Jos heidät pitää tuoda, tuodaan edes fiksusti

En todellakaan halua isis-äitejä Suomeen. He ovat aivan vähimmilläänkin tietoisesti ja aktiivisesti avustaneet karmeimpiin rikoksiin syyllistynyttä rikollisjärjestöä. Todennäköisyys on iso että he ovat itse syyllistyneet murhiin, kidutuksiin, yms. Jos kuitenkin tilanne on se, että heidät Suomeen tuodaan, voitaisiin edes miettiä miten se tehdään fiksusti, edes lasten osalta.

Huono äiti ei ole lapselle hyväksi

Ensinnäkään en osta hetkeäkään sitä väitettä, että on lapsille parempi pitää heitä vanhempien kanssa tässä tilanteessa. Hyvät vanhemmat ovat lapselle kaikki kaikessa, oli vanhempien sukupuoli tai tausta mikä vaan. Vanhemmat, jotka haluavat lapsensa oppivan kylmäveriseksi joukkomurhaajaksi, ovat lapselle ainoastaan haitaksi. Mitä nopeammin lapset pelastetaan näiltä sairailta äideiltä, sen parempi heille. Siten tällaiset perheen yhtenäisyyttä suojelevat perusteet ovat täyttä hevonvappusatasta. Äidit pitäisi saada välittömästi tutkintavankeuteen, sen edellytykset täyttyvät mennen tullen. Äideistä yksikään ei ole viaton, eroja on siinä kuuluuko kenelle rikoslain 34 a luvun pohjalta ”vain” muutaman vuoden vankeustuomio (esim. 4 §) vaiko elinkautinen. Avainpykälät olivat voimassa jo heidän lähtiessä matkalle.

Ei kotiutusta pk-seudulle

Huonoista ideoista huonoin on ajatus kotiuttaa tulijat pääkaupunkiseudulle, josta löytyvät toisaalta vihasaarnaajat, äärimieliset moskeijat ja jihadistipiirit mutta toisaalta myös äänekkäät rasistijoukkiot. Heidät pitäisi saada pienelle paikkakunnalle, jossa naapurissa ei ole ostari vaan tuhat hehtaaria metsää. Luonto parantaa mielen haavat ja suomalaisen metsän rauha on parasta mitä voimme traumoja kärsineille lapsille antaa. He eivät tarvitse kiireistä elämää vaan kiireettömyyden, tilaisuuden käsitellä traumoja, mahdollisuuden hengittää puhdasta ilmaa ja oppia uudestaan rauhanomaista eloa ihmisten kanssa. Helsinki on pahin asia mitä voimme heille täällä tehdä.

Saarnat pois

On ihmisiä, jotka elävät islamissa rauhanomaisesti, mutta nämä eivät niitä ole. Heidät on pidettävä siitä kaukana. Parasta olisi, että minkäänlaista uskontoa ei tuputettaisi tulijoiden elämään tässä vaiheessa. Lapsista pääosa on alle kouluikäisiä, kyllä he ehtivät vielä hyppäämään uskontokelkkaan jos siltä tuntuu. Uskonto on tuonut kaiken pahan mikä heidän ympärillään on ollut, tuokaamme nyt heidän ympärille uskonnon ulkopuolisia hyviä asioita. Näitä voisivat olla vaikkapa liikunta, musiikki, päiväkoti tai koulu sekä muut harrastukset. Tekisi hyvää jos ympärillä olisi monia yhteisöjä joista yhteenkään ei liity vihainen saarnaaminen ja käskeminen. Lasten pitää saada oppia maailman kokemisen taito, kun tähän asti heitä on vain käskytetty.

Vihat oikeaan suuntaan

Ymmärrän erinomaisesti miksi kolme neljästä kansalaisesta ei haluaisi nähdä tulijoita Suomessa. Jos heidät kuitenkin tuodaan, kansalaisten täytyy ymmärtää kohdistaa kritiikkinsä päätöksen tehneisiin elimiin, kuten ministereihin, poliisijohtoon, ym. En voi sietää ajatusta lapsiuhreihin kohdistetusta vihasta. Varmasti heidän sijainti ja nimi selviäisi nopeasti ja joku tarpeeksi tyhmä suomalainen varmaankin osoittaisi vihanpitonsa väärään suuntaan. Eiköhän meistä joka ikinen, vihervassari ja kansallismielinen, voisi luvata itselleen että ei tee moista, eikä salli moisen tapahtua jos lähellä näkee. Aikuinen mies ei lähde lasta kiusaamaan, tai toinen aikuinen mies saa luvan heivata kiusaavan aikuisen niskaperselenkillä lähimpään rutakkoon.

