminnasta ja harjoituksista ! Samalaisia mielipiteitä on persujen piraateilta US:n puheenvuoro-palstoilla päivittäin. Hankamäki, Luukkanen, Hämäläinen …….

 11. Omituista on, että Haavisto sanoo koko suunnitelman olevan vain joku skenaario ”jos porukkaa alkaa tulla” mutta siinä on kuitenkin tarkka toteuttamisajankohta eli viikko 50.

  Omituista on myös, että poliisijohtaja Kolehmainen sanoo olevansa tyystin tietämätön asiasta eikä ole nähnyt mitään suunnitelmaa ja sitten hänen allekirjoituksensa on suunnitelemassa. Nyt hän keskittyy väittämään ettei ole valehdellut koska ei sanojensa mukaan ole nähnyt ulkoministeriön suunnitelmaa eikä tiennyt tarkkaa päivää vaan viikon 50. Viikon 50, mitä silloin piti tapahtua?

  Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP haluavat hoitaa Isis-äidit Suomeen ilman mitään hallituksen päätöstä, heidän mukaansa laki velvoittaa siihen. Hallituksen päätös kun voisi kiusallisesti olla jotain muutakin Keskustan vaatimuksesta. Selittää ehkä osaltaan jutun salakähmäisyyttä, Haavisto on kai halunnut hoitaa koko homman ”tiskin alta” ennen kuin kukaan ehtii asiaan puuttua.

 12. Tullin harjoituksista tietoa julkisuuteen, disinformaation perusteeksi ja Halla-ahon levitykseen, on vuodattanut poliisi. Johtaako jäljet joidenkin poliisien ”puolueen” sylttytehtaalle- sitä selvitetään.

  1. Ihan pari pikku korjausta.

   Poliisiylijohtajan allekirjoittaman asiakirjan kaikkia al-Holi leirillä olevia koskevan palaustuslentosuunnitelman, jossa mainittiin viikko 50 vuosi ulkoministeriön virkamies YLE:lle ja YLE sen uutisoi.

   Tullin harjoituksesta julkisuuteen ilmoitti tulli, tullin virallisella twitter tilillä.

   Edellä mainitut julkaistiin hyvin lyhyessä ajassa juuri tuossa järjestyksessä ja Halla-aho kommentoi sitä hassuksi yhteensattumaksi ja samassa ketjussa vielä, että muistakaa jos lentokentällä on outoa toimintaa on kyse biologisen vaaran harjoittelusta.

   Ymmärrän toiki sen, että ketjusta irrotetut kommentit ovat herkullisia ”kohuja” ja toisaalta myös sen, että huumori on vaikea laji ja erityisen vaikea laji se on tutkitustikin vihervasemistolle.

   Jotenkin se vaan tuntuu kovin monelle olevan edelleen vaikea ymmärtää, että tässä ajassa kaikki kirjoitettu aikajanoineen on jokaisen tarkistettavissa, joten se mitä kuvitellaan sanottaneen ja missä yhteydessä ei enään vaan toimi.

 13. Onhan nuo salaisten asiakirjojen vuotamiset julkisuuteen ikävä asia.

  Tuollainen johtaa siihen, että poliisiylijohtajakin joutuu selittelemään sanomisiaan moneen kertaan.

  1. Ja kyllähän poliisiylijohtaja selitteleekin:
   https://www.verkkouutiset.fi/poliisiylijohtaja-ylelle-isis-palautukset-suunniteltiin-talle-viikolle/

   Lopussa on varsin mielenkiintoinen lausahdus:

   ”– Tiistaina kun olin hallintovaliokunnan kuultavana, niin siihen mennessä ei vielä ollut ulkoministeriöltä virka-apupyyntöä tai avunpyyntöä. Nyt tässä kohtaa [torstai-iltana] en voi kommentoida, onko meillä pyyntö vai ei, Kolehmainen sanoo.

   – En voi ottaa kantaa.”

 14. Eiköhän Halla-ahon olisi pitänyt asemassaan ja kanavistaan tietää, mitkä asiat ovat julkisia ja mitkä eivät tai ainakin epäillä tietojen levitystä kohdallaan.

 15. Eikö kysymys ole myös siitä, mitä kansalaisilla on oikeus tietää? Lisää ihmetystä herättää se, että hallituksen keskuudessakin on paljon epätietoisia.

  Vastuuministeritkin väittävät olevansa pelkkien lehtitietojen varassa. Eihän se näin voi olla.

Kommentoi