Pieni ymmärrys poliittiselle johdolle

Vastoin yleistä urbaania legendaa, Suomi ei ole erityisen hyvä kansainvälisten pykälien noudattamisessa. Olemme hyviä käyttämään näitä tekosyinä, mutta totta puhuen laiminlyömme esimerkiksi EU:n ja YK:n perusperiaatteista monia. Siten en anna mitään solidaarisuutta päättäjille jotka vetoavat kansainvälisiin pykäliin. Sen sijaan omaan mitä vahvinta solidaarisuutta päättäjälle, joka pohtii että hänen aikanaan voisi joku lööppi lukea ”pieni suomalaislapsi kuoli leirillä, koska päättäjät eivät uskaltaneet auttaa”.

Yks hailee mitä pykälät sanovat, suoraselkäisen suomalaisen kunnia ei kestä katsoa lapsen kuolevan turhaan. Moisen kohtalon välttämiseksi voin ymmärtää päättäjien ryhtyvän epätoivoisiinkin tekoihin. Ymmärrän siis sen taustan. En silti ymmärrä miksi asia pitää tehdä niin huonosti kun julkisuuteen on lausuttu. Se on totta, että meillä on vain huonoja vaihtoehtoja. Niistä voi silti valita vähemmän huonon.

16 vastausta artikkeliin “Jos heidät pitää tuoda, tuodaan edes fiksusti”

 1. Pidettäkööt äidit siellä mihin vapaaehtoisesti ovat asettuneet. Eikä niitä lapsia tarvita täällä maaseudulla, missä kaikenlainen virkavalta on mahdollisimman kaukana. Nyt jo alkaa olla ongelmia, kun poliisinkin vasteaika alkaa olla lähelle tuntia, jopa Pirkanmaalla.

 2. Kenelläkään ei ole varmasti mitään sitä vastaan, että pienet lapset ( ikäraja ?) että heidät kotiutetaan lain mukaisesti oikeaan ympäristöön. Aikuisia ei ! Se ei ole varmaa ovatko edes isovanhemmat oikea osoite.

  Tämä etukäteisvalmistelu salauksineen on ymmärrettävä, mutta ei kaikki siihen liittyvät toimintatavat ulkoministeriössä.

  Poliittinen päätös tarvitaan pian. Se ei kuitenkaan ole puoluepolitiikkaa siitä huolimatta, että hallitus joutuu sen tekemään, vaan humaanipolitiikkaa järkevästi toteutettuna.

  Elämöinti tällä asialla pitää saada loppumaan pian.

 3. Olen jokseenkin kyyninen sen suhteen, että nämä äidit saataisiin tutkintavankeuteen ja sen kautta tuomittua minkäänlaiseen rangaistukseen, kun Suomessa ei saada edes täällä asuvien, silvottujen tyttölasten vanhempia vastaamaan edesauttamastaan teosta.

  Pakkosijoittaminen ”metsään” on perustuslainvastaista, joten sekään ei tule kysymykseen vaikka ajatus ehkä hyvä olisikin.

 4. Minä olen jo monessa paikassa yrittänyt ehdottaa, että pitäisi tunnustaa de facto Kalifaatti, ja todeta, että ollaan sodassa sitä vastaan. Silloin olisi juridiset perusteet pitää kaikkia isisläisiä internoituina rauhan solmimiseen asti, eri varmaankin maailman tappiin.

 5. Kieltämättä olen skeptinen kaikesta, mutta olen vähän oppinut että jos tilanne on huono, pitää koittaa josko sitä saisi edes vähän paikattua.

  Mielestäni tutkintavankeuden kaikki edellytykset täyttyvät mainiosti. On väkevät syyt epäillä törkeitä rikoksia, on kaikki syyt epäillä että he tuhoaisivat todisteita ja on kaikki syyt epäillä heidän olevan välittömäksi vaaraksi toisille ihmisille, etenkin perheilleen. Nämä äidit eivät rakasta lapsiaan vaan käyttäisivät heitä mieluusti pelinappuloina omia etujaan varten.

  1. Ongelma on siinä, ettei täältä pystytä hankkimaan mitään todisteita näiden naisten tekosista, joten vapauttamisen jälkeen tutkintavankeusajalta jouduttaisiin näille terroristinaisille maksamaan tyrmistyttävät korvaukset.
   Nämä on asetettava oikeuteen paikallisessa oikeudessa ja tuomittava paikallisen lain mukaisesti.
   Tuomion kärsittyään saavat sitten yrittää omalla kustannuksellaan Suomeen, jos päästetään.
   Linnatuomion jälkeen lapset joko äidin mukaan tai – mikäli asiallinen päätös siellä olevalta vallalta tulee – voidaan tuoda Suomeen ja ottaa heti suvulta haltuun.

 6. Ongelma taitaa olla siinä, jos joku Suomen kansalaisista haluaisi tulla takaisin kotimaahansa,sitä ei ole ihan helppo estää.

  ”Suomen kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Suomen kansalaisuuteen liittyy oikeuksia ja velvollisuuksia. Suomen kansalaista ei voida estää saapumasta maahan, karkottaa maasta eikä vastoin tahtoa luovuttaa tai siirtää toiseen maahan. Ulkomailla Suomen kansalainen saa apua paikalliselta Suomen edustustolta.”
  Yllä oleva Maahaanmuuttoviraston sivulta lainattua.

  https://migri.fi/etusivu

  1. Ei kyse ole millään tavalla siitä, voiko/saako joku heistä tulla Suomeen Pentti.
   Kyse on puhtaasti siitä, mitä Suomi voi ja mitä pitää/ei pidä tehdä heidän tuomisekseen Suomeen suomalaisten kustannuksella ja suomalaisten elätettäväksi.
   Itse sinne lähteneillä ei ole myöskään mitään oikeuksia saada edustoilta rahallista tukea palatakseen tänne.
   Kaikki matkakulut ovat tulijan omalla vastuulla, vaikka paperisodassa edustusto voikin auttaa.

  2. Ei kyse ole millään tavalla siitä, saako joku Suomen kansalainen palata Suomeen vai ei Pentti.
   Kyse on puhtaasti siitä, mitä Suomi voi ja mitä pitää/ei pidä tehdä näiden isis-uskovaisten rikollisten tuomiseksi Suomeen suomalaisten kustannuksella ja heidän elätettäväkseen suomalaisten maksamilla tuilla.
   Oikeudenmukaisuuden nimissä nämä naiset pitää asettaa siellä oikeuteen ja tuomita paikallisen käytännön mukaisesti.
   Vasta tuomion kärsittyään he voivat palata Suomeen omalla kustannuksellaan.
   Edustusto voi auttaa paperisodassa, mutta rahallisesti edustusto ei voi eikä saa avustaa näitä isis-rikollisia sen enempää kuin tavallisia pulaan joutuneita suomalaisiakaan eli ei yhtään.

 7. Se nyt vaan oli kysymys joka nousi esiin Kyselytunnilla tänään. Siihenhän Keskusta vetosi, eli että on turha keskustella lasten vanhempien kohtalosta. Ainoa vaihtoehtohan Keskustalla on lasten maahantuonti, johon ei sisälly niiden vanhemmat.

 8. Jaa, että selvitetään ..
  .
  Mitenkähän suomalainen viranomainen pystyvät tekemään selvityksiä Syyriassa? Kun poliisi tutkii Suomessa tehtyä rikosta, niin hänellä on Suomen lakien tarjoama tuki – todistajina kuultavien on syytä puhua totta, valheesta on seurauksena rangaistus.
  .
  Syyriassa suomalaisella viranomaisella ei ole mitään lakien suomaa tukea – hänelle voivat tapauksien tiimoilta kuultavat ihmiset valehdella aivan vapaasi ilman seurauksien pelkoa.

  ***
  AL 12.12.2019 sivu A8

  Aikuisten palajien tekemiset selvitetään

  Kun al-Holin leirillä Syyriassa olevia suomalaisia naisia ennemmin tai myöhemmin palaa Suomeen, heistä jokaisesta tehdään esiselvitys.

  – Poliisi selvittää kaikkien suomalaisten aikuisten osalta, onko heitä kenties syytä epäillä rikok-sesta tai rikoksista, kertoo sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen.

  – Näissä tapauksissa kyseeseen saattavat tulla lähinnä sotarikokset tai terroristisessa tarkoituksessa tehdyt rikokset.

  1. Albaanus ei tarvii edes tutkia rikosta koskapa naiset on jo siinä mennyt lakienväärältä puolen viedessään lapsensa sotatoimialueelle
   Noin toimiessaan ovat syyllistyeet tapon yritykseen lapsiinsa nähden siis rikos sinänsä
   Ei lainkaaan pienempiä terv tepivaari

 9. Ei kaikkia rikoksia heistä voi todistaa tietenkään.

  Mutta osa rikoksista on aika helppo selittää. He ovat tukeneet terroristijärjestöä ja se on ollut Suomessa laitonta jo ennen Syyrian terroristisotaa. On vaikea todistaa heidän olleen murhaamassa, mutta ihan eri tasolla homma on jo sillä että saadaan heidät enshätään telkien taakse. Ei helppoa, mutta mahdollista.

  Kaikkein ala-arvoisin tunarimielipide tuli RKP:lta – mites muutenkaan – jotka totesivat että aivan missä vaan oloissa näillä lapsilla menee paremmin tällaisten rakastavien jihad-äitien kanssa. Kyllä minä tiesin että rantaruottalaisuus mädättää sahajauhoja mutta…

 10. Jäitä hattuun , Suomen päättäjät.

  ***
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f9a57e70-035c-4ad9-a580-e75563fde947
  Jihadismitutkija al-Holin suomalaisista: Tämän takia lapset pitäisi kotiuttaa erillään aikuisista
  15.12.2019

  Suomalainen jihadismitutkija Juha Saarinen muistuttaa, että ainakin jotkut suomalaiset ”Isis-äidit” ovat itsekin osallistuneet terroristijärjestön toimintaan.
  *
  Katso video: Isis-vaimo Sanna paimentaa lapsia suomeksi CNN-valokeilan ulkopuolella – englannin kielessä selvä korostus: ”In Syyria was nice” CNN
  *
  – Itse kallistun sille kannalle, että lapset pitäisi kotiuttaa erillään aikuisista. Joidenkin kohdalla on perustellumpaa tuoda heidät Suomeen välittömästi. Näitä ovat erityisesti alle kuusivuotiaat lapset, joille pitkittynyt oleskelu leirialueella on merkittävä riski henkiselle ja fyysiselle terveydelle.

  Sen sijaan teini-iän saavuttaneiden lasten kotiuttamisen toteuttamisessa on suurempi tarve kokonaisharkinnalle, sillä he ovat Saarisen mukaan mitä todennäköisimmin altistuneet Isisin aivopesulle ja aseelliselle koulutukselle.

  *********************
  Mielestäni isis- terroristien naiset pitäisi jättää Syyriaan. Heillä tietenkin olisi oikeus tulla Suomeen omin avuin. Kohtuulista on että he itse vastaavat omista valinnoistaan eikä vastuuta sälytetä suomalaisten työssä käyvien niskaan.

 11. Miksi Heli haluaa Suomeen eikä johonkin islamistiseen maahan, esimerkiksi Iraniin?

  Syynä voisi olla vaikka arabienkielen heikko taito ja puuttuva ammattitaito.

  Painavin syy taita olla tämä: Iranilaiset eivät ole niin tyhmiä että tarjoisivat täyden ilmaisen ylläpidon Helille ja hänen lapsilleen – siispä Suomeen.

  *
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006344187.html

  HS: Suomalainen ”Heli” haluaa al-Holin leiriltä Suomeen jatkamaan islamilaista elämää – pelkää, että lapset viedään häneltä väkisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